Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość Agata89R bez loginu
ewinka moj ma to samo co noc, juz koło2 tygodni, delicol pomogł trochę, potem dwa dni nie dawałam i sie pogorszyło, na dzien dzisiejszy mam zmienione mleko na bebilon pepti bo jest podejrzenie nietolerancji laktozy, albo białka skoro delicol pomagał, dodatkowo dziecko sie przejadało bo mleko hipp nie było sycące i ciągle chciał jeść, teraz je co 4 h zobaczymy co z tego wyjdzie, ale moj w nocy jęczy bo ma wzdęcia, i robi kupe z płączem a jest normalnej kosystencji. dodatkowo bobotic

Gość asik bez log
jak rzadkie kupy to moze byc nietolerancja laktozy ,nie wiem czemu ci lekarak wysypisala debridat ;/ hm naprawde , ja sama sie zasnatawialam czy swojej nie wypisac debridatu lub nie zmienic mleka na AR , przez to ulewanie ale skoro przybiera 300g na tydzien tzn ze nie ma potrzeby :) mojej kolezanki coreczka ma 7tyg , ma i nietolerancje laktozy i skaze białkowa prawdopodobnie cala wysypana kupki z krwia i sluzem , narazie jest w trakcie badan multum wynikow pozlecanych ciagle ja kłuja biedna, miala tez bardzo wysokie eozynofile i podejrzewali eozynofilowe zap jelit , kolezanka mimo to karmi piersią nie chciala przechodzic na nutramigen ani bebilon pepti , nie poddaje sie jest na bardzo rygorystycznej diecie i malej sie poprawia :) dzielna jest bardzo ja podziwiam ze sie nie poddaje ja juz cdawno [przeszla bym na pepti albo nutramigen

Gość ewinkaa
My tez stosujemy delicol,ale w nocy mimo wszystko jest jęczenie,to takie przez sen jakby.lekarz powiedział,ze szybko przybiera na wadze,dużo je i dlatego jelita nie wyrabiają.dzisiaj mu damy wieczorem i jutro normalnie juz od rana i zobaczymy czy pomoże.opinie ma dość dobre,ale jak wiadomo,że na każdy brzuszek pomaga co innego

Gość asik bez log
a ja bralam debridat na zespol jelita drazliwego :D a dokladnie na biegunki heh bo on jakby spowalnia motoryke jelit i tresc pokarmowa dluzej jest w brzuchu :D

Gość ewinkaa
Asik ale debridat chyba nie tylko na ulewanie jest,na ulotce jest napisane,ze na problemy jelitowe też... W necie poszperałam i tez dużo mam się wypowiada,ze pomógł na kolki wiec zobaczymy jak będzie u nas... te krostki to jednak trądzik w naszym przypadku... jeśli chodzi o śluz to mam sie nie martwić.te wszystkie rady dostaliśmy od doświadczonej lekarki,kierownika placówki,no komu wierzyc jak nie lekarzowi?

Gość ewinkaa
A pisząc rzadkie to mam na myśli takie jajecznicowate ,żółte,nie w formie zbitej,bo nie chodziło mi tez ze woda leci czy cos... kupy są prawidłowe,bo mimo protestów męża i trochę dziwnej miny Pani doktor-pokazałam dzisiaj pieluszkę.

Gość asik bez log
Ewinka bo on ma tez jako tako działanie rozkurczowe , a lekarze czesto laduja w dzieci lekarstwa bez powodu ,,, na odczep sie ale jak ma pomoc to oby pomogl :)

Gość ewinkaa
Asik naucz się najpierw dobrze piersią karmić a nie pouczasz, zdenerwowalas mnie

Gość asik bez log
gosciu wez sobie daruj bo twoje podszywy sa coraz żałosniejsze :D wez chociaz moze pisz cos z czego sie posmiac mozna :)

Gość ewinkaa
Asik to nie ja napisałam,ale mam nadzieję,że to widać,że nie ja? to myślisz,że niepotrzebnie..kurcze. No nic, zobacze przez kilka dni,jak nic sie nie zmieni to odstawimy

