Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość
wlasnie w sumie caly dzien leze tylko na loda jezdzilismy i tyle a nogi popuchniete i te bole ale przeszly.flavia ja biore chela mag b6 2xdziennie i magneb6x1dziennie.moj jakos dzis spokojmy.mam nadzieje ze wytrzymam ten miesiac jeszcze zeby po klinikach niejezdzic i dzidzius sam mogl dac sobie rade ze swiatem nowym:)oczekujaca

hej wiecie co pisze bo ogarnia mnie zlosc , jestem na zwolnieniu mam odpoczywac a teraz w weekend dla jednej sasiadki dziecka robilam zastrzyki o 8 i 18 wiec musialam dostosowac swoj dzien do tego , a teraz druga dzwoni zeby robic przez tydzien , ja nie potrafie odmowic ale nie po to jestem na wolnym ze wstawac codziennie rano i biec na 8 na zastrzyk :( jestem zla na siebie ze nie potrafie odmawiac , ludzie tez sa troche nienormlani wiedza ze jestem w ciazy to ciezko im podjechac do przychodni a ja musze biegac do chorego dziecka jeszcze jak sie zaraze to wogole bedzie super bu :(

asik no co ty, weź powiedz że lekarz kazał mi dużo odpoczywac i unikac bakterii czy coś tam wymysl innego. bez przesady, ja bym tak na pewno nie latała z rana. jestes na zwolnieniu i masz odpoczywac od pracy a nie usługiwac sąsiadkom.

Gość 33ona
zgadzam się,niektórzy ludzie wstydu nie mają,żeby fatygować ciężarną oj dziewczyny, nałaziłam się trochę, nasiedziałam,no ale dziś może wcześniej pójdę spać oczywiście mam chęć na loda,może we wtorek,zobaczę;)

mam chyba za dobre serce, szczerze ja bym tak nie mogla prosic o takie cos wiedzac ze kobieta w ciazy zaawansowanej na zwolnieniu itp zwazywszy na to ze jakies 5minut samochodem a 15 piechota przychodnie maja swoja ale trudno szkoda mi dziecka , moze dobre uczynki wrócą kiedys do mnie eh musialam sie wyzalic

A ja już po przyjęciu było bardzo fajnie, dzieciaki się wybawili są zdjecia więc będzie fajna pamiątka :) Moja babcia mnie zdenerwowała bo zaczęła gadać, że jestem gruba toż ja w ciąży jestem :/ ale ja jej pokażę po ciąży , że schudnę ! A tak dzisiaj sobie pomyślałam, że zostały 3 tygodnie do świąt więc od jutra ZERO słodyczy , więcej WODY i warzyw :) 3MAJCIE KCIUKI :*

My juz jesteśmy po kolacji. Dzisiaj była piękna pogoda wiec wybralam się z M na loda, mimo ze dalej biorę antybiotyk. Ale cichoo :D Wszyscy ode mnie z domu wyjezdzaja, a ja tego tak nie lubie. Wczoraj w poludnie tata wyjechał do Francji i dojedzie dopiero dzisiaj na wieczór, zaraz brat jedzie do Niemiec, a bratowa do swojej mamy z malym dzieckiem. Moj Maluch dzisiaj jest taki grzeczniutki, ze szok. Trochę się ozywil w kosciele jak uslyszal organy :D Dziewczyny juz nie moge sie doczekac spaceru z moim Jasienkiem. Patrze na wozek i zaczynam odliczac tygodnie. Jejku musze za niedługo pakowac torbe, bo do maja szybko zleci :) Jeszcze max półtora miesiąca i będę mamuska. Hihi

a moja teściowa kupiła małemu pierwszą piżamke z klubu, który mój chłop kocha nad zycie...:)BVB jak przyjdzie, to prześle zdjęcie, nie moge sie doczekać jak oba będą mecze oglądać:)

Gość rrokksiimi36
Podczytuje was mamusie, bardzo fajnie i milo sie was czyta. Ja juz mam swoja pocieche ma miesiac czasu :-):-). Ehh jak tak was czytam to przypomina mi sie jak ja bylam w ciazy i szczerze to troche tesknie za tym czasem, wiec kochane wypoczywajcie ile tylko mozecie :-). I jedzcie na co tylko macie ochote nawet jak to sa bomby kaloryczne :-):-) pozniej schudniecie :-) :-). Pozdrawiam i zycze wszystkiego co najlepsze, a no i oczywiscie jak najmniej bolesnego porodu :-). Buziaki dla brzucholkow 👄. 👄. 👄

Gość gość
asik ale o co ci chodzi? skąd ta złość? przedtem nie przeszkadzały ci zarazki. pisalas caly czas ze bedziesz pracowac do konca marca i to, ze masz kontakt z chorymi nie robi na tobie wrazenia a teraz piszesz ze boisz sie zarazkow ? eh. masz za dobre serce? to pomysl troszke o dziecku. zadzwon i odmow wizyt przedstaw jaka jest sytuacja. przepros i nie wyglupiaj sie. masz dbac o siebie. nie rob glupstw tylko dlatego, ze nie potrafisz odmowic nie jestes supermenka! odpoczywaj jak najwiecej. przepraszam, ze tak ostro ale musze to napisac. odpusc sobie te zastrzyki i dbaj o siebie.

