Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smutno mi

Polecane posty

Gość gość
Moze ja sie tutaj dopisze bo niby co robic wielce? Chcialam isc na swoj watek, ale przyszlam tutaj napisac, ze ja mam rodzaj Alzheimera i tak dalej i moj ojciec 25 lat temu mowil, ze maja mnie mu dawac bo ja jestem do leczenia. Ze to jest choroba jakbym ze spiaczki sie wybudzila i co ci sie przypomni to robisz a jak ci sie nie przypomni to nie przypomni ci sie i koniec. I one tego nie rozumialy takie dwie k***y z mojej klasy. One mu ze ja nie bylam w spiaczce. On mowil ze to sa objawy i porownal ze spiaczka a niekoniecznie takie cos to jest. A w zyciu ograna bylam ... smiercia kliniczna przez ani nie k***y. Ja sie nie dam. A nazwiska jakie tu byly - a to nie byla zadna smierc kliniczna. Wy wszyscy sie zgloscie do dyrektora psychiatryka. Tak sie znacie na tej chorobie. To jest choroba, ze do wiezienia cie wsadza a objawy jak po 10 latach spiaczki - ze sie wybudzasz i tyle. Takie cos to jest. I to sie prosto leczy i bylabym normalna a tak? I nie ma religii. Choc to jest skomplikowane, ale filolog , katechizm dalby mi ksiadz i wszystko gra. Czemu nie? Ale po co? Lepiej sie wydac na pijawe i tyle. I ja bylam filologiem,ale rozdrapali mi wszystko i tyle. Takie cos to jest i koniec. No co jeszcze moge napisac? Tak sie nawrocilam niby w 2008 roku , tu przyszkam, tu byla Kamelia - to sie obrazilam o wszystko, ale to moje nawrocenie to jest w sumie ogrywanie tej mojej choroby, a pomoc mi nikt nie pomogl. Zas moje zycie to jest zycie mnie poza mna. Niesamowite - wszyscy wiedza wszystko, a ja nie wiem niczego o sobie. No jak mozna kogos tak potraktowac. I ja chcialam napisac, ze w sredniej szkole po bestialskim mordzie na panu dyrektorze ukradziono mi 3 planety. W sumie to jest religia tego swiata. Nie wiem jak przezylam 2 ostatnie lata liceum , ktorym zupelnie sie nie interesowalam. A czym niby? Redakcja Goscia Niedzielnego,ktora nie utrzymywala zadnych relacji z redakcjami gazet religijnych na swiecie? A na mnie bylo, ze jak mam Slowacje to nie musze miec 3 planet. Ale ja nie mialam Slowacji tylko znalam pieknego Slowaka. Poznalam? Spotkalam. To wszystko. A Slowacji nie mialam. To mialam cos robic. No ale ja chcialam miec mature z 2 jezykow obcych i wyjechac do USA Po co mi byla Slowacja do tego? Przeciez to nie mialo sensu. I dowiedzialam sie ze jestem chora umyslowo. Jeszcze chcialam studiowac matme na polibudzie. Znowu chora umyslowo. Dlaczego? No to sie stalo nierealne - pan sie nie wysilil wcale na matmie. Dopiero pozniej stal sie geniuszem, ktorym byl, ale takie srodowisko i dlatego tu pisze - taki geniusz i nikt go nie spozytkowal. A na koniec byl naprawde soba i chcialabym zeby mi to dano bo to byl moj maz. Dlaczego go tak zniszczono? Jego tworczosc. To by sie nigdzie nie zdarzylo na swiecie. Jestem oburzona. A Slowak nie wiadomo co robil przed smiercia? Tez moze doszedl do jakichs dziel niesamowitych. Co wy wszyscy wyprawiacie? Tak mi smutno :(

Gość der kornick
owca, to Ty? nie wierzę :D Ich freue mich sehr

Gość gość
Napisalam ten list, ze to jest taki dowod, ze wy jestescie tak straszni dla mnie , zeto sie w glowie nie miesci. Tak sie uczylam polskiego w Polsce - COS STRASZNEGO. i gdzie tam 2 jezyki obce na maturze. A Slowacja to byly darmowe wakacje. Powrot tam po 2 latach to w sumie z pracy tylko. Jak inaczej? Za co? Prace mam w Polsce i sie wyniose wyzej poki mam zdrowie i tak dalej. Czemu nie? Takie cos. Nie. Dlaczego? I tyle :(

Gość der kornick
Wie geht's es Dir? Hast du die Arbeit gefunden?

