Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość marika
Wszystkie juz gadacie o swoich maluszkach a ja swojego dalej przez brzuszek glaskam :) mialam dzis ktg, wyszla tachykardia, chcieli mnie zostawic ale nie bylo miejsca, jutro mam sie zglosic jeszcze raz na ktg zobaczymy co wyjdzie, polozna mowila ze to moze byc przez przeziębienie hmm sama nie wiem, badala mnie, rozwarcie na opuszek,czyli wcale :) ja juz nigdy nie urodzę :) ponawiam pytanie, czy jestem ostatnia? Czy ktoś jeszcze nie urodzil?

Gość nomadic
A ja się nawet nie spodziewałam ze bede tak szczęśliwa ale wszystko dookoła chyba chce mnie załamać, siedzimy od południa pod lampą Kuba się naświetla i tak do rana trzeba będzie go pilnować problem w tym ze nienawidzi być rozebrany a musi i serce mi się kraja ze on tak płacze, jest opity do granic chyba bo tylko w ten sposób wylezy pod lampą a ja siedzę pilnuje opaski żeby się nie zsunela z oczek, nie wiecie czy jak zdejmie ta opaskę to coś może się stać? Modle się żeby ten poziom spadł i żebyśmy wreszcie wrócili do domu.

Mi niestety karmienie piersią też nie wyszło, ściągam i podaję butelką, ale i tak nie mam tyle ile trzeba. Jak lepszy dzień to dokarmiam ze trzy razy, ale dziś słabo z mlekiem to po połowie, raz moje raz mm. Za każdym razem jak sobie o tym przypomnę to mam łzy w oczach bo bardzo chciałam karmić piersią :(

Gość nomadic
Marika Twój maluszek poprostu chce być z końca czerwca i juz:D ja też się śmiałam ze pierwszy syn urodził się w święta to i drugi wyszedł na Boże Ciało wcześniej nie chciał. Ja chce do domu!!!! Kubuś tak jak pisałam wisi na cycach a i tak ciągle się dopomaga tylko butla mm uspokaja go i śpi dłużej, a czy użycie laktatora z popekanymi sutkami boli jak sokanie dziecka? W domu bede musiała poodciagac.

Gość nomadic
Ilonek nie na wszystko mamy wpływ ważne ze się nie poddalas i ściągasz chociaż w butelkę ile możesz.

Gość ewinkaa
Dawno 33ona się nie odzywała

Gość oczekujaca1234
wlasnie moze33onma urodzila i da znac jak bedzie w domu:)Igor byl naswietlany i polozna mowila ze niemozna sciagac opaski bo oczka moga sie naswietlic.niech dobrze go naswietla bo u mnie kiepsko bylo i wzrosla zoltaczka:/ja padam maly meczy sie z kopa,po czopku poszla a teraz steczy juz godzine.spal aby2godz na caly dzien myslalam ze jak zje to bedzie spal a tu niestety,zasypia jak kolysze go na rekach a jak odloze to sie budzi a jak m go kolysze to wcale nie zasypia:/wogole pampersy2 robia sie za male i trzeba3kupowac juz.

Oczekujaca, a podkurcza nozki i napina mu sie brzuszek raz na jakis czas? Jezeli tak to brzuszek go boli, podaj mu 30ml lekko zaparzonego rumianku. Mojemu pomaga i po 30 minutach juz nic go nie boli i zasypia spokojnie.

Gość oczekujaca1234
uniji ma czasami twardy brzuszek i nozki podkurcza,sprubuje w dzien dac rumianek jak nie ustapi.niewiem czy sie nieprzeziebil bo tak charczy przez os jak spi.nakarmilam go i niby spi.dzisiaj wizyta u pediatry i ortopedy oby wszystko dobrze bylo.

Gość Sisilka
Hej mamuśki. Widzę że prawie każda z nas miała lub ma kłopoty z karmieniem. Ja podobnie do was, dokarmiam małego mm. Staram się to robić tylko w nocy. A i wtedy mieszam. Dzisiaj ściągnęłam już 70ml, muszę przygotować dla m, gdyż dzisiaj muszę pójść do pracy. Bartuś z piersi chyba się najada, bo po karmieniu zasypia na 2,5 do 3 godzinek. Wczoraj przyjechała moja mama pomagała mi go kąpać, jak Bartuś zasnął około 20 dokarmiłam go 30ml i spał do 2:30. Potem jeszcze raz mała mieszanka i spał do 8. Ale po mm potrafi spać również tylko 4 godz, chyba zależy czy mu mieszam czy nie. Ja mam do zrzucenia 3,5kg do wagi sprzed ciąży. Niby niewiele, ale na brzuchu mam taki flaczek, wygląda to jak luźna skóra niż tłuszcz. Wy też tak macie? Ja powoli przestaję krwawić i zabieram się na ćwiczenia.

