Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ruda_E

Imię dla chłopca Luty 2014

Polecane posty

Gość gość
Nikodem to owszem pretensjonalne imie, w sam raz dla rodzicow gustu

Gość gość
Każdy ma inny gust. Nie wiem, co widzicie pretensjonalnego w imieniu Nikodem. Leon dają tylko,gdyż chcą by dziecko było jak Leo Messi, ale to niemożliwe... Kacper - nie polecam, znam wielu ( z uwagi na swój zawód) i są wyjątkowo niegrzeczni...

Gość gość
a Messi to Lionel-chodziaz nazywaja go Leo ;)

Gość gość
no właśnie dlatego, że na Messiego mówią Leo rodzice myślą, że ich Leon będzie drugim Messim :)

Gość gość
sorry ale nawet nie wiem kto to Leo Messi. odejdz od tv i internetu bo widocznie twoje zycie obraca sie wokol tego

Gość gość
Nie wiesz kto to Leo Messi? Nie rozśmieszaj mnie... Hm, to faktycznie musisz się jeszcze dokształcić...

Gość gość
A co do imienia to uważam, że każdy powinien dać takie jakie mu się podoba. Wszystkim i tak nie godzisz autorko tematu.

Hehe, nie kierowałam się takimi rzeczami przy wyborze imienia dla synka :) tak jak uzasadniłam, ładne imię i dla chłopca i dla dorosłego :) co więcej - mój dziadek i dziadek męża nosili to imię :) jeden rocznik 1900, drugi 1912. Każdy z nich Casanova w swoim miejscu zamieszkania. Poza tym pracowici ludzie. Ładny sposób na podtrzymanie tradycji, tym bardziej, że ani ja ani mój S swoich dziadków nie poznaliśmy :)

Gość gość
A co sądzicie o Mikołaju? :)

Gość gość
Nikodem to stare imię. Nie to co np.Brajan Proszę Was mój dziadek miał tak na imię

Gość gość
gosciu Twoj dziadek mial na imie Brajan? :) mi imie Leon sie podoba, rozmyslalam nawet, zeby tak dac na imie synowi. Ale wydaje mi sie, ze bedzie nastepca Kubusiow i Kacperkow. Mikolaj-tez dosc fajne. Sama mam syna Bartka, pasuje to imie do niego, bo myslelismy nad jeszcze innym

Gość gość
Mnie się Leon bardzo podoba. Przynajmniej jest oryginalne. Bedzie taki maly lewek. Ja chce dac Roch ale tez rodzina marudzi. Chyba postawie na swoim bo w koncu to moje dziecko, a moim zdaniem imie jest piekne. Moj maly Roszek.

Gość gość
ja mam termin dopiero na maj i nie znamy jeszcze płci ale ja obstawiam chłopca (tak czuję po prostu) i z imion najbardziej podobają mi się Piotr i Michał - podobnie jak autorka chcę, żeby imię pasowało i do małego chłopca i do dorosłego mężczyzny. Dla dziewczynki trudno mi się zdecydować, mąż chciał Marlena ale już ju na szczęście odeszło, teraz na tapecie jest Natalia :) Ale nie jestem przekonana, moja siostra cioteczna tak ma na imię. Ale w sumie do żadnego żeńskiego nie jestem przekonana. A Leon mi się kojarzy z takim znajomym, który ma na imię Leszek a Leon na niego mówią :) Ale faktycznie, bardzo ładne imię, chociaż ja bym tak syna nie nazwała to jakoś tak ładnie ono brzmi. A co do skrzywdzenia dziecka - każde imię to kwestia osłuchania. Nawet najbardziej wymyślne po jakimś czasie staje się zwyczajne jak każde inne.

Gość gość
O rety, co Wy z tymi żydowskimi imionami? Większość imion ma żydowskie pochodzenie albo raczej hebrajskie, Szymon ,Piotr, Paweł, Dawid, Jan Jakub i wiele innych, poczytajcie czasem Biblię albo choć posłuchajcie czytania na mszy św. Znam małego Samuela (syn koleżanki) uroczy chłopiec, do tego ma starszego syna o imieniu Natanael a najmłodszy, który ma się urodzić ma mieć na imię Benjamin, skoro rodzicom się tak podoba to co Wam do tego? Po co w ogóle zakładać topik o imionach a już wyśmiewać ludzi ze względu na to jak dają SWOJEMU dziecku na imię to żenujące jest. Jeśli ciężko Wam podjąc decyzję o imieniu dziecka to z późniejszymi decyzjami typu jaka szkoła itd..

Gość gość
tylko Adam. Bo i w Polsce znane i za granicą.

Gość gość
nie prawda.. Wiktor też.. i inne również by się znalazły

Gość gość
mi w ciazy tez tak gadali kazalam im sie nie wtracac moje i narzeczonego dicko nie calej familji synkowi chcialam dac Bruno ale narzeczony sie krzywil Borys to rodzina zaraz z morda ze jestem nienormalna bo ruskie chce dac :P urodzilam corcie i mielismy problem z wyborem imienia... mi podobaja sie takie dla chlpca Seweryn Bruno Gracjan Ernest Tymoteusz Borys Erwin

Gość gość
julian

Gość gość
mojej sasiadki syn ma na imie Emmanuel

Gość gość
Wojtuś Wojtek Wojciech - zawsze normalne i zawsze odpowiednie. Staropolskie, dobrze brzmiące z polskodźwięcznymi nazwiskami. Ja mam Wojtka:)

Gość gość
Mikołaj bardzo ładne, jeżeli będziemy mieli synka chcemy go tak nazwać :)

Gość gość
Mi podoba się Emil i Dawid

Gość gość
A mi Bartosz choć Leon tez jest ok

Gość szczesliwaspelnionadoceniona
Mam termin na 16.02.2014r wiemy juz ze bedzie synus ! :) jestesmy bardzo szczesliwi bo corcie juz mamy i nie moze doczekac sie narodzin braciszka, imie jakie postanowilismy mu dac to Kacper. Kolezanka rodzi po mnie i swojego syna nazwie Kajetan inna zas ma juz 3letniego Kevina. Imie to indywidualna sprawa,w poprzedniej ciazy nikt nie wiedzial jakie mamy wybrane imie dla corci i o tyle dobrze bo nikt mnie do niego nie zniechecal,po porodzie poprostu przeslalismy wage cm i zdjecie malej wraz z imieniem.. Chcac czy nie chcac musieli je zaakceptowac i teraz kazdy mowi ze to ladne imie :) .

Gość gość
Leon podoba mi sie to imie. My mamy juz synka Wiktora. Kolejne w drodzie tym razem dziewczynka termin na 22 lutego :-) corce damy na imie Sara. Ewentualnie dla chlopca mamy wybrane imie Oskar. Podoba nam sie takze kacper ale po opisachi z obserwacji kojarzy mi sie z niedobruszkiem...Oskar spokojniejszy a 2 chlopcow w razie czego okielznac bedzie nielatwo :-P

Gość gość
Adaś, Wojtuś Krzyś. Moi wujkowie byli Leon i Franek,a tato Antek. Te imiona kojarzą mi się zw starymi dziadkami. A dziadek miał na imię Łukasz.

Gość gość
Leon bardzo ładne imię!

Gość gość
u nas będzie Bartuś:)Leo też ładnie.

Gość gość
Cyprian

Gość gość
leon to dla starego chłopa, a i tak nie chciałabym, żeby mój mąż miał takie imię