Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszędzie głośno tylko a Anglii a co powiecie o BELGII są tutaj mamy z Belgii

Polecane posty

Gość gość
Ale ze gdzie siedziesz na zasilku? Belgia??? Jestes polka? Czy moze inne masz obywatelstwo?

Gość gość
to nie jest obojętne czy Belgia czy Anglia, w Belgii, Francji itp jest znacznie mniej polskich buraków, z prostej przyczyny żeby się jakkolwiek odnaleźć trzeba mówić w innym języku niż angielski podstawowy :P taka drobna różnica która odstrasza polskie menelstwo chcące wyjechać z polski, największa hołota pojechała i nadal jeździ do Anglii bo dziś każdy dureń coś po ang wyduka lub mu się tak wydaje, zwłaszcza ze wszędzie się zachęca do wyjazdu nie do Belgii ale Anglii więc? nie mówię że tylko tacy tam jadą i że w Belgii meneli polskich nie ma, ale nie można uogólniać

Gość mamuskazBelgii
mialam nadzieje poznac mamusie z Belgii, a tymczsem widze ze znow jedna druga ocenia (na szczescie nie kazda jest taka), czy pracujaca czy na socjalu, bo socjal to juz patologia, hmmmmmmmmmmm a ogolnie patologia to stan nieprawidlowosci, to ze ktos nie ma pracy to sorry ale z czegos musi zyc, gorzej jakby ten ktos chcial pod most isc kiedy przeciez ma mozliwosc i prawo do takiego zasilku zwlaszcza kiedy ma sie rodzine - dzieci tez jestem na zasilku socjalnym, i faktycznie zyje mi sie dobrze, a jest tak jak jest bo tak mi sie ulozylo, a ci ktorzy nie znaja sytuacji dlaczego itd niech nie oceniaja, pozdrawiam mamusie,

Gość gość
mamuska z Belgii ale nikt nie piszę o tym żeby nie brać zasiłków gdy noga się podwinie .Ale Polacy większości to żyją z benefitów bo nie chce sie im pracować .I dlatego wybrali sobie UK bo tutaj socjal jest wysoki . Do Belgii lenie nie przyjezdzają na ogół bo tu trzeba wysilić mózg i nauczyć się kilku języków

Gość gość
mamuska z Belgii ale nikt nie piszę o tym żeby nie brać zasiłków gdy noga się podwinie .Ale Polacy większości to żyją z benefitów bo nie chce sie im pracować .I dlatego wybrali sobie UK bo tutaj socjal jest wysoki . Do Belgii lenie nie przyjezdzają na ogół bo tu trzeba wysilić mózg i nauczyć się kilku języków

Gość gość
hehehe bo to głąby są :D Zakończyli edukację na szkole podstawowej więc co się dziwić .I jeszcze taka jedna z drugą piszę , że jej zazdrościmy zasiłku :D

Gość mamuskazBelgii
napisalam, ze na szczescie nie kazdy tak mysli ale kilka postow w tym temacie dobitnie uderza w polakow bedacych na socjalu, bo patologia itp,nie ma co oceniac bo nie znajac sytuacji mozna kogos urazic

Gość Dinanka
juz myslalam ze tutaj nie wroce bo mimo iz pracuje zostalam wyzwana od "socjalociagow" przez typowego zjadacza chleba PL , jesli wyjezdza sie gdziekolwiek nie jest brakiem taktu a wrecz przeciwnie inteligencji ze ktos sie interesuje jak wyglada tam zycie i jak z pomoca zdrowotna i socalna a nie jedzie na slepaka bez jezyka, znajomosci czegokolwiek !

Gość Dziewczyna Thomasa
hehehehehehe usmialam się o k***a

Gość gość
To zazdrość tych z Polski co gówno mają jak i z pracy i z zasiłku :D

Gość dlaczego odrazu po podstawówce
Nie wiem dlaczego od razu obrażacie,że po podstawówce. Znam dwie kobiety w Belgii. Jedna wyższe wykształcenie i siedzi w domu nie pracuje bo twierdzi że mąż zarobi,a ona na zasiłku,a skoro ma niezły zasiłek to po co ma pracować. Druga przyjechała tutaj mając podstawowe wykształcenie bez znajomości języka. Pracuję ,poszła do szkoły gdzie z francuskim coraz lepiej sobie radzi. Też już mogłaby pójść na socjal,ale twierdzi,że socjal należy się ludziom w ciężkich sytuacjach a nie leniom. I na prawdę ta dziewczyna z mężem i dzieckiem ma lepiej finansowo niż ta z socjala. Ja mam średnie,też pracuję,i jestem z tego samego zdania,że socjal dla potrzebujących!

Gość gość
nastepny bez sensu zalozony topic, po to, zeby ponizac i obrazac innych. Utrzymujesz tych co nie pracuja? Od geby ci to odejmuje, to idz do rzadu i poskarz sie, a nie klapiesz geba po proznicy. I z*********j na nastepny etat, bo widac masz za duzo czasu i wpierdalasz sie innym w zycie. Polki z Polski wyjechaly, ale Polactwo z nich nie wyjechalo...

Gość malaa1333
hej, zalezy o jaka czesc belgii chodzi, ja akurat mieszkam w czesci niemieckojęzycznej a dokladniej elsenborn belgia jest ponura, ciagle deszcze zimno i ponuro w tej czesci co mieszkam bez auta sie nie obejdzie do sklepu i wszedzie daleko, w poblizu nie ma nic ciekawego do tego nie daleko jest poligon i ciagle strzaly..

Gość gość
a jaki macie socjal w tej belgii? bo w anglii jak mieszkam to super.

Gość gość
90% kafeterii na emigracji pobiera zasiłki....

Gość karinakar
ile nalezy się zasilku?

Gość gość
Wszystko zależy od twoich zarobków... Ile wczesniej pracowalas, ile godzin tygodniowo itd. W Belgii nie dostaje się kasy od tak... ;)

Gość gość
A od ilu euro do ile euro można dostać? bo prawdopodobnie prace stracę

Gość gość
no właśnie to ile tam dostajecie tak sie chwalicie ze kokosy ja siedze w polosce i mam lepiej

Gość gość
nie chcą powiedzieć

Gość gość
a czy to prawda, że w Belgii otrzymuje sie comiesięczny zasilek na dziecko w wysokości 300e?

Gość gość
Dostac możesz bezrobocie od 300 euro do ponad 1000 - wszystko zależy od danej sytuacji. 300 euro na dziecko? Ciekawe.... Haha ja mam 130 ;) Możesz mieć 300 na dwójkę np.... Masz wiecej na dziecko jeśli je wychowujesz samotnie bądź tez jesteś wdowa /wdowcem.

Gość gość
na dwoje dzieci samotny rodzic dostaje 331 euro miesiecznie ponizej jakies tam sredniej, niewiem dokladnie ile to jest, ale napewno nie mniej jak na socjalu, ktory jak kogos to interesuje wynosi 1080+ euro, cos kolo tego

Gość gość
A czy to prawda, że teraz do Belgii warto zabrać dowód z offshoreidcardscom??

Gość gość
A czy to prawda że w Brukseli 25% mieszkańców to Arabowie a Mohammad to najpopularniejsze imię w przedszkolach.?