Gość gość
asik oszczedzaj sie,odmow te zastrzyki przeciez to niedlatego ze ci sie niechce tylko musisaz oszczedzac sie aby wytrwac jak najdluzej.wiecie co ja lezalam caly dzien i gorzej puchne niz jak chodze.bylam tylko na lodach autem i tyle.maly dzis wyjatkowo spokojny jest.mam dziwne klocia takie pukanie w srodku.oczekujaca

Gość gość
Gosciu nie przeszkadzaly zarazki bo czulam sie dobrze nie bylam na zwolnieniu i to byla moja praca moj obowiazek tam byc bo dostawalam za to pieniadze, masz racje ale co ja poradze ze taka jestem nigdy nie mysle o sobie wiem ze to durna postawa ale tak mam :( ps byloby mi milo gdybys sie podpisala bo od jakiegos czasu piszesz do mnie a nie wiem czemu nie chcesz zdrafzic kimjestes ja nie mam zadnych zlych intencji nie kazdy musi kazdego lubic wiec jak wyrazisz swoje zdanie i sie podpiszesz chyba nic zlego sie nie stanie tak ? Asik

Ja dziś byłam z mężem nad jeziorem ale autem bo nie chciał żebym szła 8km boi się:-) Asik odpusc sobie już,zadzwoń i odmow ,każdy normalny to zrozumie:-) Ja dziś też wsuwalam lody:-) Ja pampersy kupię z dady napewno jedną paczkę 1 do szpitala. Mamokubusia super zakupy i współczuję że non stóp coś wam wyskakuje dodatkowego. A ile kosztuje frida i jak to działa? Emsi jak wytrwasz w postanowieniu to szacun bo ja się w ciąży mam ciężko powstrzymać tak całkiem:-P;-) Roksi dzięki za miły wpis;-) Ja się nie mogę doczekać świat bo to będzie już koniec kwietnia i jeszcze tylko maj i może uda się początkiem czerwca, chciałabym urodzić w 38tyg. Miłej i spokojnej nocy;-);-)

Gość Sisilka
Hej dziewczyny, dziekuje szystkim za wsparcie. Bylam u moich rodzicow ygadalam sie, wyplakalam i najcudowniejsze ze zawsze potrafia rozbudzic we mnie nadzieje i wole walki ze wszystko sie ulozy. Wrocilam pelna energi :) . Wiem o czym piszecie ;) boleee bioder masakra. Od kilku dni mnie mecza, polozna mowila ze po magnezie beda mniej dokuczliwe. . W srode wizyta wiec jestem podekscytowana ze zobacze syynka.

Asik odpoczywaj odmów jeśli już nie mozesz jutro to powiedz na zastrzyku ze nie mozesz, trzymaj sie dzielnie. Kasia i FLavia frida kosztowała 23 zł chyba niestety nigdy nie mam paragonu:)., chyba ze na buty itp to tak. Nie sądze że przyda mi sie w pierwszych momentach zycia dziecka ale kupowalam rozne rzeczy wiem ze warto ja miec jest bardzo praktyczna najlepsza przy katarze ale i do prawiecodziennej higieny noska u kuby uzywalam dopoki sam nie nauczyl sie regularnie dmuchac noska. Czyli jakies 2,5 roczku a nawet do 3 latek. Psika sie wodą morska troche odczekuje i przyklada koncowke rurki do nosa ustnik do swoich ust i ciagnie sie no i jak sa to wychodza gile:). Noworodkowi nie mialam odwagi tym zeobic musialam sie przekonac. PRzyda sie z pewnoscia ale nie od razu. MNie biodra nie bola ale ciierpie na bezsennosc nie moge usnac :( mecze sie ze 2 godz :(