Gość ewinkaa
A,widzę,że wiesz:-) serio,ktoś nie ma co robić,ale to na 1000% jest jedna z nas,która tu z nami pisze:-(

Gość asik bez log
Ewinka daj krzywdy nie zrobi a moze pomoze to bedziemy wiedzialy a twoj synek ulewa ? Bo zastanawiam sie czy na to dobrze pomaga bo ja mam dosc tego ulewania , a moja tez steka przez sen mysle ze chce kupe wtedy i nie moze ale pozniej robi wiec chyba ok

Gość ewinkaa
Ulewa,ale to zależy (nie wiem od czego)czasami w ogóle,a czasami to po odbiciu i noszeniu potrafi tak chlusnąć ni stąd ni zowąd.. Wiec zobaczymy czy to tez się zmieni.

Gość jolka kolka bez logowania
LACERTA,urodziłaś?Odezwij się.

Gość gość
Dziewczyny logujmy się nie będzie problemu z podszywami gościa. Właśnie ściągam mleko, sama jestem ciekawa ile go będzie po tygodniu nie ściągania. Postanowiłam jeszcze trochę powalczyć, mam zamiar brać tabletki anty, ale mój gin mówił, że do okresu jeszcze ze 3 tyg. Pościągam co jest, a jak trochę będzie nie będę na razie brać tabletek, dobrze, że mamy zapas durexów :) Pogodę dziś mamy nieciekawą to nic ze spaceru.

Oglądałam zdjęcia dzieciaczków na poczcie, wszystkie są śliczne. AAAJ jaką córeczka zrobiła śmieszną minkę :) Asik a Ty na dwór ubierasz że nóżki gołe? Ja też bym chciała, a jakoś się boję. Jak jest upał zakładam jej getry dł, cienie skarpeteczki i koszulkę z dł rękawem. Może ja za ciepło ubieram? Jak myślicie?

Gość 19magda bez log
Ilonek ja na upaly ubieram same body i eqentualnie skarpetki, tak wogole to rzadko czapke zakladam

Magda i na podwórko wychodzisz bez cienkiej czapeczki? Nie chcę przegrzewać, ale wszyscy (czytaj mama, teściowa, mąż..) mi tu grzmią czapkę załóż, dł rękaw itd.

Gość gość
ja tez tylko body, z czapki juz prawie zrezygnowałam, jak nie ma wiatru. młody i tak leży w gondoli, jest trochę zasłonięty i zawsze jest budka postawiona żeby od słońca chronić, więc mu nie zawiewa. szkoda dzieciaka gotować

Gość asik bez log
Ilonek ubieranie to dla mnie grząski temat haha bo teraz wiem ze troche na tym punkcie mi odbilo do tego stopnia ze wszysycy na okolo sie ze mnie smieli , przed porodem zarzekalam sie ze zadnej czapeczki , nie bede przegrzewac itp a wychodzilam z mala ubrana byla jak na biegun polarny, czapka te sprawy wracala spocona jak szczur , wiec zaprzestalam takiego ubierania i teraz jest stosownie do pogody jak takie upaly po 30pare stopni to body spodenki krotkie skarpetki jak zawieje czy slonko zajdzie to zakrywam nozki , opaska na uszy ,ale juz wczoraj byla bez opaski i jest ok :) co do sciagania sciagajcie elektrycznymi ja teraz poki mi nie dojdzie to mecze sie z recznym i o wiele mniej mleka zlatuje a piersi twarde i bola ;/ i jak sie chce miec mleko to regularnie trzeba odciagac np co 2h i dobrze systemem 3-5-7 minut kazda piers na zmiane ;)

Gość 33ona
hej mały regularnie ma kolki a ma 3 tyg. od 16 do 20:00 mam sajgon:( taki mały i kolki?karmię tylko cycem.Jem raczej tylko lekkostrawne rzeczy,dużo piję, nie wiem skąd te kolki:(

Gość 19magda bez log
Mojego meza rodzina tez mi kaze czapke zakladac to wtedy mowie: sami zalozcie sobie czapke i siedzcie w 30 stopniowym upale, jak jest delikatny wiaterek ale w upalne dni to tez nie zakladam, poki co malutkiemu nic nie jest. Ale powiem wam ze ciezko jest wychowywac dziecko w rodzinie mojego m, zlotuch rad co nie miara i kazda inna...