Gość gość
Ich freue mich sehr i teraz kornik sobie pomysl - masz 15 lat, no jestes facetem tez i co idziesz pod latarnie po poznaniu takiego goscia na Slowacji jakiego ja poznalam. To trzeba byc ograniczonym umyslowo - do kuchni i wyzej. Na ulice. Juz pomijajac ze meza mialam i tak dalej. No ale coz... polska perfumeria powiedzmy i tak dalej :(

Gość der kornick
Bist du noch arbeitslos und hauslos ?

Gość gość
No jesli chodzi o prace to ja powinnam byc dawno na swoim i bez sensu wszystko. Po prostu nie umialam sie z sredniej szkoly urwac a powodow mialam 100 tysiecy i tak dalej. I mozliwosci tez mialam i tyle. A teraz? W sumie renta po mezu nawet w Polsce za zniszczenie mu dorobku zyciowego. A czemu? Zeby mial to co w szkole robil. A co on robil w szkole? Przeciez on nic nie robil tam z jakimkolwiek wysilkiem a jak poszedl na L4 to zostal wielkim artysta i wszystko mu zniszczyli. A czemu nikt nie pomyslal o zonie? Jak ja bym to chciala. Chociaz tyle - jako wdowa. A poza tym on to zrobil na galerie sztuki ten wielki artysta. Jak mogli to ludzie zniszczyc. Bestie - taka prawda :(

Gość poszukiwacz rent
A dostałaś już swoją rentę?

Gość gość
Ty bys sie cieszyl korniku jakbym ja tak skonczyla, ale ja ci sie nie dam. Nie musze pisac po niemiecku. Tak sie sklada, ze kase dawac i wyku... a jakbym miala dziela meza to nie wiadomo co by bylo. To bym do USA uciekla, a tak nie. Bo musialabym miec swoje dziela, a nie mam zadnych. A tak bym moze zarobila wiecej. Ale wszystko mu zniszczono. No tragedia i tyle :(

Gość der kornick
a co z poniatowskim i brygidkami i dr mengele?

Gość gość
Dostalas swoja rente - chyba snisz czlowieku choc sie nie poddaje i tak dalej. Cos strasznego jakie to nasze zycie jest. Ale co zrobic? I wiecie taka jest prawda, ile mogloby sie dziac dobrego, ale po co?Tacy rencisci - ten moj maz z Polski to on byl rencista dla siebie i wszystko robil na rencie bo tak powinno byc. A tak mowili, ze on jest na rencie?Nie na L4 byl. To mieli mu dawac rente i tak klamia ludzie w Polsce i tak dalej. I wiecie tak trzeba trzymac bo jesli nie jestes wytrwaly to mozesz sie bardzo zdziwic. A ja nie wiem co mu sie stalo na koniec - temu mojemu mezowi.Nic tylko go chcieli wyrzucic z jego galerii, ktora sam sobie namalowal TAKI WSTYD to jest - taka prawda :( i zeby sobie poszedl poszukac jakiejs kawalerki i wszystko od poczatku. Bo w sumie nikt nie wiedzial o co mu poszlo i zgnojono mnie, ze mialam sie mu oswiadczyc i tak dalej. A te jego dziela? Tyle dziel na pewno i myslal, ze zamontuja net i sklep se zrobia. I tak by poszedl i swoj sklep. A wyrzucono go z domu chyba i wszystko mu zniszczono bo mial sie ozenic. Cos takiego. A przeciez pracowal na rencie i tylko mu bylo glupio zalozyc sklep i sprzedawac swoje wlasne prace. Taki skromny byl tez. Niesamowicie.

