Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znerwicowana na maksa

toksoplazmoza moja fobia Błagam o pomoc

Polecane posty

Gość gość
ja miałam kota 10 lat i nie przechodziłam toxo, moja ciotka sie zaraziła w ciąży a w 7 miesiącu musieli lekarze usunąć martwą ciąze mimo leków dzieciątko sie bardzo źle rozwijało umarło, nie wiadomo czy to było od naszego kota czy może coś brudnego zjadła :( kot był przygarnięty z piwnicy jak był mały , uważajcie babeczki toxo to paskudna choroba ale jeszcze inne dziadostwa są , muwi sie że wystarczy przestrzegać chigieny , ale nie zawsze sie da, ostatnio malutki szczeniaczek koleżanki był u nas, odwróciłam sie do niego a on na kanapie siedział i mnie liznął prosto w usta , przypadek ale też można coś złapać .. pozdrawiam

Nie można zarazić się tokso poprzez kawałek ziemi na twarzy. Naprawdę wyluzuj, bo niedługo zaczniesz wychodzić tylko w skafandrze. NIE MASZ toksoplazmozy od grzebania w ziemi. Daj sobie spokój.

TheNawojka juz sie powoli uspokajam. Juz tak niepanikuje. Ale jesli nie zrobie tego badania to bedzie ta mysl gdzies w mojej podświadomości, bedzie ten strach domnie wracać. gość to straszne co przytrafiło sie twojej cioci

Jutro ide pobrac krew a wynik bedzie w sobote. Nie moge sobie znaleść miejsca. Boje sie wyniku

Gość rossa1988
witam, prosze o pomoc w interpretacji wyniku toxo wynik pierwszy z 12.07. igg 650 igm dodatni (niestety nie podali dokładnej wartości) wynik z 07.09. robiony w innym laboratirum igg 650 igm wątpliwy 0,59 normy ujemny >0,55 wątpliwy 0,55-0,64 dodatni >0,64

Gość gość
Z wynikami napewno trzeba isc do lekarza. On je najlepiej zinterpretuje