Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszędzie głośno tylko a Anglii a co powiecie o BELGII są tutaj mamy z Belgii

Polecane posty

Gość Dinanka
wat zeg jij?? in begrijp niks :D

Gość gość
Jeśli już to ik, a nie in, socjalociągu.

Gość Dinanka
przejezyczenie :p odezwal sie specjalista jezykowy , translator poszedl w ruch ?? :p ja pracuje od 3 lat ciezko nigdy nie braam socjala a jak pomyslisz logicznie prymituwny polaczku to zawsze przydaje sie wiedza sprawach socjalnych w razie choroby lub ciazy maar u bent te stom :p :p hi hi hi

Gość gapkka
jesli juz kogos poprawiasz to a propos poprawnej polszczyzny takie slowo jak socjalociag nie istnieje wiec sie bardziej wysil

Gość gość
Och, wcześniej waliłaś mi per jij, a teraz awansowałam do u? :D Nawet nie znasz dobrze języka frajerko, a rżniesz nie wiadomo kogo. Pracę masz fizyczną zakładam. Socjalociąg to analogia do lachociąga. Gdybyś była inteligentna zrozumiałabyś aluzję.

Gość gość
ha ha ha no dobra polaczek polaczek plec meska :p nie ma nic do powiedzenia w temacie a mimo to z nudow szuka zeby sie udzielic jakby komus zalezalo na tym co masz do powiedzenia, bo w temacie raczej nic widze :p pozdrawiam Dinanka i do potem !

Gość gość
Socjal w Belgii może obcokrajowiec dostać dopiero po dwóch latach ciaglej pracy jak juz. Zresztą co to za życie na socjalu?

Gość gość
Też nie rozumiem co to za życie, dlatego zadałam wyraźne pytanie ludziom czy im nie wstyd? Tu każdy temat o wyjazdach zaczyna się od dyskutowaniu zasad i stawek socjalu. Nie wydaje ci się to dziwne? Wynika z tego, że przesiaduje to w większości jakaś skrajna patologia niezdolna i niechętna do jakiejkolwiek formy aktywności zawodowej. I głowę daję że są to partnerki tych śmiesznych kolesiów, którzy odstawiają wyśmiewany przez was cyrk na ulicy i w sklepach.

Gość gość
moj maz to belg na szczescie :-)

Gość gość
ludzie socjal to nie tylko zasiłek dla bezrobotnych ;/ to też dodatki do mieszkania, dla dzieci, szkoły, lekarz itd.. często w krajach bogatszych otrzymywanie np. rodzinnego nie jest nijak związane z praca i wysokością zarobku no ale w Polsce to socjal równa sie patologia i zasiłek :/ smutne

Gość gość
Jasne, tylko ilu rodowitych mieszkańców po te dodatki występuje w stosunku do was? :o Wstyd! Wszędzie o was piszą. WSZĘDZIE rozumiesz. To jest aż tak patetyczne.

Gość gość
Śmieją się, że polska patologia prowadzi turystykę rozpłodową zagranicą, żeby jak najwięcej wyciągnąć od państwa w którym rezyduje. W kraju niż demograficzny, a na emigracji najpłodniejsza grupa etniczna zaraz po egzotycznych rasach. I nie wmawiaj nikomu, że tak nie jest. Na ilu forach lokalni piszą, że mają w sąsiedztwie domy pozapychane Polakami (po kilka par w każdym), z których nikt nie pracuje, wkoło robią imprezy, grillują, a kobiety łażą permanentnie ciężarne. Co za wstyd! W byle UK na obywatelkę przypada około 1,5 dziecka, a na polską emigrantkę 2,5 i ta liczba stale rośnie. Żeby to chociaż jeszcze jakieś dobre gatunkowo dzieci były to pół bidy, ale to są głównie dzieci z patologii, która potem je maltretuje (czasem wykańcza, o czym często słychać) i które w przyszłości będą żyły w ten sam sposób.

