Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Hej co do miejsc zamieszkania mieszkam na mazurach a dokladnie warmii i bym sie nie zamienila mieszkam w bloku do jeziora mam 7 min piechota, do lasu 5, z okna widze pola i las czasem sarenki przyjda:). Kasia my tez wzielismy teraz kredyt i mieszkamy na swoim w koncu. Jeszcze osiedle nie do konca ogarniete bo sie buduje ale ok jest. FLavia jak jest w szpitalu to u mnie w miescie mam nadzieje ze wszytsko ok moglaby cos skrobnąć. JEzu ciagle sobie obiecuje ze usade do kompa i nie mam czasu widzialam wasze brzuszki moj jest wiekszy jestem w 31 tyg jak tylko siade do kompa do wrzuce i dam wam znac:).Dostalismy rozliczenie pitów:) szału nie bedzie musimy kupić drzwiczki z moskitierana balkon gdybysmy mieli zwykle okna poprostu bysmy takie siatki w okno wsadzili a w salonie mamy od podlogi do sufitu wszystkie no nic trzeba to trzeba. Oczekujaca nie zapomnij nam napisac co u ciebie. Ja mam wizyte dopiero 28 za dwa tygodnie. Ja mam dzis parcie na slodkie nie powinnam obiecalam sobie ze tylko dziś:) od jutra zielone warzywka :). Zrobiłam synkowi gofry i sama tez zjedlam:)

Gość gość
a mnie straszna zgaga meczy poprostu.juz niemoge wytrzymac poprostu.ale szybko mi zlecialo bo fajne kobiety sa.bede zdawac relacje.teraz bedzie tryb lezacy chcialabym zeby maly wazyl chociaz3kg i byl prezentem na swieta a niewczesniej.bede teraz lezec i nic nie robic.oczekujaca

Gość kasia2014
Soline polecam w lecie100% jest piękna:-) Ją jak będę mieć pokarm to będę jeść jak do tej pory i ewentualnie jak ewinka :-) Oczekujaca będzie dobrze myśl pozytywnie ja byłam 3 dzieckiem mojej mamy i ważyła 2700 i było i jest ok:-) Ja lezę bo umieram na ból rosnącej 8 już nie mogę a to dopiero drugi dzień... Ja do porodu jeszcze 12 tygodni:-) już się nie mogę doczekać malenstwa a boję się jeszcze bardziej:-)

Gość gość 85
Hej dziewczyny! Ależ u was się dzieje!!! Jestem zdegustowana zachowaniem gościa podszywającego się pod dziewczyny. Ktoś musi być bardzo znudzony i rozczarowany swoim życiem żeby czytać fora nie dotyczące go samego i podszywać się pod innych. Żenada. A co z Flavia? Czemu jest w szpitalu? Czytałam wasze ostatnie 15 stron ale jakoś nie zakodowałam. Oczekujaca, na pewno będzie dobrze. Twój synek jest już duży. Mój brat 37 lat temu urodził się w 30 tyg z wagą 1400 gram. I wszystko jest ok. Mozenie jeden sie odzywała? My pod koniec tygodnia jedziemy po wózek i łóżeczko. Dziś posortowałam ubranka dla małego i mam wszystko jeżeli chodzi o ubranka. Teraz czas na pozostałą wyprawkę. Powiedzcie gdzie kupujecie np. koszule do karmienia na allegro czy w zwykłych sklepach?

mnie dzisiaj kłuje w podbrzuszu i w pochwie.Pojutrze mam wizytę to sie okaże czy wszystko dobrze.Ja urodziłam sie w 39 tyg.i wazyłam 2.700 kg.Oczekująca,jesteś pod fachową opieką,myślę że dotrwasz do terminu!Będzie dobrze!FLAVIA,TACIA,MOZENIEJEDEN a teraz OCZEKUJĄCA.Wszystkie one są w szpitalu.Najwazniejsze,zeby lekarze zrobili wszystko aby utrzymać ciąże jak najdłużej.

mnie dzisiaj kłuje w podbrzuszu i w pochwie.Pojutrze mam wizytę to sie okaże czy wszystko dobrze.Ja urodziłam sie w 39 tyg.i wazyłam 2.700 kg.Oczekująca,jesteś pod fachową opieką,myślę że dotrwasz do terminu!Będzie dobrze!FLAVIA,TACIA,MOZENIEJEDEN a teraz OCZEKUJĄCA.Wszystkie one są w szpitalu.Najwazniejsze,zeby lekarze zrobili wszystko aby utrzymać ciąże jak najdłużej.

Gość 33ona
hej, ja dziś zjadłam ciasteczka i loda rożka:) ze smakołyków a poza tym jak pojde do lekarza w tym tyg.na wizytę to powiem mu,że mam wypróżnienia 5razy dziennie:( masakra to chyba przez to żelazo receptowe:(

Gość ewinkaa
33ona a magnez bierzesz?

