Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość 33ona
i opycham się bombonierkami- tyle dostałam na Dzień Kobiet;p

jak czytam że wy myjecie okna, samochody to podziwiam. ja poszłam sie teraz wykąpac i cały czas twardniał mi brzuch, jak leżałam w wannie to było fajnie, ale jak siadłam ogolic nogi to masakra, pózniej wstałam opłukac włosy to samo, jak się wycierałam to juz siadłam bo brzuch miałam dosłownie ustawiony w stożek. zastanawiam się czy nie przyspieszyc wizyty u gina na jutro, bo kurde co wstane to mam twardy brzuch, już nie mówiąc o jakimkolwiek ruchu. tylko jak leże to jest miękki. Jeszcze mój brzuch ma taki kształt że jest centralnie na środku jak przyklejony, po bokach nic nie ma, a na środku z metr do przodu wystawiony i mam wrazenie że to potęguje stawianie ale pewnie się mylę

Flavia ksztalt chyba nie ma nic do tego bo ja tez mam wystajacy taki a bierzesz magnez , nospe ? , jesli boisz sie twardnienia to poprostu lez ale chyba lekarz ci mowil ze takie poradyczne twardnia do 10 na dzien to norma? jak mieszkasz w domu to wyjdz na dwor troche posiedz sie dotleń moze

mysle tez ze porpostu teraz twoje miesnie nie sa przyzwyczajone do pracy i dlatego tak sie dzieje , ja mam tak po sprzataniu czy dluzszych zakupach czy wozki poprzewalalam w sobote to tez taki skamienialy ciezki brzuch byl nie wiem czy chodzisz do szkoly rodzenia ale pooddychaj sobie przeponowo w takiej sytuacji

Gość 33ona
87asik masz rację- FLAVIA mi cały czas twardnieje brzuch jak tylko wstaję z łóżka i dokładnie to co powiedziała asik- wg lekarza do 10 twardnień na dobę to normalne. nic na to nie poradzę, jak leżę to bolą mnie biodra z tyłkiem i udem włącznie, a jak stoję- twardy brzuch.Taka uroda

biorę i magnez i nospę 3x dziennie. czasem to masakra, nie mogę się nawet nachylic czy wstac bo juz brzuch twardy i czuje takie napięcie. Jak leże to jeszcze w miarę, ale teraz jak byłam sie kąpac to juz nie moglam wytrzymac cały czas twardnił czy stałam czy siedziałam. Tez mnie od leżenia juz dupa boli ale co poradzic jak wstaje i juz brzuch jak kamien, nie mowiąc o dłuższym chodzeniu lub siedzeniu . zeby on tylko twardniał to trudno ale u mnie od tego są problemy z szyjką, boje sie powtórki

u mnie jak leze to twardnieje tak z 5x dziennie ale jak chodzę albo siedzę to dużo więcej, prawie przy każdym ruchu. wystarczy że przejdę z samochodu do lekarza i pozniej do domu. jak bym tak cały dzień chodziła i cos robila to pewnie palców by zabrakło zeby zliczyc. dosłownie nie mogę wcale funkcjonowac, bo zwykła kąpiel mnie męczy przez te twardnienia

Gość kasia2014
Flavia wspolczuje ci z tym twardnieniem ją miałam tak w sumie do tej pory moze z 10 x . Nie jest to przyjemne , ale uważam tak sano jak już ktoś napisał ze to właśnie przez to ze musialas leżeć. Ja jak półwiecze to tak nie mam... Wydaje mi się ze powinnas więcej się ruszać - jeśli tylko lekarz pozwolił. Będziesz w ten sposób ćwiczyć macice. To moje zdanie;-) Ja leze teraz bo się przerobilam dziś z kręgosłupem już lepiej ale ledwo chodzę przez te kostkę.... nie jest spuchnieta a boli... P.s z góry przepraszam za jakieś błędy , pisze z telefonu:-) Jak wam minął dzien? Już chciałabym święta bo wtedy już by było bliżej do czerwca:-):-):-)

Flavia dziewczyny maja racje twardnieje ponieważ przez ten cały czas nic nie Robilas i mięśnie tzw zastygły :) a ja teraz sobie teraz odpoczywam :) mi jakoś dziwnie ze nie mam żadnych obowiązków ,:P dzisiaj otrzymałam oceny z poprawek i zaliczony semestr :)

Gość gość
flavia mi tez brzuch twardnieje np ostatnio jak prasowalam ubranka to mialam twardy i tak ciagnal ze szok.chociaz ja duzo chodzilam i robilam to tez mi twardnieje,taka uroda.mnie strasznie kregoslup boli i kaszel meczy.oczekujaca

mi twardnieje z 20 razy dziennie.Jak leze to nie.Najbardziej jak chodze czy stoje a nawet jak sikam to twardy sie robi.Puszcza po 5-7 sekundach.

