Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

My dzis mamy 26 tydz i 5 dni, juz blizej niz dalej,zjadlam sniadanko i moje buszuje juz po brzuchu. Rozpycha sie niemozliwie

Zauważyłam, że zaczyna mi się robić ciężko. Chodzi mi o takie normalne czynności np kąpiel a ja ledwo dam radę się tam ogolić, albo kucnę i muszę się namęczyć żeby wstać. Mam trudności przy nakładaniu butów. Wy też tak macie? Dla mnie to nowość bo do tej pory było ok.

ilonek mi ciezko skarpetki zalozyc, buty wszystkie mam wsuwane, najczesciej sa to adidasy wiec problemu nie ma, co do golenia ma mnie wyrecza, ja staram sie duzo spacerowac, zeby wlasnie jakos forme utrzymac, i zeby kondycja pozwolila na wiecej

A ja już od dzisiaj na zwolnieniu ;p strasznie dziwne uczucie i muszę jakoś sobie ten dzień zorganizować ale na początku wypije herbatkę bo jakoś mi zimno a potem biorę się za sprzątanie :) Oczekująca podziwiam Cię bardzo, że masz anielską cierpliwość ;-) buziaki dla Ciebie :*:*:* jedź do mamy i odpocznij od tego wszystkiego na pewno poczujesz się o niebo lepiej i Twoja dzidzia :) a ja mam zamiar chodzić na ćwiczenia 2x w tygodniu i dodatkowo w domku poćwiczyć bo boję się, że od siedzenia strasznie spuchnę :( aaaa i Pani położna powiedziała, że jak nadejdą dni cieplejsze i kobiety które już teraz mają obrzęki i puchną to mogą bardziej spuchnąć :( ehh ale trzeba dużo spacerować , spacer jest dobry na wszystko ;-) Moja zimowa kurtka już skrzypi strasznie ciasna ale mama dała dla mnie płaszczyk tylko muszę do Niego cieplej się ubierać ;-)

hej :) oczekująca, szczerze Ci powiem, skąd sie tacy ludzie biorą? ona chyba ma coś z deklem, naprawde, zeby sie tak zachowywać, jeszcze pieniądze wyciągać, koszmar, jak ty możesz tam funkcionować, ja bym już na nią wrzeszczała, bo to jest chore naprawde. Ja mam tak super teściów, masakra jak czytam, że mozna się z kimś tak męczyć. Mnie od wczoraj boli brzuch tak okresowo, ale jest mięciutki, pachwiny bolą i tyle, trzeba sie rozruszać chyba.No niestety brzuch coraz większy, też cięzko załozyć skarpety, o goleniu nie wspomne. Kurcze ja narazie nie mam obrzęków:) zobaczymy potem, jak będzie cieplej.

ja od mamy pozyczylam taki szerszy płaszczyk z materiału jak koce.Kolor jasny.Brat dal mi szeroką bluzę z polaru bo juz w nic sie nie mieszcze.Wszystkie ubrania z poprzednich ciąż wrzuciłam parę lat temu do kontenera.Nie myślałam o kolejnym dziecku,a tu niespodzinka.

teraz przeglądam temat na kwiecień i tam jedna po drugiej rodzi, a mamy 7 marzec! kurcze ja sie postaram w maju mieć spakowaną torbę, bo naprawde nigdy nic nie wiadomo:)

Gość kasia2014
Hej dziewczynki:) dzis plecy nie bola jak reka odjal,a jeszcze o 4 bolaly bo trzeba bylo wstac.Ja od wczoraj duzo pije zeby mi woda zaczela schodzic,pije wode jana bo dobra na nerki a ja mam mnostwo piasku... ona jest dobra na nerki ale droga place 18 za 5l Co do snow ja codziennie o czyms snie ale erotyki moze 2 lub 3 byly:) Oczekujaca naprawde bardzo ci wspolczuje takiego domownika, ja jestem straszny nerwus wiec pewnie bysmy sie pobily jakbym miala z nia mieszkac:) wez jej dosyp cos do herbaty zeby sie uspokoila:) Ja po sniadaniu wczoraj mala plywala,a tweraz czuje ja nisko, wydaje mi sie ze ma dupke u gory bo tu mam strasznie twarde i mi zoladek gniecie. Ja wczoraj zrobilam blad i najadlam sie chipsow i mialam straszne wzdecia i klocie w jelitach,juz wiecej tego nie tkne,chodzily za mna dobry tydzien i ja glupia sie skusilam... Zaraz zabieram sie za cwiczonka potem obiad i jade kupic cos malej,maz protestuje bo wzial sobie do serca ze mam nie jezdzic sama,ale jakos go przekonam:) Ja tez mam problem ze skarpetkami a moj brzuch w stosunku do waszych jest mniejszy a co bedzie potem, ale ubieram je siedzac po turecko jakos tak mi prosciej a buty siadajac na schodach,co do golenia ja sie woskuje i mam spokoj na nawet poltora miesiaca, nie mam na szczescie problemow z zarostem:) U mnie szaro i ponuro za oknem ale na szczescie nie pada. Juz bym chciala byc na 30 tyg tak jak juz niektore z was:)