Gość gość
dziewczyny mam nadzieje ze wytrzymam jak najdluzej.na obchodzie byl moj gin i brzuch sie rozluznia po magezie i jutro badania bede miec.zastrzyki od rana bede miec podawane.oczekujaca

Gość kasia2014
Jolka skąd wiesz że flavia jest w szpitalu? Oczekujaca teraz łez grzecznie,odpoczywaj i wczuć na luz;-) niech się wszystkorozluznia ;-) Moja koło 19 nieźle pokopala pod zebrami mam nadzieję że to nóżki;-) Niekiedy jak się wypadnie to mam guza na brzuchu;-) Ta pogoda mnie dobija...żołądek mi się coś kurczy,chyba od ucisku bo ledwo co złem a czuje się jakbym pół chleba zjadła,i strasznie mi ciężko po jedzeniu,ale jak poleze z pół godz to jest ok;-)

Gość kasia2014
Azauważyłam że jak mała bardzo boryka to pobudza mi pracę jelit macie tak?

Gość gość
kasia moj maly jak mialam ktg to jakby zglupial tak skakal az maz mowil co on tak szaleje dzisiaj.brzuch nieboli juz ale maly kopie mnie po szyjce strasznie:/staram sie myslec pozytywnie.do jutra dziewczyny.oczekujaca

Gość 33ona
ewinkaa- magnezu nie biorę no ładnie,teraz mam zgagę:( od godziny

Ona33 ja też zaczęłam brać żelazo myślałam że bede miała problemy a dwa razy latam może jelitka sa bardziej zgniecione i trzeba czesciej robic. Oczekujaca dobrze ze masz mile towarzystwo wypoczniesz fizycznnie i psyhicznie od tesciowej nidch m dopilnuje wszystkiego.

DZiewczyny snił mi się dziś poród wszystko było takie realne i w tym snie trwało godzine chcialabym tak szybko:). Noc jak noc latałam siku teraz otworzylam oczy i szybko na kibelek:). Mam dobra premiane materii w ciąży. Wiecie co mam ogromna ochote szykowac sobie juz rzeczy w ktorym tyg bedziecie sie pakowac ja bym chciala mie spakowana torbe w 35 u mnie to za 4 tyg jeszcze kupic troche poprac poprasoaac ale juz moje rzeczy ktore musze miec bede odkładała. dla kuby to co chcialam aby po porodzie ubrał miałam tak w pieluszce na wierzchu zlozone razem z pamperem zeby maz nie zrobił balaganu i w pospiechu nie wyciągal wszystkiego :). POwiem wam jeszcze ze od kiedy jestem na zwolnieniu jusstem spokojniejsza to co musialam zrobic po pracy mam na to caly dzień, nie stresuje sie kto zostanie z malym w razie choroby to byl dobry moment:). DZiś u mnie pada wiec nastawie zupke poprasuje i jak brzuch nie bedzie mocno twardnial to zmyje podloge:). Mi tak od 28 tyg zaczelo robic sie ciężko. Flavia może dziś wyjdzie, znam swoj szpital jak trafila w piatek to badnnia pewnie doppiero w poniedzialek robili jej oby wszatko bylo ok. TEż bym chciala zeby TAcia i mozeniejeden daly znać. NIe pamietam z jakiego powodu TAcia trafiła, może któraś pamięta.??

Ja za godzine koncze prace I padam na pysk. Nogi tak mi spuchly, ze kostek nie widze I sikam co 10 minut :-( Leon kopie jak wsciekly, chyba probuje mi dac do zrozumienia, ze pora isc spac. Ja tez nie pamietam, dlaczego Tacia trafila do szpitala. I Flavia dalej sie nie odzywa. Oczekujaca, jak ci noc minela?

Dzien dobry U Nas dzis snieg nas przywital z rana, padalo cala noc, ja juz sie cieszylam na wiosne a tu niespodzianka, ale nie jestem zaskoczona w zeszlym roku w maju sniegu nam napadalo. Najbardziej to sie moja cora cieszy, ze zima znow wrocila. Ja dzis zaczynam 29 tydzien.

W nocy o dziwo wstalam tylko 2 razy do toalety. Tez jestem ciekawa co u monzeniejeden i flavii, tacia tez zamilkla. Miejmy nadzieje, ze szybciutko sie odezwa i dadza znac co u nich. Oczekujaca jak noc w szpitalu minela? Mam nadzieje, ze jestes spokojniejsza, no i najwazniejsze nie denerwujesz sie tesciowa, to tylko na dobre ci wyjdzie. Jeszcze ytroszke Kobietki i bedziemy sie rozpakowywac z brzuszkow

mama3chlopcow Jak wrocisz do domu to od razu pod kolderke i spac, musisz odpoczac. Naprawde wspolczuje pracy w nocy, wiem jak to jest ciezko, pozniej czlowiek chodzi jak zombi caly dzien, niby czuc zmeczenie i chec snu ale jak sie polozy i przespi to jeszcze gorzej. Mnie bynajmniej nocki wyprowadzaly z rytmu dnia pozniej.

