Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyx55

Czy moje dziecko ma autyzmJestem przerażona

Polecane posty

Gość gość
Na razie wszystko wskazuje na to że na szczęście chłopiec nie odziedziczył inteligencji po matce. Wyraźnie już stara się ją edukować ale wkrótce zrozumie że to strata energii.

Gość aga jagaaa
Możesz spać spokojnie. Dzieci z autyzmem charakteryzują się głównie tym, że nie potrzebują uwagi drugiej osoby. Nie znoszą przytulania, noszenia na rękach a do szczęścia potrzebne im jedynie swoje własne towarzystwo. Chłopcy zazwyczaj mówią pózniej i nie jest to niepokojące. (mam w rodzinie chłopca, który zacząl mówić jakieś zdania dopiero gdy ukończył 3 lata, a tak to tylko pojedyńcze słowa.) Puszczanie bąków - normalna sprawa, tym bardziej że chodzi do przedszkola. Dzieci mają ubaw z takich rzeczy i pewnie robią to w przedszkolu "między sobą" (kiedyś opiekowałam się dzieckiem, które miało taką "fazę" na bekanie). To, że nie lubi swojej babci to też normalne. To jest człowiek, który ma już ukształtowany charakter i ma prawo kogoś nie lubić. Dzieci nie lubią odmowy a bardzo często ją zapamiętują - może babcia mu z czymś "podpadła". Nie patrz na to w zły sposób bo Ty też nie lubisz każdego człowieka :)

Gość gość
Proszę o spokój i uwagę! Jestem matką i internetową specjalistką z doświadczeniem. Mam dużo postów na innych (fakt, że raczej konkurencyjnych) forach i ciesze się ogólnym poważaniem, bo zawsze odpowiadam rzetelnie, bazując na akademickich podstawach ale sprawdzonych w praktyce. Zatem diagnoza: Dziecko ma amenorrhoeę. Idź szybko do lekarza, internet Ci to mówi.