Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile naprawde zarabiacie w Anglii

Polecane posty

Gość gość
ciekawe jak po jego insurance number dojdą do tego, że zarabia trochę na czarno?

Gość gość
gość podpuszczam was! a tu taki wysyp "uczciwych Polaków" x no no teraz podpuszczam was bo srasz ze strachu- dziekuj nam ze podpowiedzielismy ci troche ;) - w Angli mieszkam juz dobre 15 lat i nigdy nie oszukalam panstwa bo znam przepisy. Czlowiek ma tu duzo pozwolone i ida ci na reke ale wytarczy ze raz ze podpadniesz rzadowi i masz przesrane

Gość gość
zobaczcie jaki prowo trzeba pierdyknąć, żeby było dużo wpisów - zaraz się zleciały szczekaczki z minimalną i pinazką w d***e! rily!

Gość gość
gość ciekawe jak po jego insurance number dojdą do tego, że zarabia trochę na czarno? x do tego akurat nie dojda - ale wystarczy jeden nie zadowolony klient, lub wystarczy ze zamowi jakas czesc do samochodu , ktora uzyje do tego samochodu od ktorego schowal kase na czarno - dojda i do tego nawet nie wiesz jak szybko. Niedowiarku. Tak jak napisalam pracuje w takiej korporacji i wiem co robia i jakie maja prawa.

Gość gość
udajesz takiego inteligenta a pewnie sam ie raz nabrales sie na nie jedno prowo. Puki ktos sie nie przyzna ze to prowokacja to czlowiek nie wie- ale zdazaja sie tacy idioci na swiecie wiec ludzie biora to na powaznie

Gość gość
a mało to ludzi prowadzi biznes i nie spowiada się ze wszystkiego skarbówce?

Gość bbbbbbbbbbb30
16 gdz.- 658f miesiecznie maz 40 gdz tyg. - 460f tyg plus czasami robi soboty, za sobote od 7.30 do 13, dostaje 110f. ale taka sobota wypada rz , dwa w miesiacu,

Gość gość
mój znajomy (polak) ma zakład samochodowy od 8 lat i kupa Polaków naprawia u niego - jaszcze nie słyszałam, żeby ktokolwiek zawołał od niego rachunek czy fakturę i płacą mu też gotówką a nie przelewem - więc tych pieniędzy de facto nie ma!

Gość bbbbbbbbbbb30
heh, to samo wlasnie chcialam dopisac, ze mam znajomego mechanika, z tym ze ja nie widzialam w jaki sposob sie rozlicza, ale kolezanka mi sama opowiadala ze z benefitow wyciaga miesiecznie ponad 1200 f, w tym house benefit, takze domyslam sie ze cos tam kreca,

Gość gość
A mało to takich co udają biedne samotne mamusie żeby wyłudzić wszystkie zasiłki a w rzeczywistości mieszkają z facetem który dobrze zarabia.

Gość gość
Maz 2500 f mc, ja 1000 f mc

Gość gość
@gosc 17:16 nawet liczyc nie umiesz... A 500-600/tug w Anglii to zadne cuda

Gość gość
bbbbbbbbbbb30 heh, to samo wlasnie chcialam dopisac, ze mam znajomego mechanika, z tym ze ja nie widzialam w jaki sposob sie rozlicza, ale kolezanka mi sama opowiadala ze z benefitow wyciaga miesiecznie ponad 1200 f, w tym house benefit, takze domyslam sie ze cos tam kreca, gość A mało to takich co udają biedne samotne mamusie żeby wyłudzić wszystkie zasiłki a w rzeczywistości mieszkają z facetem który dobrze zarabia. xxxxxxxxxxxxxxxx co innego udawać samotną matkę, a co umiejętnie prowadzić finanse swojej firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Oszustwa podatkowe nazywasz ''umiejętnym prowadzeniem finansów'' ? ;)

Gość gość
i tak zapłacę od tych pieniędzy podatek, bo jak wydam je na cokolwiek to zawsze muszę zapłacić cenę +VAT, więc mi nie pitol o oszustwach podatkowych!!!

