Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem tego opisac

Niedlugo usune ciaze i dziwnie sie czuje z tym

Polecane posty

To nie sa wyrzuty sumienia, ale jakas refleksja taka dziwna. Jestem jeszcze mloda, studiuje, nie chce slubu, dziecka bo to za wczesnie. Zabezpieczylismy sie z chlopakiem, ale zawiodla prezerwatywa chyba. Najgorsze, ze nawet nie moge mu powiedziec, bo wiem, ze on nie zgodzilby sie na to. Na pewno chcialby slubu i wspolnego mieszkania, rodziny. A ja nie czuje sie jeszcze gotowa. Stad wlasnie moje refleksje czy w ogole ten zwiazek ma jeszcze sens?

Gość gość
I tą dziwną refleksją dzielisz się w dziale "ciąża, poród, macierzyństwo"? uroczo 🖐️

Gość gość
Twój cyrk Twoje małpy

Gość gość
Jestem w podpbnej sytuacji za 13 dni mam zabieg... wmawiam sb ze przeciez tam nic nie ma i zyje jak gdyvy nigdy nic, staram sie o tum wgl nie myslec bo konczy sie to placzem...

Nie ma sensu, skoro nie chcesz mieć dziecka z TYM CHŁOPAKIEM. Skoro nie chcesz to uważasz, że nie powinien być ojcem twojego dziecka, nie masz przecież 15 lat, żeby ciąża na studiach była katastrofą.

Gość gość
bedziesz tego pozniej zalowac

Gość gość
Jeżeli podejmuje się współżycie to i jego konsekwencje. Seks nie jest dla dzieci ani dorosłych nie w pełni dojrzałych emocjonalnie, aby podjąć odpowiedzialność. Poszukaj świadectw kobiet, które usunęły. jest tego w necie. Wyrzuty sumienia Cię dopadną prędzej czy później. To nieuniknione.

Gość gość
Jak jest pewna swej decyzji, to nie bedzie

Gość gość
Wiele kobiet tez tak twierdziło. Wyrzuty przychodziły, gdy już było za późno. Gdy już nie da się cofnąć czasu.

Gość gość
Nie zniechecaj dziewczyny i nie dołuj, przypuszczam ze nie btlas nigdy w takiej sytuacj wiec nie wypowiadaj sie, kazdy jest inny...

przepraszam, ze temat zalozylam w tym dziale, ale nie bardzo wiedzialam gdzie bedzie odpowiednie miejsce dla niego. Co do chlopaka to kocham go, ale dzieci miec nie chce przynajmniej na razie. Nie sadze bym miala wyrzuty sumienia to raczej takie tylko moje przemyslenia odnosnie naszego zwiazku.

Gość gość
No tak, bo skoro jest możliwość to trzeba z niej skorzystać, a urodzić wtedy kiedy będziesz miała na to ochotę :)

Gość gość
Zawsze będę przeciwko mordowaniu nienarodzonych dzieci. W tym aspekcie nie wyznaję poprawności politycznej tylko nazywam rzeczy po imieniu, bo ludzkie życie jest zbyt cenne. xxxxxx Nie chociaż urodzi i odda. na pewno znają się ludzie, którzy zaopiekują się tym maluszkiem. xxxxxx Zamiast przemówić jej do rozsądku tylko utwierdzacie w niesłusznym wyborze. to także obciąża Wasze sumienie,

teraz dziecko by mi tylko zepsulo plany a poza tym nie chce byc mama teraz, tylko jedyne co mi przeszkadza to moj chlopak. Wiem, ze on chcialby juz wziac slub, z dziecka mysle, ze tez by sie cieszyl i nie wiem czy w takiej sytuacji nasz zwiazek ma w ogole sens. Nic mu nie powiedziec i byc z nim dalej cy sie rozstac? Ta ciaza wszytsko komplikuje

Gość mama dwójki dzieci
nie usuwaj, będziesz tego żałować nosisz w sobie małego człowieczka, który może będzie policjantem albo prawnikiem, który da ci tyle szczęścia, że będziesz mieć wyrzuty sumienia że chciałaś go usunąć ze swojego ciała, on jest częścią ciebie- nie rób tego, on nie jest niczemu winny że chcesz odebrać mu życie, które już dostał :(

Gość gość
nie kazda ma wyrzuty. j nie miałam choć czasem było mi smutno. nie byłam gotowa na dziecko. teraz jestem i teraz juz dwoje jest w moim życiu

oddanie dziecka nie wchodzi w rachube, bo nie mam zamiaru nikomu sie potem tlumaczyc ani tym bardziej chodzic z brzuchem i narazac swoje zdrowie. Za mloda na to jestem.

Gość gość
Dużo ludzi traktuje seks jak zabawę,a podejmujac współżycie trzeba sie liczyć z ewentualnym poczęciem. Tak przynajmniej postępują dojrzali, dorosli ludzie.

ale ja nie chce byc matka czy tak trudno to zrozumiec? Nie chce dziecka, porodu, brzucha i siedzenia w domu. Chce skonczyc studia i zyc normalnie, a nie od pierwszego do pierwszego z olowkiem w reku i zastanawianiem sie czy starczy w tym miesiacu na pieluchy. A to by mnie czekalo jakbym sie zdecydowala teraz na dziecko

Gość gość
na szczęście nie żyjemy w średniowieczu i jeśli poczęcie się zdarzy to nie przekreśl to naszej przyszłości i można to 'naprawić' w cywilizowany sposób

dla mnie seks to zabawa i przyjemnosc, bo niby co innego? obowiazek? a z poczeciem sie liczylam dlatego tez zabezpieczylismy sie.

Gość gość
twoje życie twoje ciało twoja decyzja

dla mnie seks to zabawa i przyjemnosc, bo niby co innego? obowiazek? a z poczeciem sie liczylam dlatego tez zabezpieczylismy sie. Gdybym sie nie zabezpieczyla to rozumiem, ze nie postapilabym odpowiedzialnie, ale prezerwatywy kupilam raczej nie po to by baloniki z nich robic tylko by nie miec dziecka.

Gość gość
Zglaszam to do prokuratury

Gość gość
tak jest, zgłoś takie krowy powinny za to odpowiadać, jak nie umiesz się bzykać to kupuj tabletki anty ty głupia zabójczynio dzieci!!!

Gość gość
cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Gość gość
wiedz tylko tyle, że już w tym momencie zostałaś mamą i już zawsze to będzie Twoje pierwsze dziecko, czy ciąża- jak kto woli... To, że go nie urodzisz, nie oznacza że się go pozbędziesz. To dzieciątko już zawsze będzie gdzieś częścią Ciebie. Wiedz tylko tyle, że później przy kolejnej ciąży - być może już planowanej, będziesz za każdym razem musiała podawać wszędzie- u lekarza, w szpitalu itd... że to Twoja druga ciąża. Nie ma więc opcji, że partner się nie dowie... jeżeli nie ten, to następny będzie wiedział, że zabiłaś swoje dziecko.

Gość gość
Pomyśl, ze zabijasz może przyszłego wynalazcę lekarstwa na raka, albo innego geniusza? Rośnie w tobie życie a ty chcesz to zabić.