Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DNI PLODNE KIEDY

Polecane posty

Gość gość
wroc do szkoly i wez sie za nauke ! bo zadajesz tak glupie pytania....

Gość gość
flukonazoil cos takiego na zapalenie skory doustne tabletki na recepte i na wlosy biotebal

Gość gość
W sumie to rzeczywiście nie powinno się go stosować w ciąży. Tyle, że Ty najprawdopodobniej jeszcze nie weszłaś w fazę lutealną. Zapytaj lekarza jak bd w piątek koniecznie, czy po tych staraniach w tym cyklu i prawdopodobieństwie ciąży możesz to nadal stosować w przypadku niepotwierdzonej ciąży. Ginekolog powie Ci najlepiej.

Gość gość
ok ,dziekuje , dzisiaj o wzielam to jutro juz nie wezme i w piatek zapytam, i jeszcze stosowalam pirolami diprosalic na skore bezposrednio

Gość gość
Srodki naskórne dużo mniej przenikają do krwioobiegu. Nie mniej jednak flukonazolu nie powinno się stosować w ciąży. Z drugiej jednak strony nie powinno się przerywać leczenia. Szkoda, że nie zapytałaś lekarza, który Ci przepisywał receptę co w przypadku jeżeli starasz się o dziecko. Możliwe, że odradziłby starania do czasu zakończenia leczenia. Koniecznie zapytaj ginekologa, bo ja nim nie jestem i tylko i wyłącznie lekarz pwie Ci wiarygodne informacje.

Gość gość
wiem, tylko tyle ze zaczelam stosowac od 4 dni, a juz mi przeszlo wiec moglabym odstawic i tylko do skornie,ale dzoieki, zapytam gina

Gość gość
wlasnie tez dodam, ze klucie w pochwie mialam takie dziwne i bol brzuch

Gość gość
Zapytaj, zapytaj, bo flukonazol to kategoria D w ciąży, niebezpieczna. Dlatego nie wiem jak powinno się z nim postępować w przypadku starań. Mogę Cię prosić żebyś napisała po wizycie co Ci powiedział?

Gość gość
ok , nie ma sprawy napisze , az sie wystrszyllam, kurcze, mam nadzieje ze nic mi nie bedzie... odstawiam jutro , w piatek wizyta

Gość gość
Ale ja nie wiem, czy powinnaś odstawiać czy nie, bo nie powinno się przerywać leczenia i nie wiemy, czy będziesz w ciąży czy nie. To takie pokręcone...

Gość gość
no tak tylko tyle,ze ja te doskorne leki mialam wczesniej i mi pomagaly ,a teraz mi przepisala ten flukonazole a wczesniej go wlasnie nie mialam,ale juz widac efekty i choroba nie jest tam jakas zaawansowana , no wlasnie ciekawa jestem, nawet nie wiedzialam ze to tam taka kategoria jest, i w pochwie mnie tak dziwnie bolalo wlasnie i przedwczoraj w nocy brzuch tak bolal ze z bolu sie prawie zesralam

Gość gość
Zapytaj też o tą maść. Ile masz lat jeśli można wiedzieć i ile po ślubie? Jak Ci ginekolog zrobi usg w 16 dc czyli w pt to będzie wiedział czy już była owulacja w tym cyklu czy jeszcze nie :)

Gość gość
22, mielismy wlasnie tydz temu rocznice 1 :)

Gość gość
O, to super, taka młodziutka jesteś :) Dobrze, że idziesz do gina. Pierwszy raz, dobrze zrozumiałam? Późno, ale jak to mówią lepiej późno niż wcale :D Przebada Cię i powie dużo cennych informacji szczególnie jeśli powiesz, że staracie się o dzidzię to udzieli na pewno kilka wskazówek.

Gość gość
no nie bylam nigdy bo nie mialam takiej potrzeby i wszystko bylo wporzadku, czasem zapalenie pecherza ale to antybiotyk i po sprawie, 1 wizyty sie nie boje bo nie ma czego, ale tak mysle i mysle,czemu jeszcze w ciazy nie jestem ... ale tez pani dermatolog nawet sie mnie nie zapytala czy jestem w ciazy ani nic ... ci lekarze tez sa tacy pozal sie boze

Gość gość
wlasnie ja taka mloda,wiec myslalam ze w ciaze za 1 razem zajde hahah, moj mz tez tak myslal

Gość gość
Oczywiście, że nic się nie bój, ja swoją 1 wizytę wspominam bardzo przyjemnie :) Nie zaszkodziłoby gdyby dermatolog się zapytała, ale lekarze pytają chyba tylko przy lekach w kat X, np jakby Ci retinoidy na trądzik przepisywała. Na przyszłość wiedz żeby sama wspomnieć przy wypisywaniu recept, że starasz się o dziecko to się do tego odniosą. Przygotuj na piątek terminy ostatnich miesiączek, bo będzie pytała o długość cykli to sobie wylicz ilu dniowe dokładnie. No i że ostatni okres 12 września to będziesz wiedziała. O tą maść też zapytaj.

Gość gość
wiem wiem, a wszystko zapisuje okresy,stosunki itd, dziekuje bardzo za rozmowe, bo nie ze wszystkimi da sie porozmawiac

Gość gość
Uwierz mi, że całkiem zdrowym małżeństwom często się nie udaje w pierwszych cyklach starań. No stress :)

Gość gość
Wydaje mi się, że skoro nie wiesz kiedy masz dni płodne dobrym rozwiązaniem dla Ciebie byłby mikroskop owulacyjny. Sama uzywam afrodyty i nie powiem ale bardzo się przydaje :)

Gość gość
Autorko, co powiedział ginekolog? Jak wrażenia po pierwszej wizycie?