Gość gość
Jasne, tak to sobie tłumacz

Gość bbbbbbbbb30
gość i tak zapłacę od tych pieniędzy podatek, bo jak wydam je na cokolwiek to zawsze muszę zapłacić cenę +VAT, więc mi nie pitol o oszustwach podatkowych!!! to znaczy ze co?? my placimy podwójne podatki?:D heh dobre sobie:) a oszustwo benefitowe w UK to zadna umiejetnosc... tylko debil nie umialby tu wycwanic kasy .. co nie znaczy ze kazdy CHCE tu wyciagac kase,

Gość gość
czyli wniosek jeden po waszych wypowiedziach ze polskie cwaniactwo sie szerzy w Anglii !!!! co 2 polka ktora sprzata nie rozlicza sie z podatku a reszta pseudo fachowcow polskich Marianow podobnie robi super to samo juz sie zaczyna dziac w UK co w Polsce a winni sa tacy wlasnie ludzie jak wy zlodzieje !!!

Gość gość
Ja mieszkam w Stanach....tutaj zwykle robole nic nie zarabiaja. Za moja szkole tutaj musialam zaplacic 50.000 dollarow rocznie aby moc dzieki temu zarabiac godnie bo jak nie to prawie minimum za godzine. W tej Anglii to chyba naprawde jest raj!

Gość gość
W Anglii raj? Ahaha, a to dobre. Zeby lepiej zarabiac tez musisz w siebie zainwestowac. A rok studiow to 9000 funtow... Taki przyklad

Gość gość
Patrzcie go panisko wielkie, wyjechal Polaczek za ocean, wyksztalcil sie na kredyt i juz wyzywa innych od roboli. Za jakis czas bedziesz stamtad sp***alal albo sam staniesz sie robolem, bo USA to kolos na glinianych nogach.

Gość gość
czyli wniosek jeden po waszych wypowiedziach ze polskie cwaniactwo sie szerzy w Anglii !!!! co 2 polka ktora sprzata nie rozlicza sie z podatku a reszta pseudo fachowcow polskich Marianow podobnie robi super to samo juz sie zaczyna dziac w UK co w Polsce a winni sa tacy wlasnie ludzie jak wy zlodzieje !!! xxxxxxxxxxxx myślicie, że to Polak wymyślił omijanie płacenia podatków i niezgłaszanie całego dochodu??????????? nie macie pojęcia jak Anglicy sobie świetnie z tym radzą!!!

Gość gość
te "nieopodatkowane pieniądze" również zasilą budżet w postaci podatku VAT i napędzą gospodarkę, bo zostaną wydane na towary takie jak alkohol, ciuchy, samochody czy inne luksusy!!! i właśnie dlatego gospodarka angielska tak dobrze stoi!

Gość gość
Vvv do tego akurat nie dojda - ale wystarczy jeden nie zadowolony klient, lub wystarczy ze zamowi jakas czesc do samochodu , ktora uzyje do tego samochodu od ktorego schowal kase na czarno - dojda i do tego nawet nie wiesz jak szybko. Niedowiarku. Tak jak napisalam pracuje w takiej korporacji i wiem co robia i jakie maja prawa. Vvv Skądze! Tacy klienci są zadowoleni ze dostaną naprawę taniej. A bez rachunku nie naprawia sie byle komu.

Gość gość
ale sciemniacie ludzie nie macie sie gdzie dowartosciowac tylko to forum wam zostaje ja akurat naprawde jestem managerem w popularnym supermarkecie i zarabiam miesiecznie dokladnie 1800 netto wiec skad nagle wiekszosc z was majac jakies tam podrzedne stanowiska zarabia prawie 3000 miesiecznie lub wiecej zreszta mam wielu znajomych czy krewnych tutaj i wiekszosc zarabia 1200 do max 1600

Gość gość
Gdzieś się trzeba dowartościować a internet jak kartka papieru, przyjmie każdą głupotę. Ja zarabiam mało i się nie wstydzę ale biedy nie klepię, nie mam z tego powodu kompleksów, nie wyśmiewam innych, nie zazdroszczę tym, którzy mają więcej. Każdy ma to na co sobie zasłużył a wielu durni nawet nie zdaje sobie sprawę, ze sami skracają swoje życie poprzez tę zawiść w stosunku do rodaków.

Gość gość
moja przyjaciółka pracuje w Barclays, w obsłudze klienta - i zarabia 1600 brutto miesięcznie!!! za nic nie chciałam jej uwierzyć dopóki mi payslipa nie pokazała!!!

Gość gość
Chyba jako kasjerka w tym Barclays, no wiec nic dziwnego, ze nikt jej nie da 2-3 tys funtow netto mc!!! Prosta praca, niska placa

Gość gość
3400-3500 netto mc na dwie osoby w Londynie, spoko, bez szalu