Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość
Na co komu jakieś nowe dzieci nie śa one nikomu potrzebne, świat jest przeludniony

Gość gość
w 1960 urodzilo się już za dużo dzieci i trwa to do teraz az do 2060 do września nie powinny się rodzić nowe

Gość czerwcowa2014
z ogromną radością kontynuuje:) układam chronologicznie :D nick----------------------wiek---------które dziecko------------termin porodu czerwcowa2014........27.........................1............................... 07.06 87_asik......................26.........................1................................13 .06

Gość czerwcowa2014
ja mam właśnie wizytę u ginekologa ustaloną na 23 października, obawiam się, że to może być trochę za późno w końcu będzie to prawie 9 tydzień, wolałabym już w 7 wiedzieć co się z maluchem dzieje :(

ja bede w 8 bo 7 tydz i 4 dni i uwazam ze to akurat nie martwie sie nie stresuje jestem pielegniarka i wiem ze to jest jak najbardziej odp termin moja kol byla w 6 i ani nic za bardzo nie widziala i niczego sie nie dowiedziala nowego :) takze luz dziewczyny

Ja również z miłą chęcią dołączę do grona :) faktycznie dużo Nas tu Czerwcowych przyszłych MaM :) (nik)...................(wiek)..........(ilość dzieci)..........(data przewidywanego porodu) maminia22...............22.........................1................................03.06 czerwcowa2014........27.........................1........ ....................... 07.06 87_asik......................26.........................1 ................................13 .06

Ja bym chyba nie wytrzymała do 8 tygodnia więc podziwiam Was ale w sumie dopóki nie poroniłam po raz 2 (pierwszy na wypisie że szpitala było napisane "podejrzenie poronienia kompletnego" i z perspektywy czasu już nie traktuje tego jako poronienia) i w ubiegłym roku (3 ciaza) jak się dowiedziałam od razu mówiłam się do gina ale musiałam czekać 1,5 tygodnia i dostałam leki ale już było na nie chyba za późno bo pod koniec 7tyg poroniłam Dlatego teraz jak czułam po sobie że mogło się udać od razu mówiłam się do lekarza na pierwszy możliwy termin

Tak jak wcześniej pisałam byłam wczoraj czyli mniej więcej 6 tydzień dostałam tylko skierowanie na badania ogólne morfologia itd które mam zrobić przed następną wizyta czyli niby za miesiąc ok 10, 11 tc ( co dla mnie to trochę paranoja bo chyb a trochę za późno !) a pierwsze usg niby dopiero w 12 , 13 tygodniu ... czy tylko ja uważam że to za późno na pierwsze badania ?? W każdym razie myślę że taki najlepszy czas na wizytę to jednak ok 8 tygodnia już na usg będzie można zobaczyć cudną "fasolkę" :) a więc chyba warto zrobić co się da aby w tym terminie tą pierwszą wizytę odbyć :) czerwcowa2014 może spróbuj faktycznie umówić się wcześniej "podobno kobiety w ciąży maja pierwszeństwo" :) a po za tym często się zdarza tak że u ginekologów zwalniają się miejsca bo odwołują wizyty z powodu @ czy porodu a więc może się uda :)

(nik)...................(wiek)..........(ilość dzieci)..........(data przewidywanego porodu) maminia22...............22.......................1..... ...........................03.06 czerwcowa2014........27.......................1........ ....................... 07.06 87_asik...................26........................1 ...............................13 .06 mucha21212.............26........................1.................................09.06

(nik).....................(wiek)...........(ilość dzieci)........(data przewidywanego porodu) maminia22...............22.......................1..... ...........................03.06 czerwcowa2014........27.......................1........ ....................... 07.06 mucha21212............26........................1....... .........................09.06 87_asik...................26........................1 ...............................13 .06

