Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniszczone życie

Jak mam naprawić swoje życie

Polecane posty

Gość zniszczone życie

Mieszkam na wsi z mężczyzną bez ślubu. Mam z nim dwoje dzieci - dwóch synów. On jest dla mnie niedobry, znęca się nade mną psychicznie... chciałabym od niego odejść, ale nie mam gdzie. Nie mam pieniędzy, pracy, nie mam nic... tylko dwoje cudownych dzieci. Co robić? Mam dalej tak tkwić w tym syfie?

Gość zniszczone życie
dzięki za świetne rady

Gość gość
a na cholere d**y dawałas a teraz skomlesz

Gość gość
ile masz lat? i czemu sobie z nim zrobilas dwojke dzieci?

Gość gość
jak mnie w******ja takie baby najpierw sie p******i bez opamietania a pozniej ni mam piniedzy ni mam gdzie isc , najlepiej k***a moze jakby panstwo dało co a wy sobie jeszcze z dwojke zrobic i zyc za panstwowe albo skolec najpierw sie p*****la a pozniej jezu skad one sie biora k***a ja p*****le

Gość zniszczone życie
mam 35 lat, na początku było dość dobrze...

Gość gość
ucieknij, prace znajdź, dzieci i tak po nim będą dziedziczyć

Gość zniszczone życie
nie ma co dziedziczyć

Gość gość
ile dzieci mają lat? w jaki sposob sie nad tobą znęca psychicznie? i tak dobrze że cię nie bije...

Gość gość
prace znajdz ha ha ha takie to nie potrafia pracowac bo nigdy sie za robote nie wziely tylko bahory wychowuja

Gość zniszczone życie
na wsi pracy nie ma, a dzieci ktoś musi wychowywać. zamykam temat sorry..... zycie nie zawsze jest takie jak sobie wymarzyliśmy... wszyscy popełniamy błędy, ja za swoje zapłace ok. dzięki za rady...

Gość gość
oo to ina sprawa to ty swieta jestes buhahahahahaha

Gość gość
ooo i doszlismy do sedna "pracy nie ma dzieci trzeba wychowywać" nie mam więcej pytań kolejny nierob i dzieciorób

Gość zniszczone życie
przeciez musze wychowywać dzieci nie moge pracować państwo mi powinno dać

Gość gość
No i jak ma w tym kraju być lepiej skoro dajecie kobiecie w takiej sytuacji - nawet jeśli to tylko teoria - takie porady? Najpierw: ustal sądownie alimenty na dzieci, jeśli tego wciąż nie masz, potem udaj się do jednego z domów samotnych matek (informacje o ośrodkach pomocy znajdziesz np. na stronach niebieskiej linii itp.) - będziesz mogła mieszkać tam z dziećmi przez pewien czas (np. rok) i żyć z alimentów oraz pomocy socjalnej, w międzyczasie szukając pracy, która pozwoli Ci na zamieszkanie osobno. Udaj się do Urzędu Miasta i spytaj o możliwość otrzymania mieszkania socjalnego, może do remontu (jako samotna matka bez prawa do żadnego lokalu masz stosunkowo duże szanse). Ważne jest, żebyś co miesiąc odkładała przynajmniej drobne sumy (nawet jeśli ma to być 10 zł).

Gość zniszczone życie
proszę się nie podszywać,

Gość gość
nie przejmuj sie debilami, ile dzieci mają lat?

Gość zygzakmaquinn
nastepna alimenciara za robote k***a nierobie sie wez

Gość gość
22 i 21 ? to są już stare konie, tyle co miałaś ich wychować to wychowałaś, teraz to już mogą sobie sami radzić. Nie ma pracy na wsi ? ucieknij do miasta, znajdziesz prace, wynajmiesz pokój, będziesz miała spokój.

Gość zniszczone życie
prosze sie nie odpowiadać za mnie... cieszę się że moje nieudane i złamane życie przysporzyło wam tyle radości. Moje dzieci mają 5 i 8 lat.

Gość zygzakmaquinn
k***a wez sie za robote dzieci do szkoły, przedszkola, sa świetlice ale k***a przeciez robic sie nie chce najlepiej to aby mops dał i jeszcze ojciec alimenty a ona musi dzieci wychowywać posadzi grubą d**ę przed telewizorem i skomle

Gość zygzakmaquinn
tak sprawiło nam wiele radości bo jak sobie pościelisz tak się wyśpisz a poza tym jesteś j***ną kłamczuchą bo najpierw piszesz bez ślubu póxniej noc poślubna następna naciągaczka co szuka dobrego życia bez roboty nienawidzę taich

Gość Werronnikka
nie pozwol na to szukaj pracy, udaj sie do pomocy spolecznej niech ktos toba pokieruje. moja mama tez nasza 3 wychowala sama i jakos dala rade! jestes silna skoro w ogole myslisz o tym zeby odejsc od tyrana, dasz rade jezeli bedziesz chciala.

Gość zniszczone życie
czy ktoś z was wie jaka jest sytuacja na wsi? nie ma żadnych świetlic żeby można było tam zostawić dzieci, nie ma pracy, nia mieszkań. Na wsi nie ma nic. i nie fajnie że ktoś za mnie się wypowiada

Gość sdfdsgdshgf
ale to trzeba chciec a nie liczyc na drapane

Gość gość
skoro ona ma 35 lat to jak dziecko ma mieć 21? myślcie troche, to pewnie podszyw byl.

Gość zniszczone życie
jem kupe

Gość gość
ja Cię rozumiem i Ci wspólczuję... jestes po prostu udvpiona :(

Gość Werronnikka
nie czytaj tych zatrwazajaco durnych komentarzy na poziomie zerowym. Pisza je ci co nie maja dzieci i nie wiedza jak trudno jest byc w twojej sytuacji, z praca nie jest latwo, dzieci musza cos jesc to prawda. idz do gminy, pomocy spolecznej-szukaj pomocy wszedzie, ludzie tam ci doradza, pomoga znalesc prace, tanie mieszkanie, maz bedzie placil alimenty, staraj sie o rodzinne. Jest wiele kobiet w twojej sytuacji, wiec glowa do gory i trzymaj dystans do tych infantylnych wypowiedzi ps ktos napisal dobrze ze cie nie bije, czasem znezanie psychiczne jest o wiele gorsze, nie wie ten kto nie doswiadczyl tego na wlasnej "psychice"

Gość gość
Za dużo myśli się o przyczynach a za mało o możliwościach. Każdy z nas popełnia błędy, a 35 lat to młoda osoba, która ma możliwość jeszcze dużo zmienić, tylko łatwiej ją wyśmiać i zdołować niż wymyślić jakieś rozwiązanie, co nie?