Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość asik
jnomadic oglada maty edukacyjne i polspiochy musze .. co do ksiazki z religii jestem w szoku jeszcze moze cwiczenia sa ? haha

Gość gość asik
Ilonek wychodz ja zauwazylam ze jak wychdoze to mala o wiele lepiej sobie spi , tez wychodze moze rzeczywiscie znowu plesniawki, albo ten skok rozwojowy a teraz mam glupie pytanie do tych co zapisuja ile dziecko je bo jak robimy mleko 90ml wody 3 miarki mleka np to wychodzi 100ml mieszanki i piszecie ze zjada 100 czy 90? chyba 100 co nie półspiochy z falbankami jakies znalazlam heh i skarpetki z grzechotkami fajne ;p

Gość nomadic
Agata wiem, takie mam dziecko ale różne przykre opinie się słyszy. Lekarz mówi, że ok to ok:) Włączam Kubie Disney junior są fajne bajki oczywiście nie do oglądania tylko do słuchania teraz leci jake i piraci z nivylandii a Kuba komentuje po swojemu:) Agata ja bym kupiła baterie no slaba ta wibracja ale jak włączam to Kuba czuje i się śmieje Aaaj jak zwykle musimy ci zazdrościć :) przynajmniej ja:) super masz z mężem, mój ostatnio wraca do domu naburmuszony, ostatnio się nie przygulamy bo dwójka dzieci regularnie się budzi w nocy i m strasznie narzeka hehe:) fajnie, ze i córeczka pomaga i cieszy się z siostrzyczki:)

Gość gość asik
widze ze ktos z kom probuje wejsc a pewnie sie osttani str nie wyswieytla ja robie tak ze wchodze w historie na kom i tam zazwyczaj mam ktoras z ostatnich stron jesli nie ostatnia i tak wchodze :)

Asik zapisuję 100 ml. Mój mąż po ostatnich wybrykach jest bardzo grzeczny, ale on ogólnie jest super tylko wtedy coś mu odbiło.

AAAJ to trafiłaś na dobrego człowieka bo to już niezły staż a widać, że dalej jest w Tobie zakochany :)

Gość gość asik
ja to mam ta apliukacje na tel baby care to super jest szczerze mowiac :) wczoraj u nas bylo sloneczko mala si wygrzewala az jej sie glowa spocila ze opaska byla cala mokra bo miala jescze kapturek od plaszczyka a dzis chyba slonka nie bedzie ;/ ale na spacer ide a Ilonek najlepiej dziecko hartowac nawet w mrozy wychodzi to nie bedzie chorowac tyle

Gość nomadic
U nas też dzisiaj brzydko ale wyjdziemy chociaż przed dom. Asik to jest ksiazka-ćwiczenia 12zl to w porównaniu do reszty to pikus:) U nas przy starszym mata sprawdziła się 2-3 miesiace

Gość jolka kolka bez logowania
na stronie olx.pl też jest oddam za darmo,zamienię.Wymieniłam ciuszki po moich chłopcach na ciuszki dla Magdusi :-)

Właśnie też tak myślę, że nie ma co dziecka trzymać w domu bo potem raz się wyjdzie zimą z przymusu ( np na szczepienie ) i dziecko chore.

Jolka to świetna zamiana :) Dwie reklamówki ubrań po małej oddałam koleżance, która niedawno urodziła, część sobie zostawiłam, ale takie naprawdę ładnie. Może się przydadzą, a może nie cały czas nie wiem co z drugim dzieckiem.

Gość 33ona
hej dzięki dziewczyny:) za miłe komentarze, nie wiem czy pisałam, oczywiście też fajne z Was laski, a dzieci urocze:) jak to bobasy:) -mi mały zasnął nakarmiony o 20:00, a wstał o 2 w nocy. Agata-a mi położna mówiła laktacyjna ze szkoły rodzenia,że można 5h przerwy tylko zrobić w nocy. kurcze, ale piersi nie były napięte. też nie wiem co robić, ja sobie budzik w telefonie nastawiam, ale czasami wyłączę i zasnę:(

Gość gość asik
ja sobie zostawie :D jak nie dla nie to bedezi dla brata czy komus :)

Gość oczekujaca1234
moj wczoraj zasnal o21a wstal o3pozniej o6tez duzo je bo wypija w nocy po120 ale dalej ulewa:/u nas leje a dzis jade z nim do pediatry po skierowanie bo mowil lekarz zeby zroboic badania bo moze ma malo wit d i trzeba bedzie zwiekszyc.teraz spi sobie,dzis wolal ciagle''dada''i czesto wola ''mam''a jak mnie widzi to sie cieszy az podskakuje:)dzis zasikal nam lozko:p

nomadic dziwie sie ze maz narzeka na budzenie dziecka , przeciez to normalne na poczatku. Moj chce wstawac w nocy do dziecka, ale ja sie nie zgadzam, on musi do pracy chodzic, wole zeby sie wysypial, ja wstaje.w weekendy maz wstaje np. w soboty. jesli powiem ze jestem najszczesliwsza kobieta pod sloncem to chyba nioe bedzie chwalenie. Jestem naprawde szczesliwa ze mam takiego a nie innego meza przy swoim boku. zyciue bym za niego oddala jak by bylo trzeba , nawet chwili bym sie nie zastanowila. Jutro jedziemny do szpitalla podpisac dokumenty , ze jesli kiedykolwiek cos by nam sie stalo to po smierci moga pobrac wszystkie zdrowe organy do przeszczepu

