Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawdziwa patologia to

Oto definicja macierzynstwa na kafe

Polecane posty

Gość gość
oj autorko, nawet wypowiedziec się normalnie nie potrafisz

Gość gość
nie zesrajcie się z wrażenia! dziecko coś powie i zaraz lecą kupować! idiotki!!!

Wolalabym już kupić te farbki, niż jakieś pierdołowate zabawki :) ale nie kupuję dziecku zabawek na zawołanie, tylko na święta, urodziny i dzień dziecka...poa tym inni też mu kupują, więc ma i tak za dużo. Na szczęście nie jest takim wychciewającym dzieckiem, które co zobaczy to chce :) moja mała siostra taka jest i uważam że jeden taki szantażysta na rodzinę wystarczy :p

Gość gość
konsumcjonizm może konsumpcjonizm? a druga powtarza jak anjęta a z drugiej strony jak mnie stać to dlaczego mam nie kupić czegoś co dziecko sobie akurat wymarzyło tu i teraz? poza tym to sprawa indywidualna każdego z osobna i dyskusja o tym nic nie wnosi, wręcz pokazuje, ze tych co mniej stać to strasznie irytuje bez odbioru

Gość gość
w Polsce dziecko to świętość , i dzieci rządza dorosłymi na kazdym kroku popełnijąc milion bledow wychowawczych

Gość listette
własnie o tym była teraz mowa w DDTVN. dzieci wychowywane sa przez rodziców na prawdziwe snoby! w krajach naprawde bogatych ludzie nie kupuja dzieciom wszytskiego co nowe, piekne i na topie. Tylko krakje bogacace sie jak Polska maja takie kompleksy. Szczescie dziecka nie zalezy od wlasnego pokoju. Mozna miec wille i moza miec w niej niedziesliwe, samotne dzieciaki z komputerem u boku, zmaiast rodzica

Gość gość
Ty jestes zapewne idiotka ktora sra bo nie moze kupic tego co chce dzicko:):) wspolczuje zallllllllllllllllllllllllllllllllllll

Gość zazyczyla sobie to
Znaczy mamo kup a mama leci i kupuje. Tak dzieci wychowuja rodzicow.

Gość gość
To sie nazywa debilny konsumcjonizm i nie ma nic wspolnego z wychowywaniem dzieci !!! %%%%% to nie tylko definicja wychowania to definicja zycia ogolem obecnie wielu ludzi tak zyje spoleczenstwo 21 wieku !! spac jesc srac i do pracy aleeeeee nowe auto remont mieszkania nowe meble dwa tygodnie w i Z roku zycia ...bo na urlop :D masakra !! nie pojme ludzi i ich checi posiadania coraz i coraz wiecej do trumny kochani tego nie zabierzecie :) co do dzieci ...nic dziwnego ze coraz wiecej nieudacznikow leni ludzi bez ambicji honoru zasad i ogolenie wszech pojetej mentalnosci ciaga sie po tym swiecie w szkolach sama pustota chamstwo oraz bandziorow

Gość gość
kingastefnka nie farbki tylko furby to taki interaktywny pluszak") gremlinek smieszny

Gość a mnie zawsze bolalo ze
Mam wlasny pokoj,ze nie mam mlodszej/starszej siostry z ktora bym spala w pokoju i mogla sie bawic,a potem plotkowac i wymieniac sie ciuchami.

Gość gość
no, a później wyratsają z dzieci takei łajzy widoczne teraz na ulicach, bez gustu i checi zakupu czegoś nowego, odpowiedniego dla niego w rozmiarze czy kolorze, zwłaszcza mężczyźni nie mają od małego wpojone, ze raczej zawsze trzeba byc eleganckim i schludnym, tylk owszystko z lumpa, albo bazaru, jeśli kogoś nie stać to nie musi kupować w najdroższych sklepach, ale łazic w butach po kimś z zagrzybiałymi pazurami to szczyt obrzydlistwa

Gość gość
mama i tata leci i kupuje i bardzo kocha:)

Gość gość
gosciu powyzej a moze taka moda nastala?? i to nie oznacza,ze ktos jest od razu lajza bez przesady udzie ograniczeni jestecie. jasne lepiej garniturek lbo zakiecik i co nd do kosciola ksiedzu palke o*******c

Gość gość
nie moda nie ja widzę jak ktoś ubrany zgodnie z modą, też to piękne nie ejst, ale widzę, a jak ktoś jak łajza, buty sprzed 10 lat, bo pzrecież dobre, fasony sie zmeiniają i kolory, a ten ktoś uparcie, nie napiszę, ze jak wieśniak, ale to prawda mam takich znajomych, masakra, mam też gustownie ubranych, niekoniecznie drogo i co pięknego mozna w lumpie znaleźć to nie wiem, a chadzam i patzrę, ale jeszcze nic nie kupiłam, po prostu dno wiem, że wy macie "wspaniałe" rzeczy z lumpa, ale nie wierzę i tyle i nie to, ze się wywyższam, sama nie ubieram się w versace, ale ...

Gość gość
moze nie kazdego po prostu stc na to zeby nadazac za moda i kupowac buty co sezon nie widze w tym zlego zeby nosic sprzed kilku lat ale w doskonalej kondycji

Gość gość
o, jacy wredni ci wszyscy, co tak konsumuja ;). ciuchy, auta, wakacje. i mieszkanie do tego -no czysty luksus, hehe. polska to biedny kraj, wiec zeby miec takie NORMALNE rzeczy trzeba zapi**alac. to co? lepszy waszym zdaniem rodzic, ktory uwaza, ze mozna mieszkac w 5 osob na 25m2. a zabawki - wy ich nie mialyscie??? ja mialam, to czemu mam dziecku nie kupic??? nie mowie, ze ma miec wszystko. ale jest masa fajnych edukacyjnych zabawek, ktore dziecku sluza. dziecko to nie pies, ze mu do szczescia wystarcza cieple miejsce do spania i miska :(.

Gość gość
otóż to

Gość gość
To sie nazywa debilny konsumcjonizm i nie ma nic wspolnego z wychowywaniem dzieci !!! %%%%% to nie tylko definicja wychowania to definicja zycia ogolem obecnie wielu ludzi tak zyje spoleczenstwo 21 wieku !! spac jesc srac i do pracy aleeeeee nowe auto remont mieszkania nowe meble dwa tygodnie w i Z roku zycia ...bo na urlop masakra !! nie pojme ludzi i ich checi posiadania coraz i coraz wiecej do trumny kochani tego nie zabierzecie co do dzieci ...nic dziwnego ze coraz wiecej nieudacznikow leni ludzi bez ambicji honoru zasad i ogolenie wszech pojetej mentalnosci ciaga sie po tym swiecie w szkolach sama pustota chamstwo oraz bandziorow Do trumny nie ale moze tak dzieciom cos zostawić,czy ty masz je tylko do ozdoby i niech same sobie radzą?!