Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wy żyć będziecie w Polsce w 2014 roku jak ceny idą w górę

Polecane posty

Gość gość
hahha, ale ta z tymi Włochami to sie wyglupila:D

Gość gość
Bardzo uogólniacie, gdzie się zyje dobrze, gdzie źle. W Polsce mnóstwo ludzi ma bardzo dobrze i mnóstw bardzo źle. Zwiedziłam trochę świata, bo mam zamożnych rodziców i wiem jedno - w Polsce jest pięknie i nie najgorzej. Biedę to ja widziałam w Kairze, w Bangkoku, w Tunezji czy na Dominikanie. Tam są ludzie zamożni i bardzo biedni, jak wszędzie. U nas warunki socjalne nie są jeszcze najgorsze, nikt w lepiance nie mieszka. Zresztą pojeździjcie po świecie, sami zobaczcie. Mi aż miło wracać do Polski. Piękne krajobrazy, normalne lotniska, super zaopatrzone sklepy, puby pełne ludzi, fajne imprezy, dyskoteki. Piękne nowo wybudowane domki jednorodzinne. A w domu ludzie mają bardzo ładnie, nawet w blokach,. każdy się stara jak może. A co w tej Anglii, brzydkie bure domy... Ja tam wolę naszą Polskę. Jak ktoś ma łeb na karku to się tu dobrze żyje

Gość gość
Sami powiedzcie, jak pojedzieci do Wrocławia, Poznania, Warszawki to kasy nie widać????? I to jak!

Gość to ja od Włoch
Nie,po prostu do Włoch pojechałam w wakacje. Mogłam sobie pozwolić z pensji swojej i męża mieszkając za granicą. W Polsce jak mieszkaliśmy i razem pracowaliśmy to ciężko było k***a nad polskie morze :O

Gość to ja od Włoch
dla was Włochy to wstyd i siara, a dla innych Włochy to nie możliwość z prac fizycznych! Żałosne. Bo wiele ludzi mieszkając w Polsce Włochy widzi tylko na obrazkach w google. I tak można z prac fizycznych poleciec do Włoch pracując za granicą i żyjąc. Sprzątam biura. I dodatkowo dorabiam sobie sprzatając mieszkania PRYWATNIE(czyli za większą stawkę). Mąż pracuje przy remontach i też nieźle zarabia. W porównaniu do życia w Polsce tutaj możemy o ciut więcej sobie pozwolić. W Polsce ledwo uciułaliśmy nad Polskie morze i to też nie wyjechaliśmy co roku. Więc nie p********e :)

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Bardzo uogólniacie, gdzie się zyje dobrze, gdzie źle. W Polsce mnóstwo ludzi ma bardzo dobrze i mnóstw bardzo źle. Zwiedziłam trochę świata, bo mam zamożnych rodziców i wiem jedno - w Polsce jest pięknie i nie najgorzej. Biedę to ja widziałam w Kairze, w Bangkoku, w Tunezji czy na Dominikanie xxxxxxxxxx dokladnie na Dominikanie to jest dopiero bieda, ale oni i nic nie robią, siedza na fotelach przed swoimi domami i gapia sie na ulicę miecho wisi na hakach przy r***liwej ulicy...MASAKRA!!!! W RESORTACH PRZEPYCH NIESAMOWITY, ALE POZA MURAMI HOTELI BIEDA Z NĘDZĄ!!! za dolarka dziciaki gotowe buty czyscic i po rekach calowac...az przykro bylo patrzec u nas w Polsce takicj rzeczy nie widzi sie

Gość gość
a we Włoszech byla wiekszosc moich znajomych na Dominikanie, Kubie, Sri Lance i Meskyku nikt nie byl wiec nie wyjeżdzaj tu z Wlochami, bo faktycznie sie wyglupiasz:D

Gość gość
W Anglii tez jest bieda

Gość rożowe pantofle
A ja mam pytanie, moze ktoś twierdzący, ze w Polsce wszystkim jest źle mi odpowie? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo ja widze kupowane mieszkania, wczasy, nowe auta po 100 tys, dostatnie zycie. POza tym widzę też marudzących, jak to im ciężko, a potem jednka dowiaduję się, ze wlaśnie wrócili z Majorki, a na narty leca do włoch. To ja to jest? Moze jednak jest tak, ze tak jak na calym świecie, są ludzie dobrze sytuowani i ludzie niemajętni?

