Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co dla chłopca na 4 lata np do przedszkola rajstopy znak zapytania

Polecane posty

Gość gość

co zakładacie swoim synom? Ja na razie jeszcze nic. Ale zastanawiam się bo jeszcze trochę i bedzie trzeba. Rok temu do przedszkola zakładałam rajstopy i go puszczałam do sali w rajstopkach ale czy w tym roku nie jest juz za duzy? Co wy zakładacie?

Gość gość
ja kupiłam leginsy, do chłopców trudno znaleźć, ale szukałam dziewczęcych bez wzorów, i w tym roku pod spodnie będę mu takie zakładać, potem spodnie ściągnę i będzie biegał w leginsach.

Gość gość
a nie mozesz mu zakladac spodni dresowych?

Gość wierka na traktorze
Ja moze jesten malo wyzwolona,ale dla mnie chlopak w rajtuzach to jakos dziwnie wyglada. Dalabym mh spodnie dresowe,a na droge w zimnie - jakies takie ocieplane spodnie,jest tego wzzedzie pelno. Na te dresowe

Gość wierka na traktorze
Moja corka ma 2,5 roku i nie dalabym rady psychicznie puscic jej w przedszkllh w rajtuzsch. Jak ja mam rajtuzy czy rajstopy,to na d*pe jezzcze zakladam jakies spodenki czy spodnice. I z dzieckiem robie tak samo. Nie widzialam tez zadnego dziecka,ktore by latalo wrajtuzzch po przedszkolu

Gość gość
ja pisałam wcześniej zakładam leginsy, spodnie dresowe raz miał, to panie nie założyły mu drugich na spacer, a młody nie zajarzył, więc poszedł w jednych spodniach w mrozie, a leginsy jak widzą panie to wcześniej zajażą że dziecku trzeba ubrać spodnie na to.

Gość gość
no ale w 2 parach spodniach dziecku jest nie wygodnie i zresztą Panie wątpie aby zakładały drugie spodnie na wyjście dziecku :O

Gość gość
to go przebierz w przedszkolu i tyle.nie wyobrazam sobie swojego 4 letniego syna latajacego w rajtkach po sali :( no chyba ,ze bylby w przedszkolu rownosciowym czy jak to zwal i nie mialby wyjscia.przebranie to 5 minut roboty,pozatym dni kiedy sa mrozy az tak duzo nie ma;

Gość wierka na traktorze
Pamiefam,ze w wieku 5 lat mialam zdecydowane preferencje co do ubioru. U mojej corkj widze,ze w wieku 2,5 lat ma tez juz zdanie w sprawie ubioru. Mysle,ze 4-latek w rajtuzach moze sie czuc jak p***bus

Gość gość
Piszecie ze nie to co matki chłopcom mają zakładać aby było im ciepło i aby w przedszkolu Paniom kłopotu nie sprawiać?

Gość gość
klopot pani przedszkolanki to nie moj klopot. dziecku ma byc cieplo i nie wygladac jak p***a za przeproszeniem w tych samych rajtach.komuna prosze pani sie skonczyla ;) na rynku jest wiele atrakcyjnych towarow :P

Gość gość
Dziecku ma być ciepło i wygodnie. Kropka! Reszta to gusta i guściki nas dorosłych!

Gość wierka na traktorze
No oczywiz ie. I tu raczej o tych gustzch jest rozmowa,nie o wymaganiach cieplnych. Ja bym synowi ani corce nie zakladala rajstop do chodzenia po przedszkllu,inni moze nie maja nic przeciwko.

Gość gość
to co proponujecie?

Gość ojtammmmm
Ja mam córkę ale nie widzę nic złego w tym ze chłopiec biega sobie w samych rajstopkach .Jak mu tak wygodnie to niech sobie tak siedzi w przedszkolu. Przeciez teraz rajstopki faja fajne wzorki a do tego można założyć dłuższa bluzkę i będzie ok.

