Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAKIE MACIE PSY W BLOKACH

Polecane posty

Gość gość

jakie rasy dobrze czuja sie w mieszkaniu?

mysle ze ja już do bloku pies to z tych małych ,a nie większych rasowych Komfort psa ma znaczenie. Duże psy w bloku to pomyłka

Gość gość
ale ja mam bardzo duze mieszkanie, nie kilkę, ale wiem,ze sa rasy ktore wybitnie wola miec bude na podworku niz byc w domu

Gość gość
mam GOLDENA nie polecam !!! ogolem a juz do mieszkania przesrane!! syf masakryczny ! smrod jeszcze wiekszy! nie kupuj :)

Gość gość
jak bedziesz dbac o psa i conajmniej 3x z ni wychodzic, w tym chociaz raz na dlugi spacer(1,5-2h) i masz w miarę duze mieszkanie kazda rasa sie przyjmnie:) ja mam posokowca(rasa myśliwska), 2 sąsiadow na beagla, 2 ma yorki i jest jeszcze amstaf:)

ja mam taki pogląd ,ze jak o psa się dba to nie capi A wielki pies w bloku może niechcący szkod narobić bo go ekspresja rozpiera tym bardziej jeśli nie jest wybiegany

Gość gość
jak pies moze capić?:D nie kąpiesz go?

Gość ta bieda z kafe
sama nie ma co jesc wiec gdzie jeszcze jedna morda do karmienia:D ja mam owczarka niemieckiego, duze mieszkanie, mam go 4 rok, nie narzekam i nie smierdzi w domu:D

Gość Yennn
Wielkość mieszkania nie ma żadnego znaczenia, jeśli pies jest odpowiednio wybiegany. Dorosłe psy najczęściej przesypia większą część dnia. Grunt, żeby zapewnić im odpowiednią dawkę ruchu i zmęczenia psychicznego.

Gość gość
Jak wymeczysz psa przed praca na spacerze to nie będzie niszczył zostawiony sam w domu. Jeżeli chodzi o siersc, psy dlugowlose linieja 2 razy w roku i o ile go dobrze wyczeszesz to z kudlami będzie spokój. Za to psy z krotka sierscia moga ja gubic cały rok, sama mam jack russella i włosy są wszedzie.

Gość gość
Dobierz psa do stylu życia, nie do metrazu

Gość gość
ogolnie wkurzaja mnie psy w blokach.to jakas pomyłka.czy duże czy małe bez znaczenia.mieszkałam kiedyś w bloku i sąsiedzi mieli malutkiego kundla,ktory całą droge ujadał jak szedł rano czy w nocy na spacer.a ze mieszkali na ostatnim 4 piętrze wiec można sobie to wyobrazić.to stary blok,wiec nie było windy.jak szli do pracy wył cały dzien.nie wiem wiec czy to miłe sąsiedztwo mieszkac obok kogos takiego.

Gość gość
autorka dziękuję za odzew:) a powiedzcie mi ktora rasa malo szczeka?bo wiemz,e np. pinczery sa okrutne

Gość to ja od posokowca
[zgłoś do usunięcia] gość ogolnie wkurzaja mnie psy w blokach.to jakas pomyłka.czy duże czy małe bez znaczenia.mieszkałam kiedyś w bloku i sąsiedzi mieli malutkiego kundla,ktory całą droge ujadał jak szedł rano czy w nocy na spacer.a ze mieszkali na ostatnim 4 piętrze wiec można sobie to wyobrazić.to stary blok,wiec nie było windy.jak szli do pracy wył cały dzien.nie wiem wiec czy to miłe sąsiedztwo mieszkac obok kogos takiego. xxxxxxxxxxx gosci to zalezy jaka rasa, jakie pies ma przyzwyczajenia i jak sie nim domownicy zajmują:) moj posokowiec wogole nie szczeka w domu, nawet poza domem sporadycznie, jest przyzwyczajony do towarzystwa, nie nudzi sie jak jestesmy w domu wiec jak nas nie ma to spi, nawet nic nie zje:) nie mozna uogolniac, bo to jaki jest pies zalezy od wlascicieli:)

Gość gość
szczekają wszystkie małe :) typu york, pekinczyk. Znajomi mają mopsa i jest cichutki

Gość gość
a jakie rasy Cie interesuja autorko?

