Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ruda_E

Imię dla chłopca Luty 2014

Polecane posty

Gość gość
Leon ładnie, ale Karolaka syn ma tak na imię i źle mi się kojarzy :(

Gość gość
kurcze, gdzie wy mieszkacie, że tyle Leonków tam sie rodzi? Ja nie znam ani jednego. Aczkolwiek mi to nie przeszkadza, że to imie staje się popularne. Mój też będzie Leonek

Gość gość
Leoś bardzo ładnie,mi się jeszcze podoba Marcel,Wojtuś,Mikołaj

Gość gość
Seweryn

Gość gość
To dobrze, ze trochę tych Leonków będzie :) przynajmniej nie będą osamotnieni :)

Gość gość
Leon - ładne imię ;) znam jednego małego Leosia :) a my też mamy Samuela... imię to spotkało się zarówno z aprobatą ludzi jak i zdziwieniem/zniesmaczeniem...no cóż - nie każdemu dogodzisz...ale czy o to chodzi? Na naszego zdrobniale wołamy Sami, Samuś, Samek, Samo... do każdego imienia da się zdrobniale odnieść... najważniejsze żeby rodzicom imię odpowiadało... a nie ludziom czy rodzinie dookoła... a dziecko w przyszłości może być z każdego imienia zadowolone bądź nie... bo albo będzie jednym na 100 Samuelem... albo 1 na 3 np. Kacperkiem czy Jasiem (podaje jakie wśród naszych znajomych obecnie imiona wiodą prym)... Także autorko - Wasza decyzja, Wasz wybór ;) Szczęśliwego rozwiązania życzę :)

Gość gość
nie boisz się, że dzieci w przedszkolu będą wolały "Lełoś", "Lełon"?

Gość gość
umieram z ciekawości jak mają na nazwisko te panie od samuelów, fabianów i innych takich...

Gość yamaszkaaa
a mój synek ma na imię Mieszko :)

Gość gość
Fabian Kapusta i Samuel Domagała hahahahaha

Gość gość
Samuel - ok:) sympatycznie Fabian -ok. choc nie w moim guście- ale jeśli Tobie sie podoba to najważniejsze. Ja tez będę mamą chłopca- już drugiego :)

Gość gość
Wojtuś to piękne imię, Wojtek bardzo proste w konstrukcji, dobrze brzmi, Wojciech subtelnie, elegancko. Ładne też Karol i Tomasz.

Gość gość
Leon nie podoba mi się, takie wymyślne za bardzo. Ja mam Mikołaja (JEST JEDEN W SZKOLE) i Tymona

Gość gość
Mikołaj- mam tylko jednoznaczne skojarzenia :(

Gość gość
Dopóki sąsiadka nie da na imię tak samo jak ma Twoje :P jesteś oryginalna :)

Gość gość
Mój syn miał Leona kolegę, bardzo ładne imię. Jak byli w żłobku to owszem mówił do niego Lelon, bo nie potrafił wymówić ale to było wg mnie urocze!

Gość gość
Leoś- słodkie.

Gość gość
Właśnie też się boję tego Lełona, ale myślałam też o Olafie i tam podobno znowu dzieci mówią Ola :) Chyba kwestia przyzwyczajenia.

Gość gość
Ja mam termin na luty. Daję synowi imię Witold i mam gdzieś komentarze i opinie mam, które nazywają swoje dzieci dziwacznymi imionami, które tu padły. Autorko, jeśli podoba ci się Leon to nad czym się tu zastanawiać? Całkiem sympatyczne imię :) A do tych,które piszą, że co drugi chłopiec będzie Leon, bo to takie popularne ostatnio imię: nie przesadzajcie. Ilu tak naprawdę znacie tych Leosiów w rzeczywistości? Ja znam dwóch synów znajomych, ale chyba nie chodzi o to, żeby dziecko nosiło najbardziej wyszukane imię świata :)

Gość gość
Ja też planuję dać synowi imię Leon. Mam ten sam dylemat. A na drugim miejscu jest - nie uwierzysz- Olaf.- co za zbieg okoliczności. Tez słyszałam o teym "Ola" zamiast Olaf. Na różnych forach mamy Olafów piszą, że nie mają takiego problemu. Lełon- brzmi kiepsko- ale małe dzieci mogą tak wypowiadać. Z drugiej strony dzieci długo nie mówią np. r czy sz i są Baltusie i Symony- to kwestia rozwoju więc może to nie taki problem

Gość gość
Ten Lełon właśnie kiepsko, ale imię sympatyczne. Olaf też ok :)

Gość gość
tym tropem idąc byłby Tełodor itd. chyba obawy sa zbędne

Gość gość
Tełofil :))))

Gość gość
pracuję w przedszkolu od wielu lat i powiem wam, że wasze obawy są nieuzasadnione. W przedszkolu były i są Olafy, Leony, Franki, Antki, Florentyny, Miłki, Miry, Dobromiły, naprawdę przeróżne imiona i żadne dziecko nie ma z tym problemu. Fakt, mamy takie 3 latki, które praktycznie nie mówią (poważnie), źle wymawiają itp. No i co z tego? Każde dziecko z tego wyrośnie a dzieciństwo to tak naprawdę chwila. Obawiacie się że ktoś przekręci na Lełon albo z Olafa zrobi Olę? no i co z tego? Tyle mamy Kubusiów i jakoś te matki się nie bały, że zamiast Kuba ktoś zawoła Kupa.

Gość gość
ciekawy ostatni post. rozwiewa obawy::))

Gość gość
no to wolę Lełona niż Olę ha ha

Gość gość
Dziękuję pani pracującej w przedszkolu, rozwiała Pani moje obawy, będzie Olaf ;)

Gość marisza123
A my z partnerem zdecydowaliśmy się na Wolfganga. Jakoś nie przejmuję się głosami, że skrzywdzę dziecko.

Gość gość
jak to imię sie zdrabia?