Gość ewinkaa
Sisilka to masz grzeczniutkiego aniołeczka jak tak ślicznie śpi:-)

Gość Sisilka
Ewinka nie będę narzekać ;) ale wiem że to wina żółtaczki. Jeszcze z nią walczy, widzę po oczkach że jeszcze żółte. Ale kto to wie, może wda się z mamusię i tatusia, podobno byliśmy bardzo grzeczni, mnie budzono na jedzenie co 5 godzin. :D wolałam spać i coś mi zostało :D A mąż podobno nawet jak narobił po uszy to leżał grzecznie w łóżeczku :D Kruszynka co tam u Ciebie???

Oczekujaca: jezeli charczy przez nos to moze ulało mu sie i troszke poszlo mu do noska. Wez gruszeczke i mu wyciagnij... Lub po prostu ustaw go w pionie i tez ustapi. A co do twardego brzuszka - jezeli tak jest, to mowie: 30ml rumianku i po godzince powinnas znow miec spokojne dziecko :).

Gość 19magda bez log
Hej dziewczyny. Moj maly tez aniolek ale niestety dluzej niz trzy godz nie pospi... chyba to moja wina bo na szkole rodzenia kazali wybudzac a niedawno sie dowiedzialam ze jednak nie.:-/ teraz to juz sam sie budzi co trzy godz i w nocy tez. Z brzuszkiem tez czasem problem ale to chy a kazde tak ma, jelitka jeszcze nie przyzwyczajone.

Gość oczekujaca1234
sprobuje z tym rumiankiem dzisiaj.bylismy u ortopedy i wszystko wporzadku pediatra mowi ze dziecko ladnie przybiera prtzez12dni przybral520g.jak bedzie problem z brzuszkiem to mamy sprobowac to mleko na kolke ale ajpierw sprobuje rumianek i espumisan mu dam.ortopeda kazal duzo klasc na brzuszku go.

Gość gość
Wy jakieś nie normalne jesteście. Chciałybyście żeby 2-3 tygodniowe dzieci nie jadły pół dnia, nie płakały, nie srały....a najlepiej żeby jeszcze całe noce przesypiały. Dziecko to nie robot. Zamiast wiecznie narzekać przytulcie je, okażcie trochę miłości i zrozumienia a nie tylko wymagacie. Parodia chciały by tylko na tych grubych dupskach siedzieć, spać albo tv oglądać...

Gość oczekujaca1234
gosciu nikt takich rzeczy nie oczekuje od noworodka ale mnoj w dzien spi max2godz zasypia kolo23spi do4z przerwa a pozniej albo lezy albo spi wiec troche malo snu ma i martwie sie bo meczy sie a nie moze kopy zrobic i dokucza mu ulewanie.ciekawe jak tam kruszynka i33ona czy sa juz po

Ostatnio mało się tu u nas dzieje, ale to zrozumiałe bo większość ma już swoje maluszki i nie ma kiedy siedzieć na forum :) Ale ja i tak co jakiś czas tu zaglądam. Dzisiaj mój mąż poszedł już do pracy i zostałam sama z córeczką, ale o dziwo jest bardzo spokojna :) Na początku ładnie leciały mi kg, samo z siebie spadło 14 a teraz stop i nic nie spada. Zostało mi jeszcze 6 do wagi sprzed ciąży, ale jakby tak z 4 zrzucić byłabym zadowolona. A jak jest u Was? Krwawicie mocno? U mnie pierwsze 3 dni mocno, a potem plamienie. Wkładki wystarczą. Myślałam, że będzie potop, nakupowałam podpasek a tu taka niespodzianka :)

Gość asik bez log
dziewvczyny ktore juz urodzily dajcie jakis znak?? marika jak tam? my dzis bylismy u mnie w pracy na patronazu wszystko oki mala przybrala od wyjscia 20.06 do dzis 200g i wazy 3700 :) cycki mam jak głazy sciagam mleko dla ulgi ok 10 minutek 100ml zebym siedziala dluzej to chyba bym zupe mleczna z tego gotowala haha

