Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skoczek czy chodzik od kiedy i jaki

Polecane posty

Gość gość
A moze wszystkie jesteecie przeciw ?

Gość pamm
wlasnie przegladalam te rzeczy dzisiaj na allegro i sama się zastanawiam. moja corcia ma prawie 7 miesięcy już sama siedzi i lubie stać kiedy się ja trzyma i skacze wiec mysle ze to odpowiedni moment na zakup czegos takiego.

Gość gość
Moj skacze mi na kolanach ale nie siedzi. Autorka

Gość pamm
a ile ma? sa takie fajne chodziki z tak jakby trampolina pod nozkami...nad tym się zastanawiam.

Gość gość
dla niektorych wszystko jest zbedne :(. moja ma rok i ma i chodzik-pchacz i jezdzik-skoczek. obie zabawki fajne.

Gość gość
my mielismy skoczek taki z fishera i byl niezawodny, maly uwielbial w nim skakac, z chodzika nie korzystal. nie lubil go, po wlozeniu do niego od razu chcial skakac a nie szlo, takze u nas chodzik okazal sie zbednym zakupem

Gość gość
ja tez 7 miesięcznego bobasa i jutro jadę kupić chodzik, ciekawe czy się sprawdzi bo tez non stop skacze :)

Gość gość
nic to sa zbędne rzeczy ktore mogą zaszkodzić dziecku.

Gość gość
skoczek fp super-u nas się sprawdził, polecam

Gość gość
Skoczek jest bardzo szkodliwy, chyba jeszcze bardziej niz chodzik.. Kiedy Wy to zrozumiecie??? Dziecko ma się bawić na podłodze.. ma siedzieć, czworakować, wstawać, chodzić przy meblach... skakać sobei może w łóżeczku (jak już stoi) albo na kolanach u rodzica.. a nie w jakiś skoczkach..

Gość wifigdańsk
dokldanie-zadcnyh chodzikow, a o skockach wogoel nie słyszałam to jakas nowosc? moja ma 6 msc,klade kołdry na podłodze i się turla,przewraca,wczesniejsa tez tak robila i szybko nauczyla się wspinac a co z atym idzie-stawać.

Gość lubrary
moja już od dawna śmiga na podłodze ale chyba ręce by mi odpadły jakbym miała cały czas ją trzymać na rękach żeby sobie skakała, odezwały się matki polki, przeciwniczki chodzików itp, zdewociałe baby z lat 80, w chodziku jak będzie to przynajmniej spokojnie bedę mogła wypić kawe, wyjść na faję i siedzieć na kompie

Gość wifigdańsk
w latach 80ch to niektóre z mam jeszcze na swiecie nie było ;) a chodziki sa niezdrowe i to mowia specjalisci-lekarze a nie zdewociałe baby. najlepiej dziecko wsadzic do chodzika i isc na fajke,niewazne ze moze nozki połamac lub bioderka uszkodzić.

Gość gość
JA tez jestem przeciwko chodzikom i jakimś tam skoczkom. Córka korzystała z chodzika-pchacza jak juz mogła sama stać. DlacZego obronczynie chodzikow tak naskakujecie na te osoby,które sa negatywnie nastawione do takich rzeczy. Przecież autorka chciala poznać opinie na ten temat i każdy ma prawo sie wypowiedzieć.

Gość gość
kto teraz kupuje chodziki przecież już wiadomo że to szkodzi dziecku, dziecko będzie gotowe do chodzenia to zacznie po co je chcesz uszczęśliwiać na siłę,

Gość gość
kup robota który wszystko przy dziecku zrobi, nie masz siły i ochoty by dziecko prowadzać wolisz siedzieć przy kompie to po co w ogóle się na nie decydowałaś, wygodnictwo dzisiejszych matek mnie przeraża. xxx nie było chodzików w latach 80-tych za moich czasów gdy ja byłam dzieckiem, pojawiły się kilkanaście lat temu i od dobrych 5lat nikt normalny już ich nie używa i to nie jest wymysł zdewociałych bab tylko lekarzy,

Gość gość
ale sa tzw. chodziki-pchacze! co w nich zlego?? dziecko idzie pchajac "chodzik", ale robi to dopiero, kiedy potrafi samo wstac i stawia pierwsze kroki, chodzi przy meblach. a skoczek: u nas to jest jezdzik skoczek, czyli takie autko, na ktorym mozna podskakiwac: playskool bounce and drive. co jest w tym niezdrowego o_O?

Gość gość
Po co wy o kupujcie ? W jakim celu wkładacie dziecko do chodzika ?

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak chodzik-pchacz.. albo jest chodzik.. zło, zło, zło albo pchacz... i to jest akurat ok.. bo oprócz tego często ma jakieś pianinka, zamontowane obracane grzechotki itp.. i dziecko może też się tak bawić.. Więc chodzik i skoczek NIE pchacz- tak

Gość gość
Ja też jestem przeciwko takiemu 'umilaniu' życia dzieciom. I nie jestem stara zdewociala. Wręcz przeciwnie- bardzo młoda. Gdy byłam dzieckiem matka wkładala mnie w chodzik i teraz gdy nie mam jeszcze 20lat mój kręgosłup nadaje sie jedynie do wymiany. Tak samo stawy w kolanach. Nigdy nie dam swojego dziecka w chodzik. Świetnie radzimy sobie bez tego. Ma prawie 7 miesięcy i jakoś wszystko mogę zrobić. Jak chce wyjść to wkładam ja do łozeczka i wiem że nic sobie nie zrobi. A tak leży na podłodze i sie bawi, pelza i ćwiczy PRAWIDŁOWO.

Gość gość
Dziewczyny czytajcie ze zrozumieniem Pani nie pyta czy dobre czy zdrowe tylko które lepsze i od kiedy? Moja ma wzmożone napięcie mięśniowe i fizjoterapeuta powiedział że skoczek ok ale na krótko. Więc polecam moją śmiga A ma 6 mc

Gość Mam dwójki pociech
Ja wychowałam się na chodziku moje kuzynostwo mój brat moje dzieci i nikt nie ma kręgosłupa skrzywionego. Kiedyś kompało się codziennie oliwką się smarowało i nikomu skura nie odpadła a teraz 2 razy w tygodniu wystarczy. Także przestańcie pisać pierdoły.

Gość gość
Mam dwójki pociech wczoraj w samo sedno !

Gość Gość 1985
Ani skoczek ani chodzik, byłam u lekarza pytałam się o skoczek powiedział ze ani jedno ani drugie jeżeli dziecko nie siedzi samo stabilnie i nie raczkuje to nie powinno się wkładać dzieci do tych skoczków, chodników bo dziecko pomija naturalny proces raczkowana, a dwa ze chodzą paluszkach.