Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość capricziosa

opłaty w rodzinnym domu

Polecane posty

Gość gość
idź już stąd g****aro - snuj swoje chore wizje gdzie indziej!

Gość gość
Oni Ci robia przysluge wiec albo zaakceptujesz warunki, albo radz sobie sama. Moze dokladnie policz, ile teraz placa m-nie, plac im te 600 zl, acpo kilku mieaiacach mieszkania z nimi porownaj wydatki. Ale i tak jeatem zdania, ze lepoej mieszkac odszielnie. A co Twoja mama na to, moze chcesz tez miec pomoc przy dziecku???

Gość capricziosa
yyy... nie rozumiem ? Wy naprawdę myślicie, że zmyślam... boże co za kraj. Jawnie żyjecie wśród łapówek, mało tego sami je dajecie. Idąc do lekarza zostawiacie jakiś drobny prezencik i co myślicie, że co się z nim dzieje? Proste jest to, że lekarze rozdają je po rodzinie, albo zachowują dla siebie.... Nie widzę sensu rozmawiać na ten temat, bo nie o tym jest założony temat...

Gość sssssssssssssssssss
gratulacje autorko żeby każdego dnia myć dziecko w innym płynie i smarować go inna oliwką. Maluchowi nie zmienia sie kosmetyków z dnia na dzień, tak samo jak dają próbki mleka, może roczne dziecko dobrze będzie to tolerowało ale nie noworodek.

Gość sssssssssssssssssss
nigdy nie daje lapówki lekarzowi.

Gość capricziosa
ssssssssssssss : oczywiste jest to, że nie będę dziecka kąpać w samych próbkach... tak jak napisałam mam już też zorganizowane swoje kosmetyki, mam też dużo próbek tych samych firm no i będę próbować co jest najlepsze :) Ale myślę, że każda kobieta chyba tak robi prawda? (aha, może i Ty nie dajesz 'łatówki' - ale 80% polaków jednak daje). Hmmm myślę, że gość z 17:57 - ma dobry pomysł. Zrobię tak, że obecnie zapłacę ojcu te 600zł rachunków, a za 3 miesiące porównam wszystkie rachunki. Jeżeli faktycznie wyraźnie będzie widoczne, że opłaty są dużo większe, to przynajmniej nie będę miała pretensji, że tak dużo naliczył.

Gość capricziosa
kwestii mamy nie chcę tutaj poruszać, bo to zupełnie oddzielna i inna sprawa. I niestety nie będzie mi mogła pomóc w ogóle przy dziecku..... chociaż sama by bardzo chciała.

Gość gość
a co? podejrzewasz, że ojciec chce was okraść? miła córeczka!

Gość gość
starzy się rozwiedli, co?

Gość sssssssssssssssssss
Akurat nie znam żadnej mamy która kupuje probki i patrzy w czym lepiej myć dziecko. Mamy na ogół kupują jakiś kosmetyk, swoja droga super są kosmetyki z serii hipp, jak te kosmetyki są zle to kąpią w emolientach.

Gość sssssssssssssssssss
Jeszcze Ci doradze jak dziecko będzie mialo jakieś problemy, wysypie je to wykąp w krochmalu, dziala rewelacyjne, tylko potem nie nakładaj już oliwki i uważaj bo dziecko po krochmalu jest sliskie.

Gość capricziosa
mam kupione kosmetyki z serii johnson's baby, linomag i hipp, do tego dokupiłam już oilatum no i będziemy próbować. Sama się wykąp w krochmalu jak masz ochotę.

Gość sssssssssssssssssss
jak uważasz to kąp w johnsonie, ale to kiepski pomysł. A w krochmalu sporo znajomych mam kapie jak dziecko cos wysype i szybko przechodzi.

Gość Mamusia Olenki
Kiedyś nasze mamy i babcie kąpaly dzieci w krochmalu, a na odparzenia stosowały mąkę ziemniaczaną. Ale jak nie wierzysz to Twoja sprawa, ale pewnego upalnego dnia jak Ci dziecko wstanie z odparzoną d*pką to zobaczysz jak świetnie działa mąka ziemniaczana.

Gość gość
500-600 zł za rachunki na 3 osoby to dla ciebie za dużo?, nie bądz śmieszna, ogrzewanie, ciepła woda, gaz, energia którą bedziecie zużywać a noworodek porzebuje, to bardzo rozsądna cena ojciec poszedł wam na ręke a ty jeszcze marudzisz, idzcie na sublokatorke zobaczysz ile życie kosztuje

Gość capricziosa
poważnie ? no myślałam, że z tym krochmalem to jakiś żart, ale widocznie mało się znam :) a o mące ziemniaczanej słyszałam :) A dlaczego odradzacie johnsona ? Tzn. ciotki mówiły mi, że te kosmetyki lepiej podawać po 6 miesiącu życia, ponieważ wcześniej są bardzo uczulające. No i właśnie po tej informacji zakupiłam oillatum aby mieć w zapasie w razie czego.

Gość zakazany owoccc
A ubezpieczenie domu, podatek??

Gość mirabelka niesiołowa
dużo Ci powiedział ja mam 4 osoby w domu i płacę ; 160 -prąd 130-woda 400zł -tyle w zimie mi idzie miesięcznie na węgiel mam dom 200m,i mieszkamy z mężem i 2 dzieci gazu nie mam ,gotuję na prąd i mam 2 taryfę

Gość zakazany owoccc
Jak dziecko będzie alergikiem i to po roku będzie mial alergie na johnona, a emolienty można kupić w każdej chwili i szkoda wydawac kasy bo może niepotrzebnie się kupi. Poczytaj sobie o johnsonie, ma dużo składnikow to uczula. Hipp ma tylko 4, inne dla dzieci mają powyżej 10 czy 15, a czym mniej skladników tym lepsze dla dziecka.