Witam mamusie :) Dzisiaj czuje sie juz o niebo lepiej, owsianke zjadlam, mniam. Tylko nie wiem, jak to mozliwe, ze wczoraj rzygalam jak kot, a dzisiaj sie waze i w ciagu 2 tygodni przytylam 2 kilo! Juz 6.5 na plusie, po przejsciu paru schodow sapie jak parowoz :( Dzisiaj zaczynam 26 tydzien. Jezeli faktycznie skonczy sie cc, to zostalo mi jeszcze 12 tygodni! Ale to zlecialo :) Ja tam nie mam snow erotycznych. W ogole u mnie libido zawsze bylo takie sobie, mama sie smieje, ze to rodzinne. A w ciazy to juz w ogole nigdy nie mialam ochoty. W nocy nie moglam spac i zamowilam troche rzeczy przez internet. Zestaw do pielegnacji (nozyczki do paznokci, szczoteczke do wlosow etc.), kocyk w zyrafy i recznik taki z kapturem w zyrafy, termometr do wody i skladana wanienke.

Gość kasia2014
A co obrzekow to masakra rano trzymam rece w zimnej wodzie bo mam palce spuchniete ze ciezko zgiac,maz mowi ze wygladaja jak parowki:) A jeszcze takie pytanie,moze troche dziwne,ale macie problem z oddechem po nocy? Ja jak rano wstaje to mam normlnie jakiegos trampka w buzi i nie wiem czemu,nigdy tak nie mialam...

ja w nocy pije dużo wody bo mi sie chce ciągle pić, mój mały ma taki rytm dnia, ze rano zawsze mnie budzi kopytkami, tak nimi przebiera, ale podobno dziecko może już w tym tygodniu śnić, i też sie g***townie ruszac :) powiem Wam, ze czuje, jak on rośnie we mnie, jaki już jest silny, wczoraj mnie kopnal w zoladek, jezu jak to zleciało, mi zostało rowne 12 tygodniu, dziś zaczełam 28 tydzień, ale to leci!

A ja sobie wlasnie zrobilam male spa hahaha. Polezalam w wannie odprezylam sie, i o dziwo na czuja sie ogolilam heh, mezus bedzie zly, martwi sie zebym sie nie pozacinala, wsumie ma racje nie widzac ciezko jest. Jeszcze jak mi sie uda pomaluje sobie pazurki u stop i u rak. Wczoraj zrobilam taka niespodzianke mezowi, czasem takie drobiazgi mu robie, napisalam list na kolorowym papierze, opisalam w nim jak bardzo jest dla mnie wazny i jak bardzo go kocham, polozylam w sypialni na poduszce i jak sie kapalam kazalam mu przygotowac sypialnie, hiihhi strasznie sie ucieszyl. Czasem takie drobiazgi a potrafia tak uszczesliwic....

AAAAJ super, ja mojej ciąży nie planowałam, kiedys prowadziliśmy bardzo towarzyskie życie, i jak sie okazało, ze będzie dziecko, był na na początku wielki szok, a teraz mysle, ze najważniejsze jest to, ze mamy siebie nawzajem i tak naprawde tylko to sie liczy w życiu, my i nasze dzieciątko w brzuchu, nie moge sie doczekać jhak w 3 będziemy leżeć w łóżku.

hejka bylam wczoraj u kolezanki i jej miesiecznej coreczki , przez cale 1,5h jakie bylysmy to plakala , chyba ma nietolerancje laktozy niestety , siedziala przy stole i trzymala ja na rekach a ona biedna ciagle plakala mialysmy isc sobie ale kolezanka mowi ze ona porpostu tak ma , widac ze jest tym zmeczona Ja niestety mam obrzeki wieczorem mam kostki jak takie starszne babcie takie bulwy , a co do golenia to jescze daje rade sama na slepo a potem biore porpostu lusteko , moja kolezanka do konca golila sie sama a wazyla ponad 100kg hehe :)

Ja depiluje. Mam ciemna karnacje i duuuuuzo wlosow, jakbym sie golila, to musialabym 2 razy dziennie :) Wlasnie mi sie depilator laduje, bo juz troche kudelki podrosly, zaraz bedziem usuwac :) Mi nogi niesamowicie spuchly w pierwszej ciazy, pod sam koniec, jak sie zaczely upaly. Normalnie mam brdzo szczuple lydki i kostki, a wtedy wygladaly jak gotowane szynki. W drugiej ciazy, o dziwo, nic mi nie spuchlo. Zobaczymy jak bedzie teraz.

