Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość jolka kolka bez logowania
ja używam dada,pampers,happy,baby dream.Zmieniam co 3 godz.i za każdym razem zakładam innej firmy pieluszkę.

Gość asik bez log
o Jola jaka roznorodnosc :D \ ja uzywalam pampersa (kupilam duzy zapas w poromocji paki 84szt po 28,99 w auchan, tylko jedynki po 21zl 3paczki mialam) od ppoczatku ale ze szpitala wyszlam z czerwonym tylkiem myslalam ze to od pampersa ale to byly wykwity toksyczne jak sie okazalo fizjologiczne i w ten czas uzywalam dady i nie wiem niektorzy mowia ze nie roznia sie one od pampersa jak dla mnie to bardzo daleko dadzie do pampersa , w pampku siuski sa wchloniete sa poprostu suche w dadzie jest mokry zolty pampers , kupa tez jak duza to nic sie nie wchalania i parktycznie wylatywala wiec jak mi ktos powie ze pampers nie rozni sie od dady to nie wiem po czym to wnosi ...

Gość esmi90
Asia ma rację dady są daleko od pampersa ... po dzisiejszym upale Kuba znowu ma odparzenia ehh... jak nie urok to sraczka ... i juz wiem dlaczego On dzisiaj cały dzień był nie spokojny ... jutro wietrzenie ... I przy takich upałach najlepiej takie maleństwa codziennie kąpać.

Gość jolka kolka bez logowani
pampersy są najlepsze-najchłonniejsze i najbardziej miękkie.

Gość ewinkaa
Asik, też tak myślę, mielismy duże opaowanie dady ale używamy jej tylko jak wiem, ze jestem w domu i za chwile będe mogła zmienic. Na noc, na spacer, na sen, zawsze pampers, są najbardziej suche. używalismy tez babydream, ale one sa grube. U nas pupa piękna, polecam krem z rossmana przeciw odparzeniom, kosztuje niecale 5 zł a my od poczatku stosujemy i nigdy z pupą najmniejszych problemów nie mielismy (firma babydream). Esmi- my czy pogoda czy nie to i tak codziennie kapiemy, dzieciak bardzo to lubi, my tez to lubimy, potem jest masaż, jedzenie i kłade w łóżeczku, włączam kołysanki i sam zasypia...

Gość gość
ja używam tetry i na to otulacz, syn ma 7 tyg a stosuje tetrę od wyjścia ze szpitala. Pampers tylko na wyjazdy, np do lekarza. do tej pory młody nie ma żadnych problemów ze skórą, żadnych odparzeń, potówki pojawiły się na tyłku tylko raz, ale szybko je przegoniliśmy. polecam takie rozwiązanie jeśli dziecko nie ma mocno wrażliwej skórki. pranie to nie jest wielki problem, wrzucam do pralki, ustawiam 90 st i gotowe.

Gość ewinkaa
Agu, nie wiem czy o takie pieluchy Ci chodzi, ale my oglądalismy takie wielorazowe, które mają podstawę+wymienne wkłady, o te chodzi?? One sa fajne moim zdaniem ale dla starszych dzieciaków, teraz to po prostu bym nie nadążała z praniem przy 7 kupach dziennie:-) Jedyny minus to to, ze sa drogie, jak się orientowalam taki podstawowy zestaw na start to koszt ok. 800zł minimum. ale fajnie dla dzieciaka który ma ok roku, dzieki takim pieluchom tez szybciej można się nauczyc odstawiania pieluch, bo jednak dziecko czuje, ze ma troche mokro, pielucha cięższa i bardziej przeszkadza

Gość asik bez log
ja na pupe pepanthe n stosuje i w pachinki i na szyjke bo moja ma duzo tam faldek i sie poci, kapiemy codziennie bo ona czeka na ta kapiel i ma jakis harmonogram dnia dzieki temu a w taki upal jak najbardziej dziecko tez sie poci tez mam jakis kremik z rossmana przeciw odparzeniom ale narazie go ne uzywalam tylko na szyjke

Gość gość
otulacze, których używam kosztowały poniżej 20 za szt, mam 5 i wystarcza. cene tetry same znacie. jasne, że sa droższe, po 80 i z wkładami, ale warto na początek sprawdzic czy dziecku nie będzie się działa krzywda w pieluszce wielorazowej. co do przeciekania- czasem się zdarzy, ale jak jest potężna kupa to nawet pampers nie daje rady bo po plecach idzie ;)

