Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAKIE MACIE PSY W BLOKACH

Polecane posty

Gość gość
Ja w bloku mam Cavaliera suczkę. W ogóle nie szczeka. Przeważnie śpi , taki typowy kanapowiec. Bardzo kocha dzieci.

Gość gjgkgkjg
Ja miałam dwa dobermany. Dobermany są strasznie wygodnickie, lubią kanapy i długo spać. W mieszkaniu więc jakby ich nie było, gdy mogły sobie wygodnie leżeć. Na dodatek będąc we dwie - to były suczki - czuły się raźniej zostając same, więc całymi godzinami mogły czekać na swoją aktywność czyli nasz powrót do domu, bez żadnego wyglądania przez okno, wycia czy niszczenia. Ogólnie duże psy mają wyższy próg pobudliwości (czyli trudniej je wyprowadzić z równowagi, nie pobudzają się z byle powodu) i są spokojniejsze niż psy średnie i małe. Dla porównania: gdy miałam psa średniego, to kładł się pod nogami, to tu, to tam, mały natomiast latał po kanapach i odbijał się od ścian. No, tyle że moje psy miały i długie spacery, i konkretną aktywność czyli psie sporty do uprawiania, swoje zadania, więc były wybiegane i spełnione. (Pies w stadzie musi mieć swoją rolę, żeby czuł się ważny, potrzebny, akceptowany). Teraz stoję przed decyzją czy i jakiego wziąć psa i wiem że jak do mieszkania, to właśnie musi to być duży pies.

Gość suzanna67
ja mam yorka, i nie uwazam by to były głupie psy jak sądzi większość. Zastanawiam sie tylko od kiedy powinnam zacząć go zabezpieczać p-ko kleszczowo?

Gość inkaineczka
suzanna67 no ja myśle, że obecna zima nei jest "sroga" więc może już?

Gość gość
pies w domu....fuj...choćby nie wiadomo jaki był czysty i tak śmierdzi i tak!

Gość gość
pieski nie smierdzą! trzeba dbać o nie! Higiena to podstawa tak samo jak zabezpieczenie przeciwko robakom!

Gość suzanna67
no właśnie tak myslałam, nie chce zeby cos przyniósł. A co stosujesz u swojego inkaineczka?

Gość inkaineczka
ja najpierw stosowałam obroże, ale moim zdaniem one nie przynosiły jakiegoś rezultatu oszałamiającego, a dodatkowo są dosyć drogie. Przerzuciłam się na spot-ony :)

Gość suzanna67
ale jaki konkretnie preparat masz? Możesz powiedzieć?

Gość inkaineczka
ja stosuję fiprex :)

Gość gość
Dwa kundelki . Jeden taki do kolan znaleziony drugi malutki do kostek . Niestety ten większy jest hałaśliwy szczeka jak ktoś zadzwoni domofon em Ale ogólnie najwierniejsze psy to te mieszance