Gość gość
maltańczyk

Gość gość
.nie szczeka basenji

Gość gość
autorka, w sumie to sama nie wiem:) na pewno z krotką sierścią, odpadaja yorki i s**tzu, bo mam synow, a to rasa dla dziewczynek:)

Gość gość
A psie g0wna będziesz sprzątać?? Trzymają te dziamgające śmierdziele w domu, a potem smród w windzie i na korytarzu, szczególnie jak zmokną, syfu i piachu nanoszą, a sprzątać nie ma komu. Z całego serca życzę, abyście powpadali centralnie pyskiem w te g0wna po kundlach, które nie sprzątacie.

Gość gość
To kup im dobermana albo amstafa. Bardzo meska rasa

Gość gość
Sasiedzi maja maltanczyka, drze się jak opętany przez drzwi jak slyszy, ze ktoś chodzi po klatce

Gość gość
NIE DO BLOKU: rasy mysliwskie, aportery, itp - wymagaja b. duzo ruchu bez wzgleud na ich wielkosc rasy strozujace, obronne - szczekaja nieziemsko wszelkie terriery - r***liwe, szczekliwe DO BLOKU: rasy psow ozdobnych i do towarzystwa: wszelkie buldogi, buldożki, mopsy, maltanczyki, pekinczyki, itp NAJLEPIEJ: poczytac o rasach, porozmawiac z hodowcami, dobrac psa do slytu zycia, NIGDY NIE WYBIERAC PSA ZE WZGLEDU NA JEGO WYGLAD.

Gość gość
Dla chlopcow może bokser, buldozek francuski, buldog angielski, mops.

Gość gość
do bloku, dla rodzin z dziecmi: mops biston terrier cavalier king charles spaniel buldog francuski opis ras na: http://www.dogopedia.pl

Gość to ja od posokowca
ja mam myliwskiego i mieszkam w bloku, fakt bardzo duze mieszkanie, nawet w domu ma gdzie biegac:D a tak na powaznie to one sa piekne, ale potrzebuja duzo ruchu, ja zas mam duzo czasu, by np, jechac z nim na 2h do lasu, poza tym blisko bloku sa pola i tez mamy gdzie isc, to nie jest rasa do chodzenia na smyczy:)

Gość gość
do to ja od posokowca ............................................. Chciałabym, żeby więcej było takich ludzi jak Ty, którzy dbają o psa i jego potrzeby :) Pies myśliwski w odpowiednich rękach będzie wszędzie szczęśliwy. Ale tu trzeba dobrej woli i mnóstwa, mnóstwa czasu. Zakładam, że autorka tematu nie będzie miała 1-2 godzin dziennie na bieganie z psem, dlatego napisałam, że wszelkie rasy myśliwskie odpadają. Pies to jak 3 dziecko, zajmowanie się psem, spacery, bieganie, pielęgnacja, to spokojnie 4h dziennie. I pamiętajmy! Kupujemy psa sobie, nigdy dzieciom, bo to na nas dorosłych spada odpowiedzialność za psa! ............ do autorki: tak jak już pisałam: boston terrier, buldog francuski, mops, cavalier czy welsh corgi pembroke. Najlepiej poczytaj p rasach na dogmanii masz tam wyszczególnione rasy psów pod względem wymagań. Powodzenia w podjęciu trafnej decyzji!

Gość to ja od posokowca
no dokladnie, moj tez musi miec łozko do spania, na dywanie nie ma opcji:D