Gość gość
Jolka i co lekarz na to mowi ? Asik

Gość mamakubusia09
Flavia wiesz co jeszcze ja miałam jak leżałam zupełnie mi siadły stawy w kolanach nie mogłam wstać jak miałam isc siku to z 10 razy zastanawiałam sie czy opłaca sie :) tak ąolało to wszystko dzieje sie właśnie z braku ruchu nic nie poradzisz musisz wytrwać pewnie marzysz zeby tak poprostu isc przed siebie ja tak miałam marzyłam zeby wstac i isc. Jak ci bardzo zle to pisz. Mi gin wydrukował zdjecie buzi 3d tak spi z raczkami pod buzia az usteczka przygniecione tak sobie patrze i mysle ze ja tu się denerwuje a on spokojnie spi, jest super:) teraz dotarło do mnie to moje dziecko moja buźka kochana:) Kasia mówiłaś ze czujesz się cięźko ale widze działasz dajesz rade:)

Gość ewinkaa
No wiec usg poszlo sprawnie i szybko. Jutro zaczynam 29tydzien, synuś waży 1330g,główka na dole, wszystko w jak najlepszym porządku:-) fajny lekarz byl bo jak wydrukował zdjecia najładniejsze wydrukował trzy razy, jedno do dokumentacji a po jednym dla mnie i męża do portfela:-) mile to bylo. Flavia macica to duży mięsień, od leżenia tak sie zastała. Staś leży główką na szyjce i dlatego czasami brzuch tak boli,ale szczególy jutro omówię ze swoim lekarzem na wizycie.

Gość 33ona
87asik-prowadzę ciążę u drZawistowskiego i chciałabym rodzić na warszawskiej.A TY?

Gość gość
33ona - ja u dr jolanty kukuly-bukraby z mickiewicza, ale pod koniec bym poszla tez gdzies prywatnue najlepiej do kogos kto pracuje na warszawskiej tylko musze sie dowiedziec kti tam oracuje bo bardziej kojarze lekarzy z psk asik

Gość 33ona
asik- ja też miałam taki plan,ale to chyba nie ma znaczenia jak już dojdzie do porodu;)

Gość poczatekczerwca
Też mam twardnienie brzucha, nawet wiecej jak 10x, ale szczerze mówiąc jakos sie tym nie przejmuje. Malo tego codziennie chodzę do szkoly ponad 2km w jedna strone :) Nospy nie bore bo na dzidzie najlepiej ona tez nie wpływa. . Biore tylko magne b6. U lekarza ostatni raz bylam 5tyg temu, a jeszcze tydzień musze czekac. Jakbym tak do niego gonila co dwa tyg to chyba mialaby mnie dosc :D Im mniej wiem tym lepiej spie :) zadnymi szyjkami ani rozwarciami sie nie przrjmuje, bo to jest sprawa indywidualna. Moja znajoma miała szyjke na 4cm, a za trzy tyg dostała plamienie i okazało sie, ze szyjka ma 7mm i założyli jej szew. W przyszłym tyg zaczniemy 30tc, wiec byle do maja :) Pozdrawiam :)

Gość gość
poczatek czerewca ja po wizycie jak gin mi nagada to sie stresuje.w poniedzialek jade do niego i powiem mu o tych zastrzykach bo grypa mnie wziela i nawqet na szpital mnie niepolozy:/u mnie slonce swiecie od rana.chyba wojna sie szykuje z tego co podaja.ja nierozumiem putina sam chce rozpetac wwojne.oczekujaca

Gość gość
Moj @ mamakubusia09@op.pl. Dziś dobrze spałam nie wiem juz nie pamietam kiedy tak było:). Wstawałam siku ze 3 razy ale jak lunatyk szłam. Początekczerwca fajne podejście trzymaj się dzielnie:). Do szkoły jeszcze wow ja juz sie zastażałam:), zaraz wezme moj zestaw leków :) Asik daj znać co i jak z tymi wynikami moczu. Dziewczyny mające już dzieci kubujecie dla starszego platforme do wozka bo ja chce zamoowic znajac mojego szybko rozbola go nóżki:).

Gość mamakubusia09
Oczekujaca ja wchodzac na informacje az sie boje czytc straszne rzeczy wyprawiają.