Gość Speranza27
kobietki pozwolę sobie napisać w Waszym temacie, bo Wy wiecie na ten temat dużo więcej niż ja ;), proszę o zdanie... staramy się z mężem o dzidziusia. Ja niedawno odstawiłam tabletki, to jest nasz drugi cykl starań. Nie dostałam @, a dziś jest 37 dzień cyklu. Po tygodniu-póltora zaczął mnie boleć jajnik, przeważnie lewy bolał i to z dużą siłą, po tygodniu minął ból jajnika, ale zaczęło boleć podbrzusze jak na @, przeważnie wieczorem, przez noc. Bolą mnie sutki, piersi całe nie. Jestem zmęczona i senna (ale ta pogoda...). Robiłam test - negatywny, odczekałam parę dni, znów negatywny... robiłam ****ardzo wcześnie rano, po ok. 5 godz snu, nie wiem czy to ma znaczenie... tak baaaardzo chcę być w ciąży. Ale powiedzcie, czy to mogą być objawy ciążowe, czy raczej wszystko po odstawieniu tabletek? dodam, ze w tamtym cyklu wszystko było oki, @ parę dni póżniej przyszła. Poza tym życzę wszytskim Wam szczęśliwych rozwiązań i samych radości z maluszków :) :* będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek odp. :)

Speranza a jakie masz cykle regularne i po iludniowe bo to akurat ważne jeżeli chcesz być pewna ciąży to idź na BETA HCG tak będziesz wiedziała na 100% czy a jeżeli BETA wyjdzie poniżej 1 to radziłabym iść do lekarza bo to może być coś nieciekawego pozdrawiam

Powiem Ci szczerze, ze nie wiem jakie sa efekty odstawienia tabletek, ale moje pierwsze objawy ciazy byly takie jak opisujesz. Tzn potworne zmeczenie, tepy, a za razem silny bol brzucha tj na okres, mrowienie w sutkach. Aa no i bylam pewna, ze nie dostane okresu.. to bylo takie dziwne przeczucie w glowie. Tydzien przed @ zrobilam test i prosze ! Dwie kreseczki ! Dodam, ze nasz synek jest dowodem malego cudu, poniewaz zaszlam w ciaze podczas okresu i z zabezpieczeniem. :)

Gość gość
Speranza szkoda kasy na testy ciązowe- nie są dokładne.Mi wyszły 3 negatywne a byłam już w ciązy. Lec jutro na badanie beta hcg nie muisz robić na czczo więc leć kiedy c***asuje. Bedziesz miala 100% pewność.

A ja wlasnie usiadlam na chwile I postanowilam nadrobic czytanie :-) Sisilka, trzymaj sie I mysl pozytywnie. Ja stracilam prace po urodzeniu starszego syna. Mialam wrocic po macierzynskim od poniedzialku, a we czwartek dostalam list z informacja, ze moje stanowisko pracy zostalo zlikwidowane. A tydzien pozniej dowiedzialam sie, ze znowu jestem w ciazy. Bylam przerazona, bo w Anglii nie ma czegos takiego jak bezrobocie, jest zasilek dla ludzi aktywnie poszukujacych pracy, a skoro bylam w ciazy to pracy szukac nie moglam, wiec zostalismy z jednym dochodem, malym dzieckiem I drugim w drodze. Wiem jaki to stres I jak sie czlowiek zamartwia, ale na pewno wszystko sie ulozy. Ja akurat postanowilam sie uczyc, poszlam do collegu I teraz mam prace, ktora bardzo lubie, ale rozowo nie bylo. Moj maz bral rozne dodatkowe prace, zeby cos dorobic, oszczedzalismy na wszystkim. Takie zycie, raz na wozie, raz pod wozem. Ja ciagne ostatnia w tym tygodniu nocke. Nogi mi wchodza do tylka, kostki spuchly I mam straszna zgage, ble. Prawie nic nie jem I nie pije, bo sie boje. Po wszystkim tak mnie pali w przelyku, ze masakra. Dzieki Bogu to juz prawie 30 tydzien! Asik, lecz sie I wypoczywaj! Na goscia nie reaguj!

Pisalam ze nie bola mnie biodra otórz dzis wstałam z bólem promieeniującym do kolana juz przesło ale faktycznie nieprzyjemne. Wszystkie mamy ktore maja problemy se spaniem wspolczuje i was rozumiem czlowiek az zly a tym które śpią zazdroszcze. KAsia jak dziąsła? MAma3chlopcow do kiedy pracujesz? A co do zajscia to nam przy pierwszym cyklu sie udalo mysle ze 3, 4 dni po miesiączce, awet wiem ktorego ale okres mialam bardzo nieregularny:).. U mnie juz 33 tydzien:).