Gość gość
Ja bym mu zakladala rano rajstopy a w przedszkolu je zdejmowala zeby byl w samych spodniach dresowych. 4latek w rajstopach troche dziwnie wyglada

Gość wierka na traktorze
Jak ci nie przeszkaxzaja rajtuzy,zakladaj rajtuzy,widac,ze najbardziej by ci z tym bylo oi drodze. Ewentualnie mozesz mu zakladac do przedszkola spodnie bermudy ;) wtedy babki beda wiedziec,ze na wyjscie ma jakies jnne

Gość gośc takaona
Jak mój syn chodził do przedszkola to na drogę ubierałam mu rajtuzy i długie spodnie a w przedszkolu przebierałam długie spodnie na krótkie spodenki (czyli był w rajtuzach i krótkich spodenkach). Tak robiło większość mam chłopców u nas w przedszkolu.

Gość gość
uwazasz ,ze czterolatek nie ma nic do powiedzenia w kwestii stroju?

Gość gośc takaona
Poza tym to był dobry sposób jak dzieci chodziły na spacer. Nie każde dziecko założyło samo rajtuzy a panie też nie zawsze tego dopilnowały i w rezultacie dziecko szło na spacer bez rajtuz.

Gość gość
i h*j ani autorka ani inne nie dowiedza sie czegos wiecej bo nie i na tym koniec a propozycji ciekawych brak

Gość gość
Kup leginsy nieco większe/szersze ala spodnie-maja takie przeszycia nadruk kieszonek, fajnie to wygląda i wygodne a na spacer na nie założy cieńsze spodenki

Gość gość
a) Leginsy b) rajstopy +krótkie spodenki

Gość gość
dla chłopców są takie pseudo kalesony- wyglądają jak rajty tylko nie mają stóp

Gość gość
Rajstopki i spódniczka, coś w różówym albo fioletowym kolorku - może będzie chciał wybrac sobie inną orientację? A pieluchę nosi?

Gość gość
haha! pamiętam swoje przedszkolne czasy i jak zakładano chłopcom rajstopki-niby żeby spodnie "oszczędzać" czy coś, nigdy nie rozumiałam dlaczego się to robi:D- i był, to mega obciach i żaden dzieciak, który był "cool" w grupie nie zgadzał się na takie poniżenie. moja matka też nigdy nie odziewała mojego brata w rajtki, bo nie miała nierówno pod kopułą. wy myślicie, że jak dzieciak ma kilka lat i się robi z niego kretyna puszczając go w legginsach, to on się nie zorientuje, że inne dzieci się nie zorientują? głupie baby. do tego w zimie przeważa temperatura na plusie, dzieciaka się dowozi samochodem- nie ma żadnego uzasadnienia, żeby z dziecka robić idiotę..

Gość gość
Coś jest na rzeczy. Oglądałam ostatnio zdjęcia z przedszkola (jestem rocznik 1981) i jak zobaczyłam zdjęcie z 6-latków z kolegą bardzo wyrośniętym w samych rajstopkach i krótkim fartuszku to śmiech że nie wiem... Ale większość miała jakieś bardziej spodenkowate twory na sobie, tylko ten tak dziwnie... Gejem nie jest, ma rodzinę :)

Gość gość
"i h*j ani autorka ani inne nie dowiedza sie czegos wiecej bo nie i na tym koniec a propozycji ciekawych brak" ależ jakich propozycji?! załóż dzieciakowi spodnie i skarpety i to zupełnie wystarczy!! jak będziecie jechać w góry na narty, to mu kupisz jakieś ocieplacze, ale po ciul rajty do przedszkola. a jak jesteś wariatką co się boi wyziębienia dzieciaka, to można kupić jakieś grube mięsiste dresiki.

Gość gość
też jestem 81' i w moich "Niedźwiadkach" zawsze była walka o te rajstopki. panie przedszkolanki prowadziły batalię, żeby chłopcy byli w samych rajtuzach, chłopcy się bronili przed tą kompromitacją.. niech mi ktoś wyjaśni dlaczego z taką pasją prowadziły tę krucjatę :D