Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jej jest

co sie dzieje z moja dziewczyna

Polecane posty

Gość co jej jest

Nie wiem juz co robic. Moja dziewczyna ma rece pozdzierane do krwi od mycia ich mydlem. Na okraglo je myje. Ciagle pierze. Wyjechalem na 3 dni do rodzicow , wracam a ona calkowicie stracila kontakt z rzeczywistoscia, siedziala cale 3 dni pod prysznicem i myla sie, nie spala, nie jadla tylko siedziala tam i plakala ze nie moze sie umyc. W rezultacie zalala sasiadow a rachunek za wode 700zl. Mowie jej zeby tak nie robila, a ona w kolko powtarza ze ona musi. Poza tym mowi ze ludzie ja obserwuja, smieja sie z niej i ja obgaduja. Co jej jest? Co sie z nia dzieje? Do jakiego lekarza z nia isc?

Gość co jej jest
jak to sie leczy, ona stracila calkowicie nad tym kontrole

Gość gość
psychiatrycznie

Gość gość
nerwica natrectw. koniecznie do lekarza idz z nia inaczej sie z tym nie upora dziewczyna

Gość co jej jest
czy na to sa jakies leki

Gość gość
Normalnie weź ją do rodzinnego lekarza na wizytę, ten powinien was skierować na badania psychiatryczne. Oczywiście możesz ją od razu wysłać do psychiatry ale niektórym ludziom trudno tam iśc tak "z miejsca", dlatego może lepiej najpierw iść do przychodni. Symptomy ma schizofrenii paranoidalnej oraz nerwicy natręctw. To się leczy.

Gość Jelcz345
Idź ze swoją partnerką do psyhologa i do lekarza rodzinnego.

Gość PazroChemini29
Ja bym rzucił psychopatkę, od takich gówien się zaczyna a potem będziesz miał jazdy na okrągło.Jak laska ma z deklem to jest już niereformowalna,niech sobie poszuka innego szajbusa.

Gość co jej jest
sprobuje ja namowic na psychiatre ale obawiam sie ze nie pojdzie, ona mowi ze sama sie z tym upora, a jak na razie to nigdzie nie wychodzi, bo boi sie nawet scian i mebli, mowi ze czuje sie jakby wszystko bylo skazone, i mowi ze swiat jej wiruje,

Gość gość
A może symuluje.Często kobiety czytają książki o schizofrenii albo strony w internecie i udają że mają objawy by zwrócić na siebie uwagę.

Gość gość
Nawet jeśli symuluje, to i tak powinna się leczyć.

Gość co jej jest
raczej nie symuluje, kto normalny ma rece pozdzierane do krwi? A czemu sadzicie ze to schizofrenia?

Gość co jej jest
piszcie , czemu uwazacie ze to schizofrenia?

Gość gość
Dlatego : "Poza tym mowi ze ludzie ja obserwuja, smieja sie z niej i ja obgaduja." Typowe początki paranoi, ona tych śmiejących się i obgadujących ją ludzi słyszy w swojej głowie, a może nawet ich widzi :-o Nie czekaj aż jej się pogorszy, bo w koncu jakiś głos jej powie, że powinna się zabić albo kogoś...

Gość gość
Nikt nie uważa że to schizofrenia,raczej ze próba zwrócenia na siebie uwagi i nerwica.Często w zaburzeniach osobowości dziewczyny siebie kaleczą by wzbudzić zainteresowanie otoczenia,nie jest to choroba ale nie wątpliwie problem dla psychologa.

Gość pankokoszanel
urojenia paranoiczne to nie urojenia paranoidalne występujące w schizofrenii.Urojenia paranoiczne mają np. Macirewicz.Paranoidalne są bardziej absurdalne.Z twoją dziewczyna wydaje mi się ze jest ok. tzn nie ma żadnej choroby psychicznej po prostu nie radzi sobie ze stresem i oczekuje większej uwagi ze strony otoczenia.Lepszy w tym przypadku by był psycholog,który pomoże jej w tym by nie skupiała się na sobie. Narcyzm to problem 21 wieku.

Gość co jej jest
:(

Gość co jej jest
ona nie jest narcyzem, raczej nie chodzi tu o skupianie na sobie uwagi, jak ja zmusic do leczenia skoro nie bardzo chce?

Gość co jej jest
??????????? Piszcie

Gość co jej jest
????????????

Gość pani_specjalistka
ile ma lat? leczyła się kiedyś psychiatrycznie? może ma schizofrenię(to że ludzie ją obserwują) albo przechodzi załamanie nerwowe? radziłabym udać się do psychiatry i nie zostawiać jej samej

Gość co jej jest
28 , chodzila kiedys do psychologa ale byla kilka razy i zrezygnowala, twierdzi ze tak ma i koniec

Gość co jej jest
????????????

Gość gość
przypomina to ostrą nerwice natręctw, ananke, bez psychiatry raczej ani rusz.

Gość co jej jest
piszcie

Gość gość
???????????????????????????????????????????????????

Gość gość
zadna nerwica natrectw to schizofrenia raczej. mialam kiedys chlopaka ze schizofrenia i mial takie akcje (czasem odstawial leki bo sie po nich niby zle czul, spac nie mogl byl rozdrazniny) i mial tez taka nerwice natrectw wtedy albo myl rece non stop co 2 minuty albo ustawial wszystko w dziwnym szyku np wszystkie kubki mialy odrocone ucha w jedna strone (strasznie sie denerwowal gdy postaiwam inaczej) wieczne sprzatanie scieranie kurzy mycie podlog, okien... no i te akcje ze ktos go sledzi ze obserwuje ze sie przyglada klasyczne objawy schizorreniczne radze jak najszybciej do psychiatry bo jak bedzie brala regularnie leki (zero alko wtedy) to bedzie ok- choc moze byc troche zamulona bez lekow bedzie coraz gorzej, to bardzo wazne nikt jej nie pomoze tylko lekarz psychiatra

Gość gość
tylko dobry lekarz lub nawet dobry szpital psychiatryczny moj chlopak byl 2 razy w lodzi i po tych pobytach bylo naprawde extra a pozniej ta sama gadka co twoja dziewczyna ze lekarze do bani ze on sam sobie poradzi ze sam wie najlepiej jak sobie pomoc