Gość ewinkaa
mi chodzilo o inne wkłady do tych pieluszek, nie o tetrę, teraz mozna kupic takie mięciutkie, nie wiem czy to bambusowe czy polarowe, ale takie milusie w dotyku

Gość asik bez log
Jolka kolka w druga cesarke tną po bliznie wczesniejszej ?? czy sa dwie blizny tak sie zastanawiam, kurde chcialabym miec dziecko drugoie szybko ale musze do roboty wrocic na troche ;/ bu

Cześć dziewczyny znalazłam chwilę, żeby coś skrobnąć. Na temat pieluch wielorazowych się nie wypowiem bo nie miałam z nimi styczności, u nas białe pampersy i są świetne więc zostajemy przy nich. Próbowałam też dadę i pampersy zielone dla mnie jedne i drugie ok. Dada faktycznie gorsza, ale mogą być. Asik kupiłaś laktator? Byłam dziś na wizycie kontrolnej u swojego lekarza i przeżyłam szok. Zapytałam kiedy można się starać o kolejne maleństwo bo jestem po cc, a on, że już! Powiedział, że kiedyś zalecano rok, dwa bo inaczej się cięło. A że u mnie wszystko ładnie się zagoiło i nic nie stoi na przeszkodzie. Jeżeli chcę mieć pewność, że wszystko w drugiej ciąży będzie przebiegać bez powikłań, żebym odczekała pół roku. Więc wzięłam na pół roku tabletki a potem pouważamy ze 3 miesiące i niech się dzieje co chce :) Zdziwiłam się naprawdę, lekarz jest dobry, najlepszy u nas. Chodzę do niego już dwa lata, po poronieniu robił mi łyżeczkowanie, teraz cc i wszystko super a wiem, że po obu bywają komplikacje. Dziewczyny po cc pytałyście kiedy można? Jestem ciekawa co mówią wasi lekarze, bo to mnie szczerze zdziwiło.

Gość asik bez log
Ilonrk chyba ktos czuwa nade mna bo za 90 zl wylicytowalam nowszy niz mialam hehe teraz bede delikatniej naciskac ten przycisk , bo xa tanten dalam 158zl plus wysylka , Tez wlasnie czytalam ze pol roku a dla bezpieczenstwa rok-dwa bo to glownie chodzi o niebezpueczenstwo pekniecia macicy w ciazy w miejscu blizny, ja poczekam az mala skonczy 2lata no bo tak niestety musi byc :) pracowac musze heh zycie

Gość ewinkaa
Boże dziewczyny,oglądacie mecz?! szkoda,bo kibicowałam Brazylii

Gość ewinkaa
Asik,mi mowili,ze w miejscu tej samej blizny. tak samo z porodem sn,rozcinają starą bliznę

Gość asik bez log
Ogladam tez kibicowalam brazyli, to koszmar jakis heh ale patrzac jak graja to nie ma co sie dziwic w sumie przez te mistrzostwa tak sir fuksem przeslizgneli a zwlaszcza w pierwszym meczu z chorwacja :) lubie pilke hehe

Gość jolka kolka bez logowania
asik,tną w tym samym miejscu co pierwsza cc.Gdy jest trzecia cc to tną w innym miejscu,pionowo-pod pępkiem.Po cc najlepiej troche odczekac z drugą ciążą bo zawsze jest ryzyko ze blizna na macicy rozejdzie się pod ciężarem dziecka.Ja na szczęscie miałam grubą bliznę ale czytałam na forach jak dziewczyną rozchodzily się bo miały cieńkie blizny.

Gość asik bez log
Kurde moja blizna jest cienka jak wlos , mojej kol bluzna po wrostku tak sie rozeszla i zrobila taka szetoka i gruba ...

Gość kasia2014
Moja wczoraj dała czadu wstała o m11.30 usunęła o 20 po kąpieli u męża na kolanach. Strasznie mi jej było szkoda nie wiem czy to nie wina pogody. W nocy ładnie spala. Teraz ją karmie a z drugiego cyca kapie :-) Zje pójdziemy na spacer zachaczajac o sklep i aptekę. Znalazlam na mecie trening tabata poczytajcie i piszcie opinię proszę bo dziś chce spróbować. Co do pieluch ją mam tylko dade zmieniam często bo mała często kupka. Ma małe odparzenie lecz nie pomaga sudocrem dziś próbuje mąki ziemniaczanej. A na szyję i nóżki najlepiej jej robi oliwka