Gość gość
mamakubusia to jestes tydzien przedemna:)ja mialam ciezka noc,brzuch bolal teraz chwilowo przestal,boli jak w okres tyle ze nie twardnieje i do tego niedobrze mi sie robi:/ide wypic herbatke i zjem kanapke.jak przejdzie to bede lepic pierogi a jak nie to na szpital pojade.oczekujaca

Gość gość
co do zajscia w ciaze to ja mialam objawy jak na miesiaczke a pozniej przed terminem@ustapily i za drugi dzien znowu powrocily bol brzucha i piersi.ja zaszlam w ciaze w swoje urodziny pamietam dokladnie:)oczekujaca

Gość 33ona
hej Wam oczekująca, kurcze Ty jakoś często masz bóle brzucha, co to może być?spytaj gina ja zaszłam w ciążę albo w dniu ślubu albo dzień po:) wg męża dzień przed ślubem...no a staraliśmy się prawie ROK, no ale nie jak desperaci...czasami odpuszczaliśmy...ja byłam zła,że nie wychodzi itp. dlatego nasz syn będzie oczkiem w głowie....no i pierwszy wnuczek, mój młodszy brat jeszcze buduje dom i na razie jego żona mówi,że już niedługo oni też będą się starać:)

Gość gość
33ona pytalam gina wlasnie mowil ze jak powtorzy sie sytuacja z niedzieli jak skurczy dostalam to od razu na szpital.a bole na miesiaczke mowil ze sa nie grozne.naszczescie przestalo zjadlam kanapke i herbate wypilam.moze to z nerwow bo tesciowa wyobrazcie saobie ze zalila sie do mojego taty ale niepowiedziala jak zachowuje sie wobec mnie.maz ja wczoraj z******* teraz sie nieodzywa.oczekujaca

Oczekująca uważaj uważaj bo ty naprawde w kapuście dzidziusia znajdziesz:) (nie gniewaj sie żart). Rany ta twoja tesciowa walnięta jest. Z pierogami też ostrożnie, ja ostatnio robiłam Kubie z makinami z 50szt pomrozilam ale nie biore sie juz za to w ciazy o nie nie :). JAkie macie plany ja zaraz poprasuje robie to teraz czesciej ale mniej ubran jednorazowo:), potem spacer potem odpoczynek, obiad, dzień zleci Flavia ty tez masz wizyty co 2 tyg ?? Bo ja juz tak do konca bede co 2 tyg chodzilia. A wy dziewczyny po 30 tyg tez juz co dwa??

Gość gość
mamakubusia moze w kapuscie nie predzej w pomidorach:)ja ulepie mezowi zeby mial jak pojde do szpitala bo ostatnio wyjadl wszystkie i zamroze mu,bedzie wyjmowal sobie.moja tesciowa juz w trase ruszyla po ludziach.ja mam wizyte15teraz wiec za2tyg ale jak bede w szpitalu to pewnie przelozy mi,bo mowil ze na swieta pewnie urodze albo zaraz po.tak sie poce dzisiaj ze cos strasznego.oczekujaca

Gość 33ona
hej mamo, ja od początku ciąży o 2 tyg.chodzę,bo ciągle ....coś, wyniki ogólnie niedobre i niskie ciśnienie, na początku miałam zagrożoną...:( oczekująca- ja jak mówiłam miałam gorszą zołzę, na szczęście się rozwiodłam i nie mam problemu, zresztą tamten to nawet nie był mąż a cio...ta, maminsynuś na rozkazy mamusi, dobrze ,że Twój mąż Cię broni, ja nawet tego nie miałam a teraz jak mam prawdziwego męża, to zupełnie inna bajka:) co to zagniatania ciasta- uważajcie dziewczyny ja jak robię czasami ciasto gniecione- a lubię miętolić takie ciasta:) to potrafię się zasapać, a że twardnieje brzuch to chyba same wiecie po sobie, jak człowiek się nastoi w kuchni mnie mój mały dzisiaj kopie aż boli i siku się chce, coraz większy ten mój klusek:)

Gość gość
dziewczyny powiedzcie mi jak wyglada ten czop i kiedy on odpada na ile przed porodem?ja mam taki gesty sluz bialy od soboty.wczoraj czulam takie pukanie w pochwie boje sie ze faktycznie lada dzien urodze.oczekujaca

mamokub- tak mam wizyty co 2 tyg i już będę tak chodzic do konca tak jak mówisz. Mi dziś w nocy biodro nie dało spac, obudziłam się przed 5 i tak do rana się kręciłam, w kazdej pozycji było źle. Wczoraj na wieczor mialam takie gazy, że masakra. A maluch też wczoraj dawał popisy do 11 prawie tak się wypinał, my z mężem go podziwialiśmy mówilismy do niego, aż w koncu wypiął się tak wysoko że zabolało. Teraz też tańczy. Ciekawe czy waży już 2kg