Gość gość
mamo3chlopców duzo pij ja jak zaczelam pic duzo obrzeki troche sie zmniejszaja ale wody nabieram równo bo w piatek wazylam 62,5kg dzis waze 64 a minely 4 dni Tacia trafila do spitala bo mialam szyjke 1cm wiec nie ciekawa perspektywa jestem bardzo ciekawa co z nią bo jak Flavie kladli jak miala 2,6 to mozna sobie wyobrazic co znaczy szyjka 1cm , u mnie to tak szybko do szpitala nie klada jak sa bole brzucha a wszystko ok to pytaja czy w warunkach domowcyh bedzioe sie lezec i lykac magnez i nospe czy chce sie do szpitala asik

Hej:-) Noc bez wstawania:-) mi się dziś śniło że byłam gdzieś w katowicach w szpitala i pielęgniarka z mojej przychodni tam była i mówią że musi mi coś tam dać bo mała ma mały obwód brzuszka ... wieczór oglądałam porody na youtubie i taka serie położne i przez to mi się takie rzeczy śnią... Mnie wciąż dziaslo napier .... bo inaczej nie można tego nazwać:-( Mała bardzo aktywna od rana,pływa sobie jak rybka i non stóp się odbija i ociera;-) super;-) Jakie macie plany?

Zanim zaszlam w ciaze nie cierpialam nocnych zmian, ale teraz wole pracowac w nocy. Jest duzo lzej, w zasadzie odwala sie papierkowa robote, ktorej nie ma czasu zrobic za dnia, no chyba ze na izbie przyjec jest mlyn I w srodku nocy trzeba przyjmowac nowych pacjentow, ale to sie nie zdarza zbyt czesto. Tylko wlasnie, zeby nie zasnac, jade na mocno slodzonej herbacie, a wody prawie nie tykam, wiec pewnie dlatego nogi puchna. Ja ide w kimono, kobitki, milego dnia. AAAJ, ciesz sie sniegiem, ja juz zapomnialam jak wyglada :-)

KAsiu a twoja 8 ma miejsce zeby wyrosnąć??? Ja w 8/9 tygodniu musiałam taką zablokowaną u chirurga usunąć. Jesli ma miejsce moze spróbuj posmarować jakimś żelem przeciwbólowym jak wezmiesz paracetamol też nic nie stanie się mnie to bolało i ucho i gardło od tego.

hej, ja ciągle wstawałam więc sie nie wyspałam, brzuch mam wielki, codziennie jest większy, masakra.Wczoraj dostałam od szwagierki ubranka dla dzidziusia kolejne, 2 kombineziny, spodnie na zime, buciki ze skórki, ona ma dziewczynke ale wybrała tylko takie neutralne, body na rozmiar 50, takie maciupkie, pamietam jak jej córeczka w tym spała, a urodziła sie 56cm długa. Z ubrań to mam już wszystko, wózek i łózeczko też, zostały aksecoria, pieluchy itp do szpitala dla mnie. A dziś robie ruskie, zupe mam ze wczoraj fasolową, a planów nie mam, bo jest brzydko, ani wyjść na spacer..

Ja planow tez nie mam. Odwiozlam corke do szkoly, okropne warunki do jazdy mimo ze kolce na kolach to szczerze nic nie daja auto plywa po ulicy, a jest naprawde slisko, nawet autobusy szkolne mialy dzis problem. Ja na zewnatrz sie dzis nie wyruszam, zimno ponuro i ta slizgawica.

Mamo kubusia może być problem z ta 8...u góry napewno będą usuwane bo rosną poziomo... Wczoraj dentysta nie był w stanie stwierdzić czy to żab bo jest bardzo spu chnięte a ją nie dam tego nawet dotknąć,a węzeł chłodny od 3 dni boli i powiększony...ehh ...jak nie urok to sraczka ...

moj syn urodził sie długi 60 cm,a mniejsze ubranka były dla niego dobre.Pediatra mi wytłumaczyła ze po urodzeniu mierzy sie noworodka inaczej-od czubka głowy do palców stóp.A nie do pięty.

Kasiu musisz chyba do chirurga szczekowego isc mnie tez wszystko od tego bolało widocznie masz stan zapalny ja mialam 2 na górze poziomo rosnącei jedna nna dole jedna wyszła :) bogu dzięki dentysta to się nie weźmie za taką 8 od tego są chirurdzy. Ja płaciłam dużo za usunięcie te na górze były w ogóle niewidoczne w kości więc jako zabieg chirurgiczny na dole wystawał kawałek grunt to znaleźć dobrego chirurga żeby nie babrał się mi wszystkie w całości wyciągną nic nie kruszył . U mnie rosół się gotuje na drugie mam sos z wczoraj ale może dorobie schabowe dla m bo sos to taki dla mnie i synka delikatny).Pranie się pierze za prasowanie nie wiem czy sie wezme moze moj m by sie wykazał:). MAm chęć na jakieś zakupy ale dziś jestesmy bez auta więc nie widzi mi sie autobus albo płacić za taxi.