Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubie podrozowac

JAKIE CIEKAWE MIEJSCA NA ŚWIECIE ZWIEDZIŁYŚCIE

Polecane posty

Gość lubie podrozowac

???taki luźny temacik:) mam nadzieję,ze nie bedzie jazdy jak na innych:) zapraszam gdzie bylyście? co warto zobaczyć a co jest przereklamowane?

Gość liczba urojona
przereklamowane jest wszystko co cie nie zainteresuje

Gość 1234gosc45
troche swiata zwiedzilam, kazde miejsce mnie czyms zachwycilo:)dla kazdego co innego jest godne uwagi:)

Gość 1234gosc45
ja akurat Paryzem bylam zachwycona a "gosc" wyzej pisze,ze przereklamowany jest:), Wenecja tez dla mnie ma swoj klimat, Budapeszt...

Gość gość
dla mnie najpiękniejsze jest Praga, a zwiedziałam takie kraje: Czechy Austria Szwajcaria Włochy Francja Hiszpania Monako Słowenia Chorwacja Bośnia i Hercegowina Wielka Brytania Szwecja

Gość gość
Pomijając to że dla mnie nie ma piękniejszego miasta niż czeska Praga, to najlepiej udać się do Włoch, bo Włochy mają najwięcej zabytków które są wpisane na listę UNESCO, poza tym to kolebka cywilizacji i żaden inny kraj nie ma takich "perełek". Z mężem zwiedziliśmy: Rzym, Watykan, Wenecję, Weronę, Pizę, Mediolan, Padwę, Asyż, Florencję. Ten kraj zachwyca od początku do końca. My stawiamy zawsze na zwiedzanie, ale nie każdy to lubi.

Gość gość
USA,Australia,Meksyk,troche Europy

Gość wow Praga najpiekniejsza
? Serio? A gdzie bylas w CH (jakie miasta/kantony)? Pytam, bo ja akurat jestem na zaboj zakochana w Szwajcarii, Lucerna jest dla mnie najpiekniejsza :D Poza tym, bardzo, bardzo podobal mi sie Sztokholm, do tego jeszcze Maastricht, Barcelona, Bruksela i Brugia )podrozuje glownie po Europie, tak jakos wyszlo, ale dopiero sie rozkrecam :P).

Gość exdebill_po_wakacjach
z pięknych miejsc to Brugia nocą mnie zachwyciła, podobnie jak Wiedeń, ale być może w dzień byłyby inne, tylko, że ciekawsze od nich były małe wioseczki na Ukrainie - tradycyjne budownictwo i układ plus np. płoty z blachy wytłaczanej, albo harem w Bakczysaraju; z Pragi przepędziła mnie sracz***, więc się nie wypowiem, bo tylko przeleciałam, ale skoro wszyscy zachwyceni to trzeba będzie wrócić; co do ciekawych miejsc to chciałabym zobaczyć kilka z tego bloga: http://sometimes-interesting.com/ i generalny kierunek wschód, Europa niech zostanie na emeryturę;)

Gość gość
Islandia...do dzisiaj śni mi się po nocach :-). Jak będę miała więcej niepotrzebnej kasy to jeszcze tam wrócę :-)

Gość mammamijaaaa
my odwiedzilismy wiele krajow i wysp ale pod katem wypoczynku, oczywicie przy okazji zwiedzamy , bo 2x w to samo miejsce sie nie wybieramy bylismy w Chorwacji Włoszech Paryzu(+Disneylend) Cypr Kuba Dominikana, Izrael Meksyk Hiszpania w tym roku Kenia lun Tanzania:)

Gość gość
jestem zakochana w Tatrach za każdym razem odkrywam coś nowego :)

Gość gość
Praga - ladna ale jak dla mnie zbyt podobna do Krakowa (czyli po Krakowie, nic szczegolnego :P ) Serbia - taka sobie Bulgaria - nic specjalnego Ateny - sliczne

z europejskich miast Amsterdam bardzo lubię i w dzien i w nocy, no i oczywiscie kocham Scotland;)