Gość gość
a wiesz dlaczego tak jest? dlatego że w Polsce kochanym kraju nie ma możliwości mieć dzieci, nie ma opcji życia jakiegokolwiek z socjalu bo go nie ma i ktoś kto klepie biedę w Polsce jak wyjeżdża poza PL to wydaje mu się że biorąc zasiłek am szczyt bogactwa którego nigdy nie zaznał w kraju, za to dla rodowitego belga 1000 euro to ujmą jest żeby żyć na socjalu kiedy gówno robiąc zarobi 3 tyś czy 5 tyś a wysilajac się cokolwiek może mieć 10tyś euro i ma daleko w d***e życie za 1000 euro bo nauczony jest luksusu, największa patologia belgijska nie wyobraża sobie życia na tak niskim poziomie jak polska bogata emigracja :/ smutne ale to nie jest wina Polaków tylko Polski że zafundowała aż tak skrajną biedę w kraju

Gość gość
ludzie chcą żyć i mieć dzieci, a ci którym się pokazało jak na prawdę mogą być bogaci w np. Belgii to bogacą się i to chętnie, każdy woli mieć lepiej, jednak zachłyśnięcie się dobrobytem zagranicą powoduje że ludzie najpierw chcą skorzystać z normalnego życia jakiego w Polsce nie ma, zwykle sobie nie potrafią wyobrazić co by zrobili gdyby zarabiali nie 2 tyś euro ale 22tyś co jest średnią normą w Belgii

Gość gość
do tej z 17.08 .............. Jakies statystyki, mozesz panna podac? Czy tylko tak sobie piszesz, aby pisac :D

Gość gość
Przecież masz Google? Poszukaj. Co to? Jesteś pajączek bez nóżek i bez rączek, że nie potrafisz sobie sprawdzić?

Gość gość
Żeby jeszcze chociaż te dzieci mieli normalni Polacy to jeszcze by było dobrze, ale najwięcej tam się rodzi dzieci w dysfunkcyjnych rodzinach/związkach, młody patologiczny narybek, który będzie identyczny jak rodzice. I to jest chyba najgorsze w tej całej sytuacji.

Gość gość
Ale socjal to nie tylko zasiłek dla bezrobotnych . I jeżeli ktoś o niego pyta to co wam szkodzi odpisać? Ja akurat też pytałam przed wyjazdem o socjal,chociaż wiedziałam że pierwsze co to szukam pracy. Ale po prostu chciałam wiedzieć,czy są jakiś dodatki szkolne,czy w razie utraty pracy Państwo mi pomoże. W Polsce socjal to jest od razu patologia,bo jakby inaczej. Ja pytałam, a jakoś zasiłku dla bezrobotnych do tej pory nie pobieram.

Gość gość
to ty nie wiesz , że na kafeterii to same pracusie siedzą i nikt nic od państwa nie pobiera :D Tylko ciekawe jakim cudem polaczki słyną w UK z benefitów

Gość gość
hehe to prawda. Każdy tutaj tylko pracuje,a te benefity to podobno Polacy w Anglii najwięcej pobierają z emigrantów :D

Gość gość
Wstydzę się normalnie , że Polką jestem .Studiuje w UK i dzięki Bogu za to , ze nie mam "polskiej" urody inaczej bym chyba tutaj ze wstydu się spaliła :-O Na każdym rogu jakiś polski menel stoi i te "k***a to i k***a tamto ...":-O

Gość gość
Miało być o Belgii tak jak autorka pisała a tu znowu k***a Anglia :O

Gość gość
jeden ch*j czy to Anglia czy Belgia bo polska hołota taka sama 💤

Gość gość
hehe no przypałowców nie brakuje :D

Gość gość
a jak w Polsce się pobiera i się pyta o coś na forum to już jest ok :)

Gość gość
osobiście nie mam nic do socjalu i jak państwo wspomaga to trzeba korzystać. Przecież nie każdy ma super pracę i konto w banku. Nie mam nic do rodzin wielodzietnych gdzie rodzice pracują ciężko by utrzymać siebie i dzieci a mimo tego brakuje na życie .Wtedy rozumiem...Ale jak słyszę , że ktoś wyjechał do Anglii z trójką dzieci i popracuje ile musi a potem z lenistwa przestaje pracować bo zadawala się benefitami to już patologia . Daleko nie szukając mam taki przypadek w rodzinie :-O wstyd i patologia

Gość gość
no ja pracowałam 1,5 roku a teraz sobie przerwę zrobiłam i siedze na zasiłku zazdrościsz? 3 miesiące wolnego nikomu nie zaszkodza.

Gość gość
ale wy zazdrosne

Gość gość
ale wy zazdrosne