Gość szkotka uk
nie mozna uogolniac ani zycia w Polsce ani w UK. Nam sie zdecydowanie lepiej zyje w UK - w zyciu nie moglibysmy sobie pozwolic na tyle wakacji i innych rzeczy jakbysmy mieszkali w Polsce. Skonczylam studia w Polsce i widze jak zyje sie moim znajomym...jedni jakos sobie radza i to nawet calkiem niezle ale to jest codzienna walka (bo np maja swoja firme i nie maja prawie wcale wakacji bo nie moga zamknac firmy) ja sobie zyje spokojnie i niczym sie nie przejmuja - no moze tylko tym w jakim hotelu zamieszakmy w lutym jak pojedziemy na wakacje

Gość agawa 123
Poziom wypowiedzi wiekszosci osób - poza wyjatkami- zerowy.. ja uwazam, ze ludzie nie wyjezdzaja do Uk bo musza, tylko chca. w Polsce najgorsza jest specyficzna mentalnosc, i trudniej tu o dobra prace po studiach, to własnie za granica czesto łatwiej o prace na poziomie, a tu sie ląduje na zmywaku po studiach jak znajomosci nie ma... Ale mniejsza z tym... W Polsce sie stopniowo porawia tzn zarobki, a nie pogarsza, wbrew temu co sie wydaje, inna rzecz ze nieco sie pogłebiaja nierównosci społeczne... nie wiem dlaczego wszyscy tacy załosni i sfrustrowani, zaczynaja wyzywac jak mozna pogadac ciekawie

Gość gość
Wyjechalam do Anglii, ale mowiac szczerze bylam glupiutka i naiwna. Tyle sie nasluchalam rzeczy o Anglii... Jestem u chlopaka, nie mam pracy, a szukam na wszelkie mozliwe sposoby. Znam angielski, ale w Polsce skonczylam tylko liceum, wiec... Pewnie powiecie, ze sama jestem sobie winna... Jest ciezko w Anglii teraz.

Gość gość
Bo nie ma juz pracy w Anglii!!!!!!!!!!!

Gość gość
Anglia to dno

Gość gość
A naiwniacy nadal do Anglii jezdza :D

Gość gość
Czasy dobrobytu w Anglii juz sie skonczyly

Gość nie no jasne
jak nie znasz jezyka to jasne ze nie ma po co tam jechac. Jak masz znajomych, ktorzy Ci na poczatku pomoga to nie ma problemu z praca. Wielu osobom pomoglismy ze znalezieniem pracy i innymi formalnosciami i to nawet niedawno wiec wiem jak jest. A poza tym mowiac UK nie mam na mysli tylko Londynu do ktorego rzeczywiscie nie warto jechac jak sie ma zarabiac minimum

Gość gość
Znam angielski, znam

Gość gość
no cóż, za tą sytuację jaka jest należy podziękować wszystkim, którzy głosowali na tuska, nigdy na tą mende nie głosowałam a muszę brać na klatę debilizm innych

Gość nie no jasne
no to jak znasz to ryzykuj. popytaj znajomych czy Ci pomoga na poczatku i wyjezdzaj. zawsze mozesz wrocic jak Ci sie nie spodoba albo nie uda

Gość gość
Jakie k***a uogólnianie? Idiotko ile ludzi stać na kupno mieszkanie? Dlaczego tutaj w Polsce ludzie się podniecają bo pojadą na wakacje,podniecają się jak przez rok zaoszczędzą i dorwą jakiś fajny tel dotykowy? Ja mieszkam w Anglii i nie musze pracować za biurkiem aby mieć wakacje czy dotykowy tel :P

Gość gość
a ja mam to samo w Polsce idiotko:D

Gość zgadzam sie z tamta
ze w UK nie trzeba pracowac w biurze czy miec jakas mega super prace zeby bylo cie stac na wakacje i jakies gadzety a przy tym nie odmawiac sobie normalnego zycia. w polsce czesto jest tak - w tym miesiacu kupimy dzieciom kurtki w nastepnym buty bo nie ma na wszystko.

Gość no i dobrze
ale dziewczyno, w Uk tez sa biedni Polacy, to ze ty masz lepiej ok, ale ja bardzo dobrze zyje w Polsce

Gość gość
Polacy w większości nie maja świadomości co to znaczy dobrze żyć :/

Gość gość
świadomosc to moze i maja tylko mozliwosci brak;)

Gość gość
mnie tam w Polsce jest coraz lepiej. Bylam teraz w UK z wizytą i usmucalo mnie to, ze jak potkalam sPolakow , to na ogól albo sklep allbo sprzataczka w hotelu, albo wykidajło w barze. To co to za miody?

Gość zgadzam sie z tamta
mam znajomego, jest doktorem na polkiej uczelni, pracuje a ledwo mu starcza do 1wszego. co jakis czas wyjezdza troche dorobic w uk.... to jest przykre ze ludzie studiuja tyle lat zeby pozniej nie moc sie z tego utrzymac.... a w uk mimo, ze sprzatasz czy nalewasz piwo w barze stac cie na to na co pana doktora z uniwerku nie....

Gość gość
wole byc doktorem w Polsce i miec mniej kasy , niz sprzatac w UK. Bez przesady, pracuje w Polsce na uczelni i z glodu nie umieram, na pewno mam przyjemniejsza prace i z ciekawszymi ludzmi.

Gość gość
tak czytam i smiac mi sie chce wiecej niz 2 tys nikt nigdzie nie placi gdzie wy zarabiacie te 3, 4 6 tys??