Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aknileve

Duphaston przepisany bez dodatkowych badań

Polecane posty

Gość aknileve

Witam Jestem w 7 tyg ciąży,wczoraj byłam na wizycie u ginki. Wizyta zaczęła się od zapytania Pani Doktor jak się czuję ,więc moja odp była taka: - ogólnie czuję się dobrze,jedynie czuje lekki ból podbrzusza i kłucie jajników. Po czym Pani Dr. stwierdziła że przepisze mi Duphaston na podtrzymanie i mam go przyjmować po 1 tabletce 3 razy dziennie aż do momentu gdy brzuch przestanie boleć,i sama mam stwierdzić kiedy przestać go brać :(( Mam też leżeć! Po tym zrobiła mi Usg dopochwowe na którym zobaczyłam moją dzidzie i pięknie bijące serduszko:) Zastanawia mnie to dlaczego Pani Dr. przepisała mi te tabletki a np. nie wysłała mnie na badania potwierdzające że mam za niski progesteron??? Dodam,że nie mam żadnych plamień..czuję się dobrze tylko kłuje mnie w podbrzuszu i jajnikach. Czy powinnam się martwić? Boję się że jak przestanie mnie boleć i przestanę zarzywać ten lek to bóle wrócą i zaszkodze maleństwu.... Nie wiem co myśleć. Oczywiście biorę lek no i nie czuję się po nim świetnie ,strasznie chce mi się po nim spać. Ale dzidzia najważniejsza więc będę go brała.....

Gość aknileve
Słyszałam,że lekarza co drugiej kobiecie przepisują ten lek i jest to dość nagminne czy powinnam się martwić?

Gość gość
Ten lek nie szkodzi malenstwu a pierwsze trzy miesiace grozi poronienie plamienie a ten lek pomaga. Mozesz spokojniebrac tylko zmniejsza do 2 razy na dobe . Ja man ciaze zagrozona problemy z szyjka i biore dwie