Gość gość
dzisiaj podawali ze maja zwiadowcze samoloty latac nad polska i rumunia.i putin chce przywrocenia granic z dawqych czasow.ja tak sie boje ze wybychnie wojna.kiedys mi sie snila wojna i to straszne bylo.oczekujaca

Dzien dobry kobietki O dziwo dzis nocke przespalam, bez dosc czestego wstawania do toalety(tylko 4 razy) hihi, lepsze to niz po 10 razy czasami. Dziewczyny ja trzymam za Nas wszystkie kciuki, by kazda z nas dotrwala do terminu porodu. I wierze ze tak bedzie. Mozeniejeden Odezwij sie prosze co u was bo strasznie sie martwie i mysle ciagle o Was

hej, ja wczoraj tez padłam po tych spacerach, dzisiaj jade po łóżeczko i przewijak. Co do twardnien, to mam takie bole jak na okres czasem i twardnieje brzuch, ale narazie sie tym nie przejmuje, wezme magnez dodatkowy i koniec, jest taka fajna pogoda, ze szkoda sie kisić w łóżku. flavia za mało sie ruszasz i wszystko masz zastane. Ja ogólnie mam nisko brzuch, 96 cm w obwodzie, wyglądam jakbym piłke do siatkówki łykła :) a dziś na obiad mam wątrobe, mam straszny smak.

mamo kubusia a od ktorego tyg lezałaś? mnie też bolą nogi, w kolanach nie, ale w biodrach masakra. Jeszcze muszę wytrzymac z 8 tyg w takim trybie i pózniej troche się rozruszam. Muszę miec pewnosc że moje dziecko jest bezpieczne przynajmniej ten 35 tydzień musi się skończyc. Tez ciągle sikam, zanim pójdę spac to z 5 razy idę bo inaczej nie znasne. Mnie tak samo przeraża widmo wojny, ale mam nadzieje ze nie dojdzie do tego. Tez mi się kilka dni temu sniło jak uciekaliśmy i mąż mnie ciągnął za rękę a ja nie dawałam rady biec. A tym bardziej przeraża mnie to że jestem teraz w ciązy i co będzie jesli pozamykają szpitale, nie będzie można się ruszyc samochodem. Masakra, nie mysle w ogole o tym, mieszkamy na północy kraju a wy gdzie?. Jak ja się cieszę że mój mąż nie poszedł na wojskowego, a miał isc bo znajomy chciał mu załatwic żeby szedł na zawodowego do wojska. Wiadomo dobra kasa, mieszkanie, szybka emerytura ale w przypadku wojny zawodowi dostają sygnał i muszą jechac. Strasznie się cieszę, że nie poszedł, chyba bym teraz osiwiała.

Gość kasia2014
Mamokubusia-no coraz ciężej mi ale jak coś robię to szybciej czas leci i nie myślę o tych złych stronach ciąży. Wczoraj mąż mnie oglądał i mam dwa rozstepy na prawym udzie podposladkami dlugosci centymetra bedziemy z nimi od dzis walczyc:-) Ewinka-milo ze strony lekarza ja zawsze dostaje pojednym. Poczatek czerwca chyba bedziesz rodzic zaraz po oczekujacej bedziecie dwie pierwsze:-) masz juz cala wyprawke? Oczekujaca wspolczuje ci choroby ja tak chorowalam poczatekim roku teraz odpukac mam spokoj....a jak sytuacja w domu? FLavia powinnas troche pospacerowac chociaz posiedz na sloneczku odrazu poczujesz sie lepiej:-) Mi dzis noc nawet bez bolu plecow minela maz mnie wczoraj masowal moze to przez to bo wieczor bylam bardzo obolala,no i dalej mnie boli kostka. U mnie tez piekna pogoda wezme sie dzis za ogrodek troche przekopie:-) musze wykorzystac ta pogode. A co jest potrzebna dla mnie do szpitala? Mamy ktore rodzily prosze o pomoc cokupic. Mloda wczoraj wieczor zaczela szalec ale usnelam,zobaczymy jak bedzie dzis. Ja nie mam duzego brzucha ale poszerzyly mi sie biodra no i wszystko mam w tylku i biodrach,niestety

Gość gość
flavia ja mieszkam w lubelskim:/ kasia sytuacja w domu jest taka ze m dzis zabiera sie za rozwalanie pieca takiego starego kaflowego(oczywiscie tesciowej juz niepasuje)kuchenke wczoraj przywiezli tesciowa malo niezglupiala tak latala(ona niewierzyla ze to koniec mieszkania razem)meble zamowimy jak beda sciany gotowe bo trzeba na wymiar robic.ja do tesciow sie nie odzywam.oczekujaca

Gość gość
wogole wczoraj wieczorem zadzwonila siostra m i powiedziala ze tesciowa mowila ze sie oddzielamy.oczywiscie niepowiedziala ze mnie wyzywa,ze niedoklada niekupi nic,proszek chowa do prania itp.wszystko powiedziala ze ona oplaca kupuje i slowa zlego mi niepowiedziala.szok poprostu.oczekujaca