Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym się różni miesiączka od krwawienia

Polecane posty

Gość gość

Witam, pytanie takie jak w temacie. Czy krwawienie w terminie miesiączki na samym początku potencjalnej ciąży może zawierać skrzepy krwi ? Czy któraś z Was tak miała ? Informacje na ten temat są sprzeczne. Jedni twierdzą, że gdy pojawią się skrzepy absolutnie nie ma mowy o ciąży, a drudzy, że jest, ponieważ zarodek nie zajmuje całego wolnego miejsca w macicy. Co o tym sądzicie? :)

Gość gość
ja miałam skrzepy lecz miesiaczka mi trwała krocej do 3 miesiaca

Gość gość
Krócej tzn? I nie wpłynęło to na dziecko?

Gość gość
nie nie wplyneło,nie wiedzialam ze byłam w ciazy takze sie nawet nie oszczedzałam miesiaczka mi zawsze trwala 7 dni wtedy 3 a potem plamienia juz tylko az po 3 miesiacach sie zatrzymala poszlam do ginka pewna ze da na wywolanie a on ze mam dziecko

Gość gość
Czyli reasumując krwawienie w czasie ciąży od miesiączki nie różni się niczym. Zarówno podczas @ jak i krwawienia występują skrzepy z tym, że trwa ono krócej niż dotychczas, dobrze zrozumiałam ? :)

Gość gość
Miesiączka jest tylko wtedy jak nie ma ciąży!!!!! Krwawienie w ciąży to nie miesiączka! To zaburzenia hormonalne

Gość gość
radzę dokładnie przeczytać to, co napisałam wyżej. nie użyłam określenia miesiączka w ciąży, a krwawienie. jest to zasadnicza różnica.

Gość gość
"Czyli reasumując krwawienie w czasie ciąży od miesiączki nie różni się niczym.".....no błagam kto tak pisze?!

Gość gość
cd - "zarówno podczas krwawienia jak i miesiączki występują skrzepy z tym, że trwają krócej" - w tym miejscu trzeba podkreślić "z tym, że trwają one krócej" trzeba doczytać do końca, a jak ma się problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu to proszę się nie wypowiadać.

Gość gość
Trzeba było chodzić na lekcje wychowania do życia w rodzinie nie pisać bzdur bo już definicje użytych pojęć mówią wszystko! Pisze się "przebieg krwawienia może przypominać fizykalnie przebieg miesiączki"

Gość gość
A mi chodziło o to czy można je w jakiś sposób odróżnić. Czy jest coś szczególnego w tych obu przypadkach. A tak dla uświadomienia na wychowaniu do życia w rodzinie nie są podawane takie informacje. Uczniowie są zawiadamiani o wczesnych objawach ciąży w czym pojawia się zanik krwawienia miesiączkowego i o tym, że krwawienie w czasie ciąży to poronienie, co jak się okazuje - nie jest prawdą.

Gość gość
I dodam, że rozchodzi się o doświadczenia kobiet w tym temacie, a nie jakieś suche definicje. Zawsze są wyjątki od reguły.

Gość gość
Na WDż podaje się opis cyklu miesięcznego z uwzględnieniem parametrów temperatury czy śluzu! Jak kobieta się obserwuje to po kilku cyklach trochę już zna swoje ciało.Temperatura po owulacji jest podniesiona i spada tuz przez miesiączką. W zwykłych krwawieniach nie ma owych zmian temperatur. W ciąży temperatura jest w wyższych rejonach niż 36.6. Przy zaburzeniach hormonalnych czasem "zwykła" miesiączka tez ma fizykalnie inny przebieg niż książkowy. Generalnie w ciązy nie powinno być krwawień! Zawsze trzeba zgłosić się do ginekologa! Czasem są sytuacje , ze kobieta nie zorientuje sie że jest w ciąży bo wydaje jej sie że ma miesiączki. Nie ma reguły!

Gość gość
A i owszem, o temperaturze było. Parametry temperatury - można mierzyć ją pod pachą czy tylko i wyłącznie w pochwie, odbycie bądź pod językiem ?