Gość gość
Ja juz tam nie wnikam w wielkie historie - i tak mnie wszyscy olali - ciekawe czemu.Tylko ten maz- myslal ze przyjda i wszyscy beda sprzedawac i tak sobie pojdzie, zeby nie bylo, ze nic sie nie dzieje w domu. Przeciez on tez mial swoje lata, o zdrowie ten Mr Kanapka zawsze dbal i tak dalej. I nie. Dlaczego? Straszne i tyle. I chyba tak na mnie - chociaz ja wiem? I dlaczego to sie tak skonczylo? Taka tragedia a przeciez jaki on byl pozytywny mimo calego swojego nierobstwa w tej szkole. Tak mozna stwierdzic ze zostal ukarany, ale poprawil sie i juz bylo ok, ale coz... a szkoly nie dal bo prace mial od matki i od zony. I tak byl zonaty - bo wszyscy ze on nie byl zonaty. Byl i mial dzieci. Niestety - za to sie wam nie dam nigdy. Byl to maz i ojciec oraz nauczyciel matematyki. Tyle :(

Gość gość
A teraz wam napisze ze tyle jeszcze wiedzialam bo ktos mi mowil o Panu Kanapce - nie Mr tylko Pan Kanapka bo oddal pusty FC egzamin, ze mu mowili w urzedzie, ze jak sie przeniesie do domu siostry swojej i przysposobi jej dzieci - bo stracil jej sie maz chyba juz - zaginal to wtedy dostanie kawalerke i tam sobie urzedowac czy miec sklep. Widzieliscie kiedys cos takiego? I facet juz mial ponad 40 i 2 dzieci. Bo ja sobie nic nie robie ze swojej sytuacji. Ja nawet nie mam dzieci, a on 2 dzieci. A jego siostra, anglistka - matematyczka beda wam mowic - anglistka - powinna byc bardzo wysoko, zaoczny angielski, troje dzieci i co z nia po zaginieciu meza? Ewentualnie zostalo jej malzenstwo z bratem bo tak podobnie chyba mysleli w zyciu, ale cos im nie wyszlo. Takie cos... i jak ja chcialam osiagnac sukces naukowy w takim srodowisku. Nie wiem i tyle. I wiecie ten pan mial imie i nazwisko i go sobie ogrywam, ze tak sie w Polsce matematyki uczycie,ale odejsc ze szkoly - nie. i tyle. I ja go tak nazwalam wsumie, ale ze zlosci, wscieklosci, a wszyscy - haha Pan Kanapka. I Ok. bo po co komu matma? A politechnika? Po czym to teraz i tyle. I ja nawet nie mam swiadectwa z paskiem w sredniej i nie moglam odejsc. To jest Polska. Nie ma lepszej bestii niz polska bestia. A czemu ta Kanapka mogla byc? Bo tak sobie panstwo ogrywali wszyscy moja zloscia i bezsilnoscia, ze nie moglam znalezc pracy w ogrodnictwie sie dowiem. Nawet w 10 ogrodnictwach i tyle napisze. Dobrze wiedziec jak sie tu ustawic. Naprawde :(

Gość gość
I chcialam tylko napisac, ze tak cala szkola sie ustawila do USA mna, a ja mialam trzymac ze Slowakiem, ktory za rok nie zyl, a tych pan dwoch z prokuratury nikt nie wykreslil, zeby mogly sobie dorobic (One maja mezow w Niemczech i to nie tak byle jak) a dwa zeby sie zabraly za mnie i prezydenta Polski. One to czytaja. Za glupie sa. A co robi policja ja na to? Bo maja mezow w burdelu w Niemczech. Jak juz to policja. Na pasie moim niemieckim tam sa. Albo nie - oni maja obywatelstwo moje tam. Bo czemu nie chce Niemcow. Bo dziewice piekarskie tak mezow znalazly sobie mna - raz malzenstwem zbiorowym na SLowacji, a dwa kasa osoby ktora ma imie i nazwisko - majatek od ksiedza dostali. No wiecie - co robi policja w Polsce? Tylko tyle. Ten caly majatek od ksiedza - co z nim. Chyba sobie jajca robicie, ze mnie to cokolwiek obejdzie. Jakis nawet nie jebniety kornik. Po prostu nie rozumialam, ze wy nawet k*****i nie jestescie. I bardzo mi smutno z powodu policji. Bo mojemu mezowi rady nikt nie dal. A o co chodzi? I tyle :( Konkretnie. :(

Gość gość
Moim zdaniem ten majatek ksiedza w miescie TG (okolica) powinnam dostac ja i moj maz. Nie uwazacie tak? Ot tak ktos tam zostal milionerem dzieki ksiedzowi.A po co?I tyle. I ja nie mam obywatelstwa niemieckiego i tak mi powieszono ojca. Jakimis c*****i z Piekar. To mialo byc 2 radnych i wszystko gra. A tak ojciec mi sie powiesil a ja znowu go nie rozpoznalam. Przez takie cos tym razem. A gdzie moj pass USA - o wszedzie. naprawde. Na calym swiecie :(

