Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scholll

Jaka pensja netto jest godna w Austrii

Polecane posty

Gość scholll

pracownik umysłowy, specjalista, branża finansowo-ubezpiezeniowa.

Gość scholll
podbijam Nikt nie pracuje w takim charakterze?

Gość Scholia
nie wiem, siedze w Norwegii :classic_cool:

Gość scholll
czyżby tu byli sami fizyczni?

Gość gość1000
sam oceń jaka jest dla ciebie "godna" bo to wzgledna sprawa:P jakiś czas pracowałem na wyższej uczelni w Austrii jako pracownik techniczny i zarabiałem netto nieco ponad 2000euro nie są to kokosy, bo wszystko a zwlaszcza żywność są sporo droższe ale uważam że ta pensja byla calkiem ok i na wszystko spokojnie starczało. Np za calkiem przyzwoite mieszkanie płaciłem 600euro + media wg zużycia.

Gość scholll
godna pensja to taka, która pozwala na wynajęcie niedużego dwupokojowego mieszkania w dobrej lokalizacji (nie-imigranckiej), utrzymanie auta, jedzenie i rozrwyki na normalnym poziomie, czasem restauracja, wczasy 2x do roku w europie, wyjazdy na przedłużone weekendy, bilety lotnicze do polski przynajmniej 6x do roku w obie strony (mogą byc tanie linie), kursy angielskiego, odkładanie 30 proc. zarobków. Czy 3000 - 35000 netto można nazwać godną pensją czy trzeba więcej? Mowa o jednej osobie.

Gość gość1000
moim zdaniem 3000 euro netto to całkiem niezła pensja jak na tamte warunki, z tym że z góry powiem że nie znam realiów Wiednia a zwykle tam trafia wiekszość szukajacych pracy w Austrii

Gość scholll
chodzi o nieco mniejsze miasto

Gość gość1000
ja bylem w tym drugim co do wielkości w AT (Graz), praktycznie nie ma tam blokowisk czy "dzielnic emigranckich", murzynów i arabów widuje sie bardzo rzadko, za to częściej cyganów. W każdym razie tam 3000 to byłaby dobra pensja