Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaammaaa30

imie dla chlopca ktore brzmi po polsku i po angielsku tak samo

Polecane posty

Gość gość
napisała, że myśli nad Dorianem. hehe gratulacje, Anglikom tez się będzie jednoznacznie kojarzyć z pedziem ("portret doriana greya")

Gość gość
Po pierwsze, Antoni to nie wiejskie imię, tylko klasyczne - czyli pochodzi z łaciny i odnosi się do nazwy rodu (cesarzowie nosili to imię). To, że na wsiach nadawano klasyczne imiona o rodowodzie łacińskim greckim i judeo-chrześcijańskim nie powinno być zarzutem; zresztą do XVIII wieku tylko takie imiona nadawano czy to na dworach królewskich, czy w dworkach szlacheckich, czy w wiejskiej chacie. Po drugie, mody na imiona zawsze są. Wręcz teraz jest mocne wymieszanie klasyków z "nowomową" typu Brajan czy Dżesika, zatem za kilka dekad nie będzie można dokładnie okreslić po samym imieniu, z jakiego pokolenia jest dana osoba. Zatem, hejterze, "turlaj beret" a wcześniej pochwal się, jakie to imie wybrałeś dla swoich latorośli. Kobieto hahaha taka historie mozesz dopisac prawie do kazdego imienia :) Co nie zmienia faktu ,ze to typowo wiejskie imie,najczescie nadawane na wsiach zabitych dechami

Gość gość
Dorian z***biste imię

Gość gość
podaj mi cesarza ktory nosil takie imie????

Gość gość
na wsiach zabitych dechami to preferują imiona typu: Kevin Brajan Sajmon Natan Alan Gracjan Patryk Fabian

Gość gość
Kobieto hahaha taka historie mozesz dopisac prawie do kazdego imienia xxx JA jej nie dopisuję, Taki jest źródłosłów tego konkretnie imienia. Ty masz chyba jakiś kompleks wobec wsi. Warszawianka w drugim pokoleniu, co na wakacje jeździ do Pcimia Dolnego?

Gość gość
gość podaj mi cesarza ktory nosil takie imie???? xxx Antoninus Pius

Gość gość
'Dorian nie był "pedziem". Wiesz, że dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele. Poza tym w Anglii nie ma takiego problemu z "tolerancją" dla odmienności jak w Polsce, więc...' czyli odrazu zakladasz ze twoje dziecko bedzie odmienne ?? dziwna matka poza tym przypomij mi w ktorym kraju bedziesz mieszkac w angli czy w polsce? chyba w anglii nie? skoro wykladasz na to co zacofane polaczki gadaja

Gość gość
Dorian - pomijam fakt, że większosci źle się kojarzy, to to imię jest po prostu pretensjonalne i w złym guście.

Gość gość
czyli odrazu zakladasz ze twoje dziecko bedzie odmienne ?? dziwna matka poza tym przypomij mi w ktorym kraju bedziesz mieszkac w angli czy w polsce? chyba w anglii nie? skoro wykladasz na to co zacofane polaczki gadaja .................................. Weź jakieś leki i odstaw internet. Nikt tu nie zakłada, że dziecko będzie odmienne - to ty zakładasz, że jak ktoś usłyszy imię "Dorian" to będzie miał skojarzenie z "pedziem". Myślisz, że imię determinuje orientację seksualna albo zawód człowieka? :D Lecz się...

Gość gość
sama napisalas ze nie ma w anglii problemu z tolerancja a teraz wyzywasz kretynko

Gość gość
Dla twojej wiadomości Anglicy też wolą klasykę, szybciej nazwą dziecko Elizabeth, Sarah, Grace, Hannah, Anthony, James, George, William niż jakieś wymysły nie wiadomo skąd

Gość gość
LEON -LION

Gość gość
Rada żeby ktoś wziął leki albo leczył się, kiedy tego wymaga, nie jest wyzywaniem. Jestem lekarzem psychiatrą i ta osoba powinna być mi wdzięczna za bezpłatną diagnozę. :D

Gość gość
13.45 kobieto ja tu mieszkam i wiem jak tu dzieci nazywaja.I z tych wymienionych zadne nie jest nadawane :) A Antos imie nadawane tylko przez Polakow.To ze jest ksiezniczka nadala synowi imie George nie oznacza ze teraz wszyscy tak beda nadawac:).Popularne imiona dla chlopcow tu to Liam ,Ethan ,Harry itp

Gość gość
Tez mialam problem, bo mieszkam w USA i chcialam wybrac imie, ktore brzmi tak samo po polsku i po angielsku i moj synek bedzie mial na imie Kai. A z innych propozycji to jeszcze Aaron, Tom, Artur, Edgar, Tim, Daniel, Edward, Lukas, Elliot.

Gość exdebill_po_wakacjach
Anglicy lubią różne imiona, tutaj najpopularniejsze z ub. roku: http://www.theguardian.com/news/datablog/2013/aug/12/top-100-baby-names-2012-girls-boys-list Z tym, że nie zauważyłam, żeby się trafiało po kilkoro dzieci z tym samym imieniem w grupie np. przedszkolnej, w szkole u syna powtarzają się tylko dwa imiona: Daniel i Katie, reszta jest bardzo rózna, u córki żadne.

Gość gość
tez szukalam takiego imienia. maz ma na imie Robert, syn Ernest. pisownia i wymowa tych imion jest taka sama po polsku jak i angielsku.

Gość gość
Oskar :)

Gość gość
Nawet jak nazwiesz imieniem tym samym co w UK czy PL, to i tak lekko się będzie różnić wymową.

Gość gość
Tomasz czyli Thomas

Gość gość
Jesteś Polka to bądź z tego dumna a nie wymyslasz dzieciakowi jakieś zagraniczne imię. Polska Rodzina, polskie tradycje i imię dziecka zgraniczne - Wiocha. Az mi się kojarzą te wszystkie Karyny i Sebixy że swoimi Dżesikami i Brajankami.. Haha