Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ruda_E

Imię dla chłopca Luty 2014

Polecane posty

Gość gość
Samuel...mi się zdecydowanie NIE podoba. Straszne jest i nie kojarzy się dobrze. Nie wyobrażam sobie wołania na dziecko Samuelu chodź do stołu. Masakra. Zdrobniale to jak? Sami? Samuelku? śmieszne i nie brzmi przyjaźnie wcale. Maria - ok, Julii w przedszkolu naliczyłam z 10, tak jak i Piotrusiów, Maciusiów, Kubusiów... Ciężko wybrać imię aby dziecka nie skrzywdzić. Wybierając imię warto zwrócić uwagę na to, ze dziecko moze np. w przyszłości wyjechać do szkoły za granicę i ciężko będzie komuś wymówić imię Samuel...

Gość gość
Leon to świetne imię dla chłopca. Tylko Leoś- a nie Leo bo to jakieś zangielszczone za bardzo.

Gość gość
skoro wszystkim sie tak podoba Leon, tomożesz byc pewna ze co 2 dziecko z tego rocznika bedzie miało tak na imie. Moim zdaniem moda na imie je dyskwalifikuje.

Gość gość
mój syn ma na imię Samuel i nie wiem co takiego dziwnego w nim widzicie? Swoja droga ktoś ma podobne imiona do moich dzieci albo jakas moja koleżanka pisała :P Duzo podróżujemy i nigdy nie mielismy z tym imieniem problemów, w każdym kraju brfzmi w zasadzie tak samo, tylko jest inny akcent. No ale każdy ma prawo do swojej opinii i inny gust, jeden lubi pomidorowa inny ogórkową, nigdy bym się ludzi nie radziła jak dać swojemu dziecku na imię!

Gość gość
nie sądzę, żeby co drugie dziecko miało na imię Leon. Ja mam zamiar dać tak synkowi. nie znam żadnego malego Leonka, ani koleżanki, która rozważałaby to imię dla potomka. To, że to imię nie jest wybitnie rzadkie mnie akurat odpowiada.

Gość gość
bardzo duzo malych Leonkow :)

Gość gość
poważnie? ja mamwrażenie, że jak oficjalnie powiemy o wyborze tego imienia wszyscy zrobią wielkie oczy, że takie wyszukane, wydumane itd

Gość gość
ja mam termin na 5 lutego i bedzie chlopiec - FABIAN :) jak wam sie podoba? My juz na pewno nie zmienimy :D

Gość gość
mojej mamie podoba się to imie- nawet nam proponowała, ale jakoś inne nam sie podobają- kwestia gustu . Imię jest ok.- synek będzie zadowolony.

Gość gość
wole Damian

U mnie już się rodzina oswoiłanz tym wyborem :) rzeczywiście najpierw każdy był w lekkim szoku, że poważne, że wydumane etc. Po paru miesiącach myślenia doszli do wniosku, że jednak ładne :) Tata mój tylko stawia opór, ale on wybierał już imię dla mnie i brata mojego. Nie jestem przekonana, co do stwierdzenia, że modne. O wiele więcej Antków, Jasiów i Franków no i nigdy nie wygra z popularnymi Michałami, Marcinami, Adamami, więc chyba nie będzie tak źle. A zapytałam na forum z ciekawości, nawet jakby spotkało się z samymi negatywnymi opiniami na 99% nie zmieniłabym decyzji.

Gość gość
czyli nie jest to tak bardzo popularne imię skoro początkowo zaskoczyło Twoich bliskich.

Gość gość
a znajomi jak reagują???

Gość Miti09
Imię Leon jest bardzo ładne :) tak samo jak Aleksander, Jan, Julian, Mateusz ;) A Twojemu męzowi się podoba ?

Aleksander mi się nie podoba. A dokładniej nie podoba mi się zdrobnienie - Olek. Jan to mój tata, Mateusz źle mi się kojarzy - znałam kilku i jeden gorszy od drugiego. Julian, Juliusz też śliczne! Chodził mi po głowie jeszcze Ignacy. A mąż, uparł się przy Leonie. Zresztą cały czas jak zwraca się do brzucha, robi to w osobowej formie :P "Leoś, tata idzie do pracy, kop ją ile wlezie". Ja zresztą też. Wiem, że to nieco infantylne i pewnie za moment mnóstwo osób zwróci na to uwagę, ale chyba nie możemy się już doczekać. A tak mamy przynajmniej namiastkę tego kontaktu ;)

A znajomi w podobny sposób. Większość mówi, że chwała mi za to, że nie chcę dziecka mazwać Alan, Bryan, Ariel czy Xavier :)

Gość Miti09
No chyba ze tak ;P Ignacy też bardzo łąde imię to dasz może na drugie ;D A co myślisz o imieniu Igor ?

Brat męża ma tak na imię, więc też odpada. A na drugie będzie Jan albo Wojciech - po którymś z dziadków (żeby było sprawiedliwie będziemy monetą rzucać, które z tych imion :P ) a Leon po dwóch pradziadkach i do tego termin porodu to imieniny Leona, więc chyba więcej argumentów za już mi nie trzeba :)

Gość gość
co myślicie o Tymonie i Olafie

Gość Miti09
Nie, nie trzeba, Imiona są bardzo ładne :) Serdeczne Gratulacje !!! ;) Pozdrawiam

Gość gość
Moi znajomi mają Tymoteusza a my Olafa. Uważam, że to ciekawe imiona i mało popularne. Leon też mi się podoba.

Gość gość
Widzę, że coraz częściej na forach padają fajne imiona, Leon, Olaf, Tymon, Cyprian. Bardzo je lubię. Nieoklepane i ładne.

Gość gość
Też stoimy przed wyborem imienia dla synka, lubię patrzeć na stronkę galeriabobasa. Można zobaczyć jakie imiona nadają dzieciom rodzice.

Gość gość
A co jest złego w imieniu Alan?

Gość gość
Mamy psa o imieniu Leo. A kota Tymka,a świnkę Zulę.

Gość gość
Chwal się, że nazywasz zwierzęta ludzkimi imionami ;)

Gość gość
Ladne imiona mają twoje zwierzatka

Gość gość
Co za durny naród! Co jest z wami do cholery? Normalny temat, autorka też wydaje się normalna, zero zawiści, złośliwości czy kontrowersji a i tak znajdzie się jedna z drugą, co muszą się przypieprzyć, dogryźć. Wiem, że taki urok cafe, ale to bardzo przykre. Macie jakieś powody ku temu? Nie możecie zajść w coąże i dlatego brudzicie na każdym nawet najnormalniejszym temacie?! Żal mi was. xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Leon ładne imię!

Gość gość
Leon ładne, ale nie uważasz autorko, że zadużo rodzi się teraz Leonów? A co powiesz na Mikołaja? Mi się bardzo podoba.