Moja teściowa przyłazi do nas 3 razy w tygodniu.I rządzi się jak u siebie,bo to jej dom rodzinny.Gotuje sobie u nas,pierze,jakby tu mieszkała.Pomaga nam bo sadzi warzywa,na zime robi słoiki.Ale ona oczekuje za to wdzięczności i szacunku.Wtrąca się we wszystko,robi awantury jak coś jest nie po jej myśli.Nie nawidzę jak przyłazi do nas.

u mnie depilator odpada bo wloski pozniej sie wrastaja no i boli :)

mnie dziś o dziwo nic nie boli, mały się przekręcił i chyba spi bo jest cicho, ale pewnie zaraz się obudzi i mnie tak znokautuje że będę kwiczec, skąd to dzieciątko ma już tyle siły. zastanawia mnie ile teraz wazy pewnie dobrze ponad 1kg bo tak kopac biedną obolałą mame to jest szok. a jeszcze teraz zjadłam ciastko kremowe to pewnie będą akrobacje. ja gole się raz w tyg, częsciej nie dam rady, w wannie przy kąpaniu na leżąco gole włosy łonowe nic nie widzę przy tym ale jakoś idzie. pózniej na siedząco nogi, tez mi niewygodnie bo gniote dzidziusia ale co poradzic szybko gole. pachy to codziennie przy myciu bo nienawidze jak mnie kłują. Ja to już na koniec kwietnia postaram się miec wszystko gotowe bo coś czuje że bedę miała cesarkę przez to lożysko, jeszcze zapytam lekarza bo on nic nie mówił tyle co wyczytałam w necie, ale jesli tak to 37 tydzien wypada mi na połowę maja więc muszę juz byc gotowa. Tez pije dużo wody, pic mi się chce, w nocy tez się budze sucho mi w gardle. Tez zaczynam 28 tydzień. pewnie jeszcze z 10:) wczoraj mój mąż podziwiał synka jak kopie i mówi ciekawe jak on będzie wyglądał, ja tez jestem ciekawa, juz sie nie mogę go doczekac:)

u mnie też depilator odpada ponieważ strasznie boli :( a ja jeszcze dzisiaj idę na 2 godz. do pracy bo muszę dać zwolnienie oraz zaświadczenie o mojej ciąży :) i przyuczyć osobę na moje miejsce :)

asik zdrowie najważniejsze jeżeli lekarz kazał mi już iść na zwolnienie to trudno muszę... ;-) ale cieżko mi tak ... ale będę miała bardzo dużo czasu aby pozałatwiać wszelkie sprawy a nigdy nie miałam na to czasu .

oczekująca a ty dostawałaś jakies pieniądze za pobyt w szpitalu, bo ja mam dodatkowe ubezpieczenie w pzu, może jeszcze któras z was ma? i w odszkodowanie wchodzi równiez pobyt w szpitalu, lezałam 8 dni. dokumenty złozyłam, czekam juz ponad miesiąc i cisza, nic nie przychodzi

Flavia czekaj ciepliwie na pewno wyplacą :) a mam pytanie kiedy ci przychodzi co miesieczna wyplata z zusu 1 kazdego miesiaca czy to idzie z jakims opoznieniem?

ja w tym mies dostałam 4 czy 5 marca. zawsze wypłatę miałam do 10 każdego miesiaca tylko ze juz pisalam wam że u mnie jest taka historia że podjeli kontrole dlaczego tak krótko pracowalam kazali zlożyc wyjaśneinia na piśmie, dokumenty potwierdzające moją pracę, kopie umowy. A pieniądze i tak przysłali. Nie wiem co o tym myślec, bo żadnej decyzji nie dostałam i boje się zeby w razie czego nie kazali mi zwracac tego co przysłali. myslicie ze to możliwe?

Też mam dodatkowe ubezpieczenie w PZU i wypłacili mi za pobyt w szpitalu, bo na początku leżałam dwa razy na podtrzymaniu. Za jeden pobyt to migiem, kwestia tyg, drugi raz czekałam ok 3 tyg. U mnie 50 zł za dzień.

Też bałabym się wydawać pieniądze, ale pewnie nie zabiorą skoro dali :)

a ja juz czekam ponad miesiąc i jeszcze mi nie przysłali za szpital. no własnie nie wiem co o tym myślec, czy oni mnie powiadomią co dalej z zusu czy wystarczy że wysłałam te wyjasnienia i to im wystarczy. bo w sumie to tez sie boje wydawac tych pieniędzy. Dziwne to wszystko.