Gość 33ona
u nas pogoda średnia i nie wiem co założę, dziś idziemy do DSK w sprawie oczka ropiejącego.Pani z rejestracji przez telefon powiedziała,jak usłyszała że to gronkowiec szpitalny- że"alemy możemy dać tylko kropelki". Więc prawdopodobnie to częste zakażenie z warszawskiej w Białymstoku:( -dziś odwiedza mnie przyjaciółka robię cukinię wydrążoną a w niej mięso mielone- i do piekarnika. -jednak w tych pieluszkach z Lidla jest pupa mokra, ale to po aż 6h w nocy- zauważyłam dzisiaj, jak kupa nie wyleci koło nóg to będzie mistrzostwo, zobaczymy

Gość 33ona
AAJ- ja też tak chcę z tym przeszczepem- napisz coś więcej o tym, uważam od dawna,że to super sprawa.Nie lubię jak coś się marnuje, nawet w tej kwestii. -co do kwiatów, kiedyś m mi zrywał w deszczu z ogródka i robił bukiecik....było dawno temu......a teraz dostałam jak urodził się mały:) wiecie,że w szpitalu żadna kobieta nie miała kwiatów, to dziwne...a ja wieeelki bukiet.W końcu raz się dziecko rodzi:)

u nas odbywa sie tak ze idzie sie podpisac taki kwitek , wypelnia sie tam dane osobowe, pozniej jest pieczec noitarialna potwierdzajaca autentycznosc i to na tyle, pozniej dostaje sie taka mala karteczke i nosi sie ja przy sobie w portwelu czy gdziekolwiek, oni w systemie maja dane wiec za kazdym razem gdy ktos umiera sprawdzaja czy taka i taka osoba jest w systemie i czy maja mozliwosc pobrania organow. Uwazam ze i tak po smierci nie ma nic wiec jesli bede mogla komus w jakikolwiek sposob pomoc to jak najbardziej to zrobie, maz jest takiego samego zdania.

Gość gość asik
oczekujaca a na jakiej podtsawie wnioskujecie ze za malo wit d ? jakies o bjawy ma ? :)

Gość Agata89R bez loginu
moj jakiej pieluchy by nie miał załozonej i tam ma tyłek mokry, pampers, dada, itp jeszcze mnie denerwuja te chusteczki nawilzane, u gory sa suche, na dole sa mokre, ze cała dupa po wytarciu jest mokra, trzeba suszuc zeby kremem nasmarować.Ja też ciagle mysle co z ta witamina D, ale podaje codziennie, boje sie krzywicy, będę na szczepieniu to dokładnie wypytam co i jak, czytałam duzo o tych ciemiączkach i podobno jak sie bierze te wszystkie witaminy, to moze sie tak dziac, ze dziecko jest takie "skostniale" ja jadłam witaminy, jadłam tez pewłnowartosciowe posiłki i piłam litry mleka, ktore zawiera wapn i tu moze byc przyczyna, ze ciemie prawie zarosło, czasem te witaminy sa po prostu nie potrzebne, kiedys tego nie bylo i zdrowe bobasy sie rodzily, tez duza waga moze byc przyczyną tych witamin

Gość Agata89R bez loginu
witaminy w ciązy rzecz jasna

Gość gość
ilonek chyba ją gardło boli, a moze ona sie denerwuje bo jej mleko za powoli leci? ale skoro rano wypila 130ml...zmierz jej temperature, ząbki wątpie ze ida.

Gość nomadic
Ja juz mojej rodzinie nie raz mówiłam o organach, chce pomoc ale boje się, ze ożyje w trumnie a bez organów mowy o tym nie ma:) sory dziewczyny za taka bezposrednosc Aaaj nie nie nie, on nie narzeka ze mały wstaje tylko, ze się nie przytulamy:) tzn zły jest jak starszy się budzi z płaczem bo często strasznie długo płacze jest duży a nie powie co się stało to taka złość z bezsilności, chociaż muszę wam powiedzieć, ze m jest dosyć krytyczny i surowy to ja rozpuszczam dziecko ale i mi zdarzy się krzyknąć jeżeli mowie coś kilka razy i jak grochem o ścianę :D Asik chyba nikt nie odpisał: na 90nl wody liczysz w sumie jako porcje 100ml mleka chociaż potocznie mówi się o ilości wody. Ja juz jestem na dworze. Super jest, cisza, spokuj zero wiatru 12 stopni, mały w polarze i ocieplanych dresach łapki ma zimne ale reszta ok. Zanim zasnal musiałam brać na ręce i na rękach zasnal patrzył się na drzewa inaczej ryk w gondoli. A i ostatnio jak śpi ma odruch ustami, ze soka cyca taki ma mocny odruch ssania moje dziecię.

Gość gość asik
Nomadic ilonek tez odpisala ze 100 oi ja tak robilam ale patrze bo roznie dziewczyny pisza niektore ze 120zjada czy 90 wiec sobie tak sie zastanawialam nad tym :) moja zjadla i poszla spac bawilam sie znia bez pampersa ale podklad podlozylam i nagle czuje przyjemnie cieplo na nodze :D zalala mi lozko hehe

Gość nomadic
Ikonek pisała o mleku dopiero zauwazylam:) Co do zębów to są "przypadki" u nas np kiedyś dziecko urodziło się z dwiema jedynkami:) Tylko Ilonek też bym nie o stawiała teraz zębów.

Gość gość
nomadic a ssie smoczka? Ajj zazdroszcze męzą, to super ze jestescie tacy szczęsliwi. Asik moj tez lubi puścić sika na mnie, ale raz prawie mi trafił do ust jak go przebierałam, ha ha.Mnie boli głowa, wypiłam wczoraj piwo na działce i źle sie czuje.

Gość gość asik
buahahaha z chlopcami nie ma zartow mnie jeden na wadze kiedys obcikal przy szczepieniu :D