Gość gość
Jestem na niego trochę zła, bo myślałam że jednak bardziej Nam pomogą, a teraz wychodzi na to, że bardzo się pomyliłam. xxx Ja bym była zła, gdyby moje dziecko nieodpowiedzialnie zaszło w ciąże i zwaliło mi się na głowę, oczekując, że przyjmę je z otwartymi ramionami i za darmoszkę, skoro razem ze swoim prartnerem/partnerką zarabiaja 3000 złotych.

Gość gość
A dlaczego odradzacie johnsona ? Tzn. ciotki mówiły mi, że te kosmetyki lepiej podawać po 6 miesiącu życia, ponieważ wcześniej są bardzo uczulające. No i właśnie po tej informacji zakupiłam oillatum aby mieć w zapasie w razie czego. xxxxxxxxxxxxxx pyta się głupio, potem sama sobie odpowiada

Gość zakazany owoccc
Do soby powyzej, zalezy jaki kto ma dom czy nowy ocieplony, czy jakiś starszy 20-latni.

Gość gość
capricziosa yyy... nie rozumiem ? Wy naprawdę myślicie, że zmyślam... boże co za kraj. Jawnie żyjecie wśród łapówek, mało tego sami je dajecie. Idąc do lekarza zostawiacie jakiś drobny prezencik i co myślicie, że co się z nim dzieje? Proste jest to, że lekarze rozdają je po rodzinie, albo zachowują dla siebie.... Nie widzę sensu rozmawiać na ten temat, bo nie o tym jest założony temat. .......................................... Że co/ Ja łapówek nie daję i nie borę - kropka. Nie mierz wszytskich swoją miarą.

Gość gość
autorko nie odpowiedziałaś na pytanie - uważasz, że ojciec zamierza was okraść czy oszukać???

Gość gość
Myślę, że trochę inna jest sytuacja kiedy rodzina udostępnia Ci mieszkanie za opłacenie samych rachunków i wykonanie remontów. Gdybyśmy mieli całe piętro dla siebie i niezależność, to chociaż czułabym, że płacę za wygodę, ale niestety ja muszę się dzielić piętrem z bratem i ojcem, do którego przychodzą różni goście w różnej częstotliwości. (kwestii mamy wolałabym tutaj nie poruszać). Warto dodać, że mój brat jest młodszy - całe dnie i wieczory spędza na grach komputerowych, które zużywają bardzo dużo prądu... Jak ja mam rozliczyć kto zużył więcej? Ciężko mi też kogoś zaprosić do siebie, bo przecież ojciec ma ostatnie zdanie na ten temat i uważa, że ktoś zakłóca jego prywatność... no ciężka sprawa... .......................... Ej księżniczko, a może u narzeczonego będa wieksze luksusy?

Gość gość
Idąc do lekarza zostawiacie jakiś drobny prezencik i co myślicie, że co się z nim dzieje? xxxxxxxxxxxxxxxxxx już teraz wiemy co się z nim dzieje! trafia do takiej idiotki jak ty!

Gość gość
Ej księżniczko, a może u narzeczonego będa wieksze luksusy? xxxxxxxxxxxxx właśnie! ale coś mi się wydaje, że wzięłaś sobie totalnego g.o.ł.o.d.u.p.c.a

Gość gość
twoj ojciec to mega materialista, zeby wlsnemu dziecku bezyne do kosiarki wyliczac, wspolczuje ci a moze lepeij wynajac kawalerke w miescie niz isc do ojca i miec spokoj??

Gość gorgonzolla
moje zdanie nie sluchaj co tata gada i robta swoje, mysle ze jestes bardzo jeszcze mloda i tata to dla ciebie wyrocznia, pomalu musisz zrozumiec ze masz dziecko i teraz to jest twoja wazniejsza rodzina i narzeczony - ale nic nie piszesz o nim, wiec nie wiadomo czy on chce z toba mieszkac czy raczej nie chce konfliktu z twoim ojcem,jestem duzo starsza od ciebie ale kiedys moja kolezanka tez miala taki konflikt z obojga rodzicami i postawila sie przeciwko nim, z tym ze byla pewna narzeczonego z ktorym byla w ciazy, do dzisiaj sa razem a rodzice spokornieli, jak bedziecie razem tz. ty i twoj narzeczony i razem sie postawicie przeciwko ojcu to w koncu spokornieje i bedzie dobrze, najwarzniejsze ze macie gdzie mieszkac i on ma prace, napisz czy on zamierza mieszkac z toba i walczyc o was, co o tym on mysli ? - ja bym postraszyla takiego ojca sadem, przeciez matka bedzie cie bronila, wiec ojciec bedzie sam na polu bitwy w razie czego, nie wygra z wami wiec czego sie boisz ? postrasz go policja, ze zakloca ci spokoj i dziecku, a potem ze podasz go do sadu o zaklocanie spokoju w domu i wszczynanie klotni, bedziesz miala za soba matke i narzeczonego, ojciec bedzie sam ze swoimi chorymi wywodami i tyle w temacie !!!

Gość gość
co do lapowek nie daje nikomu, skad wzielas te 80% pewnie sama policzylas uswojej rodziny ze 8 na 10 ciotek u ciebie daje w lape.