Cześć Dziewczyny ! Nie było mnie tu mega dawno, ale nie mam czasu. Mój Mały wczoraj skończył miesiąć :) W dzien prawie nie śpi, tylko na polu bo w domu ma tryb 'czuwania'. Jak przed porodem tak i teraz jestem pełna energii !! Naszczeście żaden baby blues mnie nie dopadł, heh. Jasiek wygląda jak mianiaturka mojego M, jest identyczny, a taki niegrzeczny, że szok. Mąż się chętnie nim zajmuje :)) Teraz sobie 'odbijam' ciązowy stan, wychodzimy od czasu do czasu ze znajomymi, byłam u fryzjera co mnie mega zadowoliło i dostałam dwa zegraki, jeden z GUESS, a drugi z TOMMY HILFIGER (chyba mąż chciał mi wynagrodzić ten straszny połóg i wszystkie stresy ). Leje się ze mnie żółtawy śluz od 3 tygodni. Fuj ! Z Jaśkiem byliśmy tydzien po wyjsciu ze szpitala znowu w szpitalu z podejrzeniem bezdechy, ale naszczescie wszystko jest OK ! Między czasie zdawałam egzaminy, a było ich 9 :O Nie spałam chyba ze dwa tygodnie. Aaa jeszcze przeszliśmy kolki, Mały tak cierpiał a my razem z nim. Chodziłam prawie po ścianach i myślałam jakby mu pomóc i jak na razie wszystko przeszło (tfu tfu). Dodam, że przeszłam epizod z rana po porodzie, tzn ropa i te sprawy... ale co mnie nie zabije to mnie wzmocni ! :) Pozdrawiam i całuje ! :)

Asik, ale masz dużą Niunie ! :) Mój na miesiąć ma dopiero 3,5kg. Dodam, że od początku sama siedziałam i musiałam zajmować się takim mini Skarbem, a nie wiedziałam za bardzo wtedy jak. 2,5kg Jasiek to było wyzwanie ! :D

Gość asik bez log
poczatek dobrze ze sie odezwalas juz dawno sie martwilysmy czy ok :) dawaj Jaśka na meila , nasze dzidzie tez sa luknij sobie :)

Gość asik bez log
słodki malec :) wszystkie nasze forumowe dzieciaczki sa cudowne , wxszystkie dzieci sa cudowne ale duze nie wazne :)

Gość asik bez log
Mialo byc nie wazne czy duze czy malee :)

Gość kasia2014
My też mamy wciąż problem z brzuszkiem i brakiem kup,rumianek nie pomaga. Kupiłam dziś infacol mimo iż ma 17 dni dajemy pół dawki

Gość asik bez log
dziewczyny ja karmie w wiekszosci mm , moja mala nie chce pic ani wody ani rumianku albo sie krzywi i wyppluwa albo po karmieniu tak zasypia ze nie ma opcji jej cos podac do dopojenia ;/ ja mam chyba slabe mleko bo ona godzine ledwo na nim wytrzymuje dzis sciagnelam w 10minut 120ml , chyba musze zmiejszyc sciaganie bo to kolo sie nakreca :/

Gość 19magda bez log
Asia a ile twoja zjada naturalnego? Mi sie wydaje ze nie ma slabego mleka tylko te sztuczne sa bardziej syte, ale osobiscie ci polecam sciagac i karmic twoim nawet czesto bo po tym mm to kopki nie moze zrobic i twarde a po naturalnym nie ma poblemu. Ja bylam zmuszona dawac mm jak mialam uczulenie i bralam fenazoline i teraz znowu musze dawac sztuczne bo furagine biore... a swoje sciagam i wylewam do zlewu. Nawal minie nie martw sie

Gość Agata89R bez loginu
slodkie zdjęcia:) my mamy chyba problem z kolkami, dałam dziecku sab simplex i spokoj był, ale była położna i kazała brać espumisan i mi pić syrop, zeby sie przedostał do mleka, taki przeczyszczający, staram sie dawac tylko cycka ale dzis ciagle wisiał na cycu, wszystko wypil i glodny, dokarmiam mlekiem hipp z probiotykiem bo ma super opinie i dzieci sie fajnie wyprozniają, moj zrobil kupe po pachy wieczorem, mam nadzieje, ze da pospac w nocy i nie bedzie znowu wzdęć.Asik ja też bym dawała swoje mleko, a mala sie najada napewno ale mleko mamy jest lekkostrawne i szybko sie wchlania, moj tez na cycu pospi maks 2,5 h.Co do brzucha to mam taki flaczek, jak przestane krwawic to zaczynam działać.Kasia a karmisz pierisą tylko? mi polozna kazała jak nie bedzie kupy i dziecko sie meczy dawac czopki glicerynowe, kupa murowana po tym. Musiałam odstawic nabiał całkowicie bo mozliwe, ze od tego małego boli brzuch.