Gość gość
Chcialam napisac, ze kasa ksiedza byla dla takiej tam rodziny - ta historia skonczyla sie tragicznie a ja musialam siedziec z laska , ktora mnie ogrywala ta kasa. Ze co? I tyle. I z taka kasa nie umiala odejsc z lawki bo chciala miec rodzine z RO i ja chyba miala i za to zostala zamordowana w wieku lat 17. A takze za dyrektora szkoly. W USA mogla byc policjantka i pracowac w FBI. A ogolnie to byla stewardessa ale czemu nie umiala po angielsku w 1 klasie liceum nie wiem. Bo glupia nauczycielka? A ona? Tyle :(

Gość gość
Chcialam jeszcze napisac, ze rozwydrzona szkola to jest szkola do prokuratury i tak zegnam - w sumie panstwo polskie, ktore po mnie zostaje bez 1 wartosci bo sie nie dam za wytargana mi Biblie. Nie musze. To jest ciagla depresja -bo musialabym byc biblistka. I chcialam ale nie w Polsce. nie umialam isc do szkoly bo rozwydrzenie w mojej wsi nie jest zgloszone w prokuraturze - najwazniejszej w kraju. Cos podobnego - to taka szkola nie musi byc. Ale tu byla zona prezydenta Polski - taki system byl. Ta pani wyjechala do Niemiec bo jej sie nie oswiadczyl najpewniej. Takie cos a szkola bez prokuratury? Dlaczego? Jakim prawem? Koniec i tyle :(

Gość gość
Ja chcialam napisac, ze po 1klasie mnie w sredniej umarl Slowak i skonczylo sie wszystko. Caly system. To wszystko. I nawet nikt mi nie wspolczul, ze czlowiek umarl - taki jeszcze. Bo sie ksiadz powiesil. Ale jaki byl ten Slowak i ile mozna bylo z niego zrobic a ile z polskiego ksiedza? Ten sie pochorowal i umarl przez ksiedza, a ten ksiadz sie zapil i to wszystko. I w ogole moze tez sie pochorowal bo sie najadl za duzo NS. Takie cos :( A ten Slowak taki nie byl i tyle :(

Gość gość
ja chcialam napisac, ze nie wiem , nie mam pojecia czy bym sie wrocila do Slowaka za 2 lata. Jakbym miala prace - cos robic i tyle. I pieniadze - przejsc , zobaczyc. Kto wie? A tak wszystko sie skonczylo. A co mial z tym wspolnego prezydent Polski? Przeciez to w ogole sensu nie ma i tyle. I on mi sie mial oswiadczyc. Prosze sobie to teraz przemyslec. Tyle :(

Gość gość
ja chcialam napisac, ze w podstawowce chodzilam do paly psychiatrycznej ktora mnie przesladowala do 30 i ponad. Tyle chcialam napisac. A to jest brak kontaktu i tyle. I wiecie wszyscy na mnie - a 3 laski z TG?Co z nimi -ja rozumialam na studiach cos robic, jakies kontakty. Turystyka? To chyba one. Zebraly adresy i w ogole. To wszystko :(

Gość gość
Chcialam napisac, ze juz rozumiem dlaczego to sie tak skonczylo i nikt mi nie mogl pomoc -za slabo wszystko. Bo podobno jak umieral czy po smierci na stole bylo moje zdjecie z podstawowki. Tak umarl. Zdjecie ktorego nawet nie potrzebowalam. Ale zrobiono mnie.Po co? No wlasnie - ktos mi chcial cos udowodnic. Czy mnie? Mnie zebym za bilet nie dostala w sredniej - bo to powinno byc w prokuraturze, a jak? Szkola nie w prokuraturze, a co dopiero zdjecie? I mowili to na Slowacji, ze tak on umarl bo musial sie trzymac tego zdjecia zeby go nie zgarnela prokuratura za jego zycie za jego patriotyzm i tak umarl. I mnie poczestowal swoim zyciem na Slowacji. Nie martwcie sie. Juz za rok nie pamietalam go,a mialam byc na Slowacji. Tak mi powiedzial. A ja z pracy w kuchni z kasa. NIe - tam chodzilo o takie cos. A jednak... ale nie wydostalam sie ze szkoly sredniej. A ze studiow dopiero. Tylko z pracy w szkole wylecialam. To wszystko :(