Ja mam dość długą blizne ale jest szeroką na 2-3 mm. Można już blizny smarowax ? Maściami na blizny? Ja myślałam że przy drugiej cesarce wycinaja stara blizne

Gość gość
Jak ktoś zainteresowany rabatami to przekazuję: - rabat do www.cocoprojekt.pl o wartości 5% na hasło: coco - rabat do www.sklep.brzuchatki.pl o wratości 5% na hasło: box

Gość 33ona
wow,ale szalone rabaty 5% :) - małemu chyba gorąco potówki ma po bokach bioderek:( biedny -w końcu przyjechał m:) zakochany w synu, to słodkie

Witajcie na poczcie jest moja corcia wkoncu sie zebralam za zdjecia

Gość ewinkaa
Esmi-Kubus super i te włoski!:-) aaj-córcia słodka,minki małych dzieciaczków są świetne:-) 33ona to super,że m już w domku, jak cała rodzinka w komplecie to zupełnie inne życie prawda? dziewczyny jak jesteście z maluchami to kiedy macie czas na prysznic,wysuszenie włosów,pomalowanie się przed spacerem? ja dzisiaj spałam z małym do 11,teraz nie chce zasnąć a ja do tej pory w piżamie:-(

Gość asik bez log
AAAJ Anastazja pokazala nam jezyk hehe slodka Esmi Kubus ma takie blond brwi ?? to on pewnie blondas bedzie , :) ale czupryna to pokazna Ewinka moja mala do od 8 do 13 praktycznie nie spi a jak spi to pol godz , ja zazwyczaj maluje sie odrazu jak wstane myje sie maluje szybko i ubieram chodze tak juz caly dzien, wlosy myje roznie jak sie uda :) teraz zasnelam to mam chwile wiec napilam sie wody bo upal nieziemski troche musze do nawodnic i zasuwamy niebawem do kwiaciarni po surfinie bo mi jedne kwiatki juz przekwitly Kasia bio oil na blizne do smarowania podobno dobrze dziala co do cc , jak rozmawialam z sisoistra cioteczna mojego meza w sobote ona miala sn a pozniej cc i mowie ze dla mnie cc bylo ok dobrze zniosla itp a ona mowi do mnie zobaczysz za pol roku , ze zrosty ciagnal cale zycie , moja mam tez m to mowila bo miala operacje , ale wiecie co zmierzam do tego ze jak np dlugo pochodze bo spaceruje po 2 godz i wiecej to te miejsce rany mnie szczypie swedzi kluje takie dziwne uczucie , w sumie dopiero 3 tyg ale mam wrazenie ze juz tak bedzie zawsze , jednak to operacja mimo ze nie jest to jakis straszny bol gto jednak czuje to miejsce , i miejsce blizny takie jest grubsze mama mowi ze trzeba to masowac i patrze na brzuch to sprawdza sie teoria mojej szefowej co miala 3 cesarki ze mimo cwiczen brzuch nad blizna zawsze bedzie lekko wisial ;/ zaraz Milenke wysle na poczte dzis ma 3 tygodnie

Gość asik bez log
Justi jak sie sprawy maja u Ciebie?? Marika odezwij sie jak porod? Brzuchatka bylas u lekarza? 3mam kciuki zebvy bylo wszystko ok

Ewinka ja nie mam czasu zanim m do pracy to ja prysznic tusz do rzes i wsio:(. Dzis maly non stop na rekach teraz spi ale ja leze obok kuba te spi, szkoda mi kuby nudzi sie:(. MAly budzi sie i pierdzi. Asik mnie tez boli jak dlugo pochodze :( Santana wspolczoje ja mialam tylko to co ty teraz ale jeszcze brzuch czerwony:(.

Gość asik bez log
dziewczyny czy wasze dzieciaczki tez sa do kogoś wybitnie podobne , moja mała to cały mąż , kazdy mowi tylko mały Piotruś , nic nie ma ze mnie troche mi smutno heh 9miesiecy męk a ona nic ze mnie nie ma ;p

Asiq śliczna Milenka :D jak słodko śpi :) A każdy mówi, że czupryniasty :P i już mu jaśnieją włoski może blondynkiem będzie ? Dzisiaj mamy akcję " Wietrzymy pupkę" jest o wiele spokojniejszy niż wczoraj , spokojnie leży i wkładam mu pieluszkę tylko na karmienie lub na spanie ;-)