Gość asik bez log
magda u mie z koleji na odwrot kazdy kazal zdejmowac hehe a ja mi cos odbilo ale wiadomo jak sie ma dziecko to inaczej sie mysli .. 33ona zazwyczaj po 3tyg sie zaczynaja , kup delicon , esputicon , infacol i podawaj i bedzie dobrze , gazowanego nie pijesz?

Gość gość
Laktację można przywrócić nawet po pół roku od porodu, trzeba tylko dużo samozaparcia, czasu i cierpliwości... Kiedyś kobiety nie odpuszczały tak łatwo karmienia piersią a teraz w sklepach mm jest do wyboru do koloru i przejście na sztuczne mleko nie sprawia żadnego problemu... Popełniacie wielki błąd mówiąc że dziecko 'nie najada się' i podając mu butlę, w taki sposób wasza laktacja zamiast rozkręcać się będzie zanikała a podawanie butli będzie coraz częstsze. Jedyną radą jest częste przystawianie dziecka do piersi a po 2-3 dniach mleka będzie więcej. Kryzysy laktacyjne zdarzają się bardzo często, połóżcie się z dziećmi na cały dzień do łóżka i "cyckujcie' się kiedy ma na to ochotę a po kilku dniach mleka będzie dużo więcej.... aaa i najważniejsze nie można zwalać winy za nieudane karmienie na szpital i położne bo miałyście 9 miesięcy na przygotowanie się do roli matki w tym do karmienia, na rynku a nawet w internecie jest mnóstwo poradników na ten temat wystarczy tylko poczytać, przyswoić i wprowadzić w życie...

Gość 33ona
asik- nawet nie lubię gazowanego ani słodkich soków i nie piję, ale podejrzewam,że to mały sam wprowadza się w kolki bo bardzo łapczywie je połykając powietrze, a słabo beka:(

Gość 87_asik
zapewne tak wlasnie chcialam ci napisac ze pewnie łapczywie je i łyka powietrze , moja tez slabo beka po moim mleku to praktycznie wogole a do tego czesto meczy ja czkawka jak sie naje i brzuszek pełny ale czytalam ze dzieciom w przeciwienstwie do doroslych czkawka wogole nie przeszkadza , mam pytanie wasze dzieci w nocy tez wogole jak sie budza na jedzenie nie otwieraja oczu? moja marudzi jkak juz glodna zzamknietymi cos tam kwękoli i je z zaknietymi nie odbija wogole w nocy odrazu spi heh smieszna jest taka

Gość gość
A kto powiedział o zakładaniu grubych czapek dla dziewczynek są śliczne bardzo cienkie i przewiewne kapelusiki i chusteczki, nie dość że cudnie w nich wyglądają to jeszcze okrywają główkę. W upały nawet dorosłym zaleca się nakrycie głowy a co dopiero takim szkrabom....

33ona moja miała kolki w 2tyg tak stwierdził lekarz. 21.07 idziemy się szczepic. Moja w nocy jadła 3 razy. O 5 wstała i nagrałam ją jak gada. Wiele osób mi nie wierzy że ma miesiąc i zaczyna gaworzyc. Dziś kupa za kupa i może teraz już będzie dobrze bo jest troszkę lepiej. Flavia i oczekujaca co u was?

Gość Agu_27
esmi90 -jak masz zdjęcia do wywołania to zaloguj się na Empika stronie ja wczoraj zamówiłam 100 zdjęć za 28 zł to promocja dla nowych