Gość gość
A On byl taki ze jak umarl, ten Slowak, to on ogral wyjazdy na Slowacje do NIBY znajomych, a w sumie. Takie wlasnie jaki mi zostal. Z tym ze ja go zapomnialam tego Slowaka. A tyle mi zostalo bo nie umialam isc ze szkoly. A czemu? Bo juz sie szykowali na kradziez 3 planet. A poco?I tyle. Bo oni sie mna nie urzadzili. W ogole :( I to bylo takie - ODMOWISZ KALECE? i mialam poleciec - A SEKSU ODMOWISZ KALECE? i to bylo na religii. I dalam se ukrasc? Powiedzialam jej, ze skonczy w pierdlu i nie miala tego robic. Takie cos. I co teraz? :(

Gość gość
a teraz koniec zrzedzen -napiszcie teraz takie cos - CZY LUBICIE SPIEWAC i dlaczego tak lub nie? Dziekuje za uwage.

Gość gość
chcialam napisac, ze ten moj maz to mogl by zyc teraz - ten w Polsce bo ten Slowak to juz przestancie.W koncu mialam to zdjecie i tyle. Jedna nienawisc. Ale wiecie jakbym ja zostala ukarana za swoja pyche jakby on zyl. Kiedy go nie ma. A moze to jest jeszcze gorsze? Tutaj wiecie gorzej. Chociaz czy ja bylam pyszna? Tyle mi zostalo a Polska jako obled. jako nie wiem jak to nazwac. Jakis stan MANIA takie cos. POMANIA. Nie chcielibyscie sie tak nazywac? Tyle. Nie POMERANIA tylko PO-MANIA. Czemu nie? :( Acha - jeszcze chcialam napisac, ze ten dom, z ktorego tego pana wyrzucano to moze jakies spiewy tam. Niekoniecznie folklor. Ot pospiewac. Bo nie chcieli malowac ,zaburzac go. A spiewy? A on spiewal w kosciele. Bo on musial sobie isc... naprawde :( To on malarz, a reszta np. spiewanie i nikt by nawet wiedziec nie musial. Ksiazki - albo np. same ksiazki i nic tylko zeby cos bylo. Tylko tyle. Nawet tyle. I taki koniec - a taka wesolosc i tak dalej.Cos strasznego. No wiecie hity w ksiazce , nutki, takie cos. W koncu muza w szkole jest. I tyle :(

Gość gość
Polska jeszcze jak dla mnie moze nazywac sie POBLED. Choc czy to jest blad -Polska? Pobest mozna sie nazwac i ograc bestie czy cos tam. Takie cos. Bo jaki ja mam humor. Nie wiem. Staram sie nazwac Polske z sensem. Moze ktos ma jakis pomysl. A moze POMYSL? Takie panstwo. Ze ktos myslal a to jest PO MYSL. No to jest ograne Przemyslem - takie miasto. I tak tez jestem ograna i tak pisalam w sieci jak deb ze Polske (nazwa) mialam ograna PRzemyslem. Takie cos. Przemyslem sie dowiem. Przemyslawem. Przemyslawa ja na to i do widzenia. Szkoda na to bylo czasu, ale piszcie sobie. Tyle zostaje normalnemu. Czemu nie? I tyle :(

Gość gość
Jeszcze moze byc PONUT , PONUTA, POMUZ, POMUZA - ze byly muzy i nie ma albo sa muzy - takie cos.I co? Jest cos w tej Polsce? I tyle. A POBUDA? Taka nazwa tego miejsca? Tyle ode mnie . Bo ja sie za bardzo rzadzilam. Naprawde. :(

Gość gość
Jeszcze by was mozna nazwac WLADA (ale to jest ograne) , POCAR, POCARA - kto wie? Takie cos. A z jedzenie KANAP - POKANAP? Takie cos? :( :( :( :( :(

Gość gość
chcialam tylko napisac - tak dostalam wartosci panstwa polskiego bo 24 i nie umarlam - PRZEMYSL. Z tego nie umialam wyjechac. No taka wartosc. Tyle :( Zycze takich samych wartosci panstwa polskiego jesli nie umrzecie do tego czasu. Bo dalej to juz wiecie. 24... i tyle :(