Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gazeta polska codziennie 100 proc obiektywizmu

Polecane posty

Gość gość

Wiadomości › Polska › Jarosław Kaczyński Newsweek wczoraj 10:07 Newsweek: prezesem wydawcy "GPC" jest krewny Kaczyńskiego Rok po in­we­sty­cji w "Ga­ze­tę Pol­ską Co­dzien­nie" Ja­ro­sław Ka­czyń­ski w pełni kon­tro­lu­je spół­kę Forum, która jest jej wy­daw­cą. W jej ra­dzie nad­zor­czej za­sia­da­ją jego dwie se­kre­tar­ki i kie­row­ca szefa PiS, a pre­ze­sem jest jego krew­ny – usta­lił "New­swe­ek". Jarosław Kaczyński Jarosław Kaczyński Foto: PAP Pre­ze­sem spół­ki Forum od pra­wie roku jest Grze­gorz To­ma­szew­ski. – To mój kuzyn – przy­zna­je w roz­mo­wie z "New­swe­ekiem" Jan Maria To­ma­szew­ski, cio­tecz­ny brat Ja­ro­sła­wa Ka­czyń­skie­go. Z kolei w jej ra­dzie nad­zor­czej za­sia­da­ją eu­ro­po­seł PiS Ry­szard Czar­nec­ki, kie­row­ca i asy­stent pre­ze­sa Jacek Ru­dziń­ski i jego dwie se­kre­tar­ki: Bar­ba­ra Skrzy­pek i Ka­ta­rzy­na Lu­biak. Lu­dzie z PiS po­ja­wi­li się w Forum latem ubie­głe­go roku, do­słow­nie dwa dni po tym, gdy spół­ka pod­pi­sa­ła umowę in­we­sty­cyj­ną z Ge­ra­nium, któ­re­go pre­ze­sem jest dla od­mia­ny drugi z kie­row­ców Ka­czyń­skie­go Jacek Cie­śli­kow­ski. Wła­ści­cie­lem Ge­ra­nium jest z kolei Srebr­na, spół­ka ści­śle po­wią­za­na z pre­ze­sem PiS.