Gość gość
Jeśli chodzi o Szwajcarię to zwiedziliśmy Bazyleę, Berno, Lozannę i Genewę, i w Genewie właśnie mieszkaliśmy przez 3 miesiące jako, że mój mąż tam pracował. ma taki fach, że w Polsce jest on rzadki a w Szwajcarii jeszcze bardziej. Dostał ofertę pracy tam i możliwości mieszkania w tym kraju, ale ja nie chciałam bo w Polsce nam (przynamniej narazie) pieniędzy brakuje, a ja nie chce mieszkać w obcym kraju, jakkolwiek pieknym, z dala od rodziny i przyjaciół.

Gość gość takaona
Zwiedziłam takie kraje jak: Czechy , Słowacja , Niemcy, Holandia, Austria, Francja, Włochy, Luxemburg, Węgry, Grecja + Kreta, Tunezja ,Turcja , Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura, Lanzarote) . Najbardziej zachwyciło mnie miejsce (wpisane na listę UNESCO) w Turcji Pamukkale.

Gość gość
Czemu jak ktoś pyta: Jakie ciekawe miejsca zwiedziłyście? To Wy wymieniacie wszystkie w jakich byłyście? :D Nie takie było pytanie :D

Gość gość z 11 09 13 17 29
o, jeszcze wieden - nie wiem jak moglam zapomniec, bo sliczny co do Pragi, dla mnie sie umywa ;)

Praga jest urocza, ale ja od Europy wolę wschód. Byłam w Syrii i poleciłabym, ale teraz niestety nie sposób tam pojechać. Najwspanialsze dla mnie miejsce na ziemi, moje miejsce, to Jordania a konkretnie okolice Petry, po prostu magiczne miejsce. Poza tym również polecam Krym. i Tajlandię - tam byłam 3 tygodnie i to zdecydowanie za mało, żeby zwiedzić ten kraj, także jest co zobaczyć i przeżyć. A jeśli chodzi o Polskę, to Tatry też kocham, no i Mazury i Bieszczady, a z ciekawszych, mniej oczywistych miejsc to polecam Zamość i jego okolice - Roztocze.

Gość gość
Hong Kong Chiny (chiński mur i Pekin) Portugalia Szwajcaria Belgia Holandia Niemcy :P Czechy i nie pamiętam co jeszcze

Gość gość
ludzie to nie chodzi w kraje w których byliście ale o ciekawe miejsca:o

Gość gość
We Wloszech jezioro Garda i Monte Baldo,Francja-Zat.Biskajska,Grecja -Thasos.

swoją drogą na temacie o słodyczach nikt nie wymienia asortymentu całego sklepu, tylko to, co faktycznie lubi, więc jednak ludzie jak chcą to rozumieją o co chodzi;) dobrze wiedzieć;)

Gość gość
Bo jeśli chodzi o słodycze, nie zrobi to na nikim wrażenia, że znasz tyle, co innego zabawa w miasta, państwa :D

Gość bbilon
a mnie bardzo podobało się San Francisco, Praga,Oslo i park Vigelanda.mogłabym mieszkać na Rodos,choć upałów nie lubię.marzy mi się Islandia i Mongolia.

Gość gość
nigdy nie wyjechałam poza Europę, ale w Europie najbardziej kocham Wiedeń, bardzo podobało mi sie tez w Salzburgu (mieszkałam tam jakiś czas), w Edynburgu i w Paryżu. Jak dla mnie to Moskwa jest przereklamowana, podobnie jak Ryga. Praga jest całkiem OK, Wilno też choć polecam w okolicy odwiedzić zamek w Trokach (mistrzostwo!!!), a poza miastowo to kocham się w słowackich Tatrach i uwielbiam szkockie munrosy

Gość gość
A Fiordy widziałaś?