Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaammaaa30

imie dla chlopca ktore brzmi po polsku i po angielsku tak samo

Polecane posty

Gość gość
Alexander, tim, jacek-jack, marek - mark, julian dzulian.daniel, damian, ralf, hary, nataniel

Gość gość
No wlasnie, znajomi tz maja synka i zawsze mowia do niego Lukas choc istnieje polskie imie Lukasz....

Gość exdebill_po_wakacjach
jeszcze Olivier - standart w polskich rodzinach;) Samuel, natomiast imienia, które brzmiałoby identycznie nie ma;)

Gość gość
Mnie podoba się imię Martin.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Jesli masz problem ze znalezieniem imienia ktore brzmi tak samo po polsku i po angielsku to mozesz dac imie angileskie i go po prosty nie spolszczac tylko zawsze wymawiac w jego orygilnalnej formie. Moja corka ma niepolskie imie i zwracamy sie do niej (my i cala rodzina zawsze imieniem oryginalnym, pomimo ze istnieje polska forma jej imienia xxxxxxxxxxxxxxxx czyzby Angelina:D nasza Andzelika:D

Gość exdebill_po_wakacjach
a jeszcze imię, które mi się ostatnio 'objawiło' Zachary

Gość gość
Adam. bez dwóch zdan.

Gość gość
Bruno Tom Patryk Alex Filip Adam Natan Tim Mark

Gość gość
też jestem za Adamem- mój synek Adaś::))

Gość gość
Adam, Daniel, Patryk.

Gość gość
Filip,tim,tom,kevin ;), nicolas

Gość gość
Ja urodziłam dziecko w UK i dałam mu Patrick, teraz mieszkam w Pl i jest Patryk, brzmi podobnie nie ma żadnego problemu.

Gość gość
Ja mam podobny problem :) Tez potrzebuje imie dla chlopca brzmiace dobrze w dwoch jezykach i nic mi sie nie podoba choc jest duzo ladnych imion.Zacznijmy od tego ,ze imie Anthony jest wrecz oblegane przez polskie mamusie w Uk.Juz nawet znajomi Anglicy sie mnie wypytuja czy w Polsce nie ma innych imion jak Anthony czy Adam :) Edward brzmi ladznie ,ale...Edzio pedzio juz nie!!!Edmund tez ale..Mundek czy Mondek porazka totalna.Dawid typowo zydowskie imie nic specjalnego.Narazie przystanelam na imieniu Dorian.Jeszcze nie mam pewnosci ,ale ciezko wybierac miedzy imionami ,ktore ci sie nie podobaja.Nie podobaja mi sie tez te cale Brajanki ,Alanki czy Keviny bleeee.

Gość gość
Ja mam podobny problem usmiech.gif Tez potrzebuje imie dla chlopca brzmiace dobrze w dwoch jezykach i nic mi sie nie podoba choc jest duzo ladnych imion.Zacznijmy od tego ,ze imie Anthony jest wrecz oblegane przez polskie mamusie w Uk.Juz nawet znajomi Anglicy sie mnie wypytuja czy w Polsce nie ma innych imion jak Anthony czy Adam usmiech.gif Edward brzmi ladznie ,ale...Edzio pedzio juz nie!!!Edmund tez ale..Mundek czy Mondek porazka totalna.Dawid typowo zydowskie imie nic specjalnego.Narazie przystanelam na imieniu Dorian.Jeszcze nie mam pewnosci ,ale ciezko wybierac miedzy imionami ,ktore ci sie nie podobaja.Nie podobaja mi sie tez te cale Brajanki ,Alanki czy Keviny bleeee. xxx może dają Anthony dlatego, bo to jest po prostu piękne i klasyczne imię. zgadzam sie ze Brajan, Alan czy Kevin to kicha na maxa, ale Dorian?? wybacz. to imię jest tak samo denne jak ten caly Alanek, Brajanek czy kevinek.

Gość gość
Bastian - piekne imie. i po polsku skraca sie Bastek a nie Seba..

Gość gość
o nie, dla mnie Bastian to coś strasznego

Gość gość
Antos klasyczne???hehehe chyba denne ,wiejskie .Polacy maja to do siebie,ze jak zaczna nadawac te same imiona to az do zygow.

Gość gość
Jesli chodzi o Doriana podoba mi sie wymowa,ze imie nie jest pospolite,ze to imie jest bardzo stare i znaczenie imienia bardzo mi sie podoba.I poza tym jak mowie Anglika wszyscy sa zachwyceni.A jesli chodzi co mysla polacy ze wsi mnie nie obchodzi totalnie.

Gość gość
Sebastian, Daniel, Adam, Benedykt, Hubert, Krystian, Dorian, Gilbert, Kaleb,

Gość gość
kiedyś też masowo nadawali Anna czy Katarzyna i co z tego? Antoni to piękne imię, tak samo jak Maria czy Zofia. Dorian to imię z deka pretensjonalne, na dodatek kojarzy się z gejem

Gość gość
Konrad, Philip, Adam, Daniel

Gość gość
bastian- bestian zdrobniale bestia

Gość gość
gość Antos klasyczne???hehehe chyba denne ,wiejskie .Polacy maja to do siebie,ze jak zaczna nadawac te same imiona to az do zygow. xxx Po pierwsze, Antoni to nie wiejskie imię, tylko klasyczne - czyli pochodzi z łaciny i odnosi się do nazwy rodu (cesarzowie nosili to imię). To, że na wsiach nadawano klasyczne imiona o rodowodzie łacińskim greckim i judeo-chrześcijańskim nie powinno być zarzutem; zresztą do XVIII wieku tylko takie imiona nadawano czy to na dworach królewskich, czy w dworkach szlacheckich, czy w wiejskiej chacie. Po drugie, mody na imiona zawsze są. Wręcz teraz jest mocne wymieszanie klasyków z "nowomową" typu Brajan czy Dżesika, zatem za kilka dekad nie będzie można dokładnie okreslić po samym imieniu, z jakiego pokolenia jest dana osoba. Zatem, hejterze, "turlaj beret" a wcześniej pochwal się, jakie to imie wybrałeś dla swoich latorośli.