Usg w ciąży nfz przewiduje 3 : w 12tyg, 21tyg i po 30tyg to i tak duzo porownujac do krajów bardziej rozwinietych niż nasz typu Anglia kraje Skandynawskie gdzie ciąże prowadzi lekarz rodzinny i ewentualna połozna a usg w ciazy jest chyba jedno , ale w sumie taka mądre podejście bo ciąża to nie choroba . Ja morf bad moczu zrobie sobie sama i juz pojde na wizyte z tymi wynikami :)

a jeszcze dodam ze ta kolezanka o ktorej pisala ze byla na wizycie po 6tyg to tez dostala tylko skierowanie na morf mocz zalecenie lykania kwasu foliowego i zdrowego stylu zycia (brak usg) tylko badanie , nastp wizyta 12tydz - takie jest chyba ogolne postepowanie

Dzięki asik za dopisanie :) Mnie martwi że nie mam nabrzmiałych i będących piersi Bolą tylko jak je wymacam a przy poprzednich ciążach były rozmiar większe i bolące Co Wy o tym?

Wiecie może jestem faktycznie trochę przewrażliwiona. W pierwszej ciąży, niestety przez lekarza prowadzącego leżałam kilka razy w szpitalu od samego początku bo co się później okazało nie potrafił mi wyleczyć infekcji która 4 krotnie kończyła się możliwością przed wczesnego porodu i oczywiście szpitalem bo Pan Doktor nie uważał za stosowne zrobienie badań kontrolnych :(. Zmieniłam lekarza który był bardziej kompetentny na to wygląda bo doprowadził ciąże do końca szczęśliwie :) a więc teraz jestem trochę ostrożniejsza , niestety nie mam szczęścia do lekarzy na nfz :( i tak jak w pierwszym przypadku poszłam za późno prywatnie tak teraz nie popełnię tego samego błędu dla własnego spokoju i dobra dzidzi :)

tylko chyba wkradł nam sie błąd do tabelek bo w ilosc dzieci to chodzi o to które to dziecko czyli 1-pierwsze a widze maminia22 ze już masz :) wiec trzeba to pozmieniac hehe

Wybaczcie :) dzięki za poprawkę :) (nik)...................(wiek)..........(ilość dzieci)..........(data przewidywanego porodu) maminia22...............22.......................2..... ...........................03.06 czerwcowa2014........27.......................1........ ....................... 07.06 87_asik...................26........................1 ...............................13 .06 mucha21212.............26.......................1....... ..........................09.06

maminia22...............22........................1..... ............................03.06 czerwcowa2014.......27........................1........ ........................ 07.06 mucha21212............26........................1....... ..........................09.06 87_asik...................26........................1 .................................13 .06

i ja sie dopisuję, jak się czujecie dziewczyny??? pozdrawiam ciepło (nik)...................(wiek)..........(ilość dzieci)..........(data przewidywanego porodu) maminia22...............22.......................2..... ...........................03.06 czerwcowa2014........27.......................1........ ....................... 07.06 87_asik...................26........................1 ...............................13 .06 mucha21212.............26.......................1....... ..........................09.06 niebieska1.................28.......................1...................................07. 06.

Mam nadzieje ze to moja ostatnia poprawka bo zaraz bedzie ich 1000 haha :D (nik).....................(wiek)...........(ilość dzieci)........(data przewidywanego porodu) maminia22...............22........................2..... ............................03.06 czerwcowa2014.......27........................1........ ........................ 07.06 mucha21212............26........................1....... ..........................09.06 87_asik...................26........................1 .................................13 .06

Zmieniłam już nie wyświetla się ? :) Czuje się dość dziwnie z tego co widzę najmłodsza już 2 :)

Dziewczyny z tego kopiujcie :) (nik).....................(wiek)...........(ilość dzieci)........(data przewidywanego porodu) maminia22...............22........................2..... ............................03.06 czerwcowa2014.......27........................ 1........ ........................ 07.06 niebieska1............... 28....................... 1.... .............................07.06. mucha21212............26........................1....... ..........................09.06 87_asik...................26........................1 .................................13.06

Gość Justi2
asik zapomniałaś o niebieskiej. Niebieska, powiedz kiedy robiłaś test, czekałaś na @, czy wcześniej bo też coś przeczuwałaś? Ja się właśnie zastanawiam czy czekać...

:) No tak :) a jak się czujecie dziewczęta :) ?? Planowałyście "konkretną płeć" z tymi "cudnymi metodami" z internetu heh :) ?

Gość Justi2
a już jest niebieska, asik, prześcignęłaś mnie ;)