Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rodzyn

31 kg więcej przez 4 lata

Polecane posty

Cześć Wszystkim ! Kiedyś mając 19 lat przy wzroście 1.71 ważyłam w granicach 60-62 (wiadomo ciało kobiety podczas różnych cyklów przybiera wagę wahającą się 2 kg w przód lub tył. Zdałam maturę, poszłam na studia dzienne, przestałam jeść obiady, brak czasu, egzaminy, dojadanie na noc, brak sił na ćwiczenia, teraz ważę 93 kg, mam 24 lata, za 2 lata biorę ślub i jest to ostatnia deska ratunku na zrzucenie. Wiem, że 31 kg to strasznie dużo, ale dostałam motywacji. PODZIELICIE SIĘ JAKIMIŚ DOBRYMI PRZEPISAMI NA ZDROWE I DIETETYCZNE POSIŁKI ? Nie chcę się katować, chce znów jeść 5 posiłków dziennie jak dawniej i nie na noc. Proszę o pomoc kobitki, nie chcę iść do ołtarza jak Prosiaczek ;)

dieta 1000kal.połączona z dietą osmiogodzinna +bio ocet jabłkowy 2łyżki stołowe 3razy dziennie :)oto cały mój sekret :-) 1000kal menu układaj sobie samą ryby mięso smaż na patelni ceramicznej bez oleju ogranicz słodycze fast foody alkohol!

cześć, ja tez mam do zrzucenia 30 kilo, zaczęłam w poniedziałek a dziś w czwartek mam 1,2 kg na minusie:) moja dieta polega na tym ze jem absolutnie wszystko byle trzymać się 3 zasad: 8h+3p+1200kcal czyli miedzy 10 a 18 jem 3 posiłki: śniadanie obiad i lekka kolacje mieszcząc się w całości w 1200 kaloriach, a rozkładam to tak śniadanie 450, obiad 600 a kolacja 150, są to wartości zaokrąglone, to mój sposób, na razie nie ćwiczę ale za jakiś czas zacznę:)

Ja słodyczy nie wyeliminuje bo ich NIENAWIDZE :P od dziecka wolalam ostre ... No i takie pytanko, znacie przepisy na dobre dietetyczne potrawy ? Właśnie takie żeby zmieścić sie z tym 1000 ? Dodam, że bardzo lubie drób, ryby, do warzyw też sie przekonalam, kaszę, ryż etc tylko brak pomysłu jak to połączyć ...

Heh no i jak przychodzi weekend impreza, spotkania ze znajomymi zawsze pojawi sie jakieś piwko, winko, drink ... ;((

Jeszcze jedno. Ten bio ocet jabłkowy moze byc rossmannowski ? ( pewnie znowu przekrecilam nazwę :D) mam otwarty gdzieś 3 m-ce stoi w szafce o nie wiem czy jeszcze będzie dobry ?

od jutra zaczynam 1000kcal, 3majcie kciuki, bede pisac swoj jadlospis a noz bedzie dobry i ktos sie skusi ;)

Gość dobrze radze
przygody z waga nauczyły mnie jednej zasady... nie stosuj zadnych super diet. skontaktuj sie z dietetykiem, schudniesz zdrowo, szybko i na długo. zadne super diety na prawde nie pomogą. Sama wiem jak to jest...problem z dietetycznymi daniami, pomylki w liczeniu kalorii, w koncu skupianie sie tylko na JEDZENIU od czego chcemy odwrócić uwagę!!! a nawet jesli na prawde sie zaweźmiesz to za max 1.5roku po ślubie bd ważyć o 40kg wiecej... tak bedzie jesli nie zmienisz nawyków.

Gość grosia1
Miałam do zrzucenia 45 kg jeszcze w lutym.Dziś zostało mi 22 nadwagi,ale pomalutku i to zgubię:).Na początku stosowałam dietę niełączenia,do tego brałam Therm Line forte (32 zł w aptece).Na mnie działa rewelacyjnie:).później trochę waga stanęła,ale ograniczyłam znowu węglowodany i przez tydzień 3 kg mniej:).Do pracy chodzę piechotą,więc ruch mam (3,5 km).Praca bardziej siedząca przed kompem,ale chudnę:)

Gość gość
a potem 5 kg w tydzień więcej..nie bierz zadnych tabletek

Gość Agnaa1
Ja też mam sporo nadwagi i właśnie w tym roku postanowiłam coś z tym zrobić. zapisałam się na zajęcia do klubu fitness, by tam systematycznie ćwiczyć w grupie znajomych. Potem dieta i jakoś udało mi się zrzucić 9 kilogramów. Ale tak sobie myślę, że muszę się wesprzeć tabletkami na odchudzanie, bo nadal moja nadwaga jest dwucyfrowa. moja znajoma odchudza się z dokładnie takimi http://nutrina.pl/1,hoodia-gordonii-plus.html i ja też chyba je kupię, bo właśnie ta koleżanka zrzuciła ponad 10 kilo w kilka tygodni.

Ja już lecę z tematem, postawiłam sobie, że do lipca 2014 zejdzie 20 kilo, wiadomo lepiej byłoby 30, ale nie chcę katować ciała, w poniedziałek idę na fitness i jesc zdrowo. Moje dzisiejsze: Moje MENUuu Śniadanko-> Omlet [3 jajka (ok 240kcal), tuńczyk w sosie własnym (100g 130 kcal, ja dawałam ok 80 g) i taaak, jajca rozbiłam, wytrzepotałam do tego dodałam tuńczyka, wszystko wymieszałam + sól, pieprz, papryka ostra i na patelniee beztłuszczową (ja jeszcze nie mam więc poszło trochę oliwy smutas.gif ) na to 3 plasterki pomidorka smiech.gif (U MNIE WYSZŁO Z OLIWĄ OK 450 KCAL) Obiadek-> polędwiczki rybne (bodajże morszczuk) filet jest tańszy i też oki, do tego 2 kromki chleba graham KCAL OK 350 Podwieczorek-> sok marchwiowy ok 100 kcal Kolacyjka-> resztka tuńczyka ze śniadania + jabuszko, no i ok 2 litry wody mineralnej, bardzo dużo piję w ciągu dnia. Poprawcie, jak coś jest nie tak w jadłospisie :)

sniadanie dla mnie jak najbardziej ok, obiad hm, dla mnie za mało, ja osobiście wole zjeść 1200 kalorii dziennie żeby potem jak stanie waga w dalszej fazie obciac te 200 kaorii, z 1000 nie ma z czego za bardzo, ale to moje zdanie:)

Ja mam tak, że jak wszamie dobre śniadanko to potem nie muszę dużo i wcale nie jestem głodna ;) a jak coś dopycham się wodą i jest gitarka ;) i szczerze mówiąc, to dawniej jadłam nie dlatego, że tak bardzo mi się chciało tylko porostu BO TRZEBA BYŁO i tyle ... zobaczymy ;)

Gość Olcia Dubicka
Lepiej szybciej niż później się obudzić. Ale najważniejsze że już masz chęci coś z tym zrobić :) Mi pani której opiekuję się dziećmi zachwalała tabletki odchudzające Forever Slim, połapałam od niej jedno pojemnik w prezencie a też można je znaleźć na allegro. Jako że najlepiej jest łykać je 3 miesiące nabyłam 3 opakowania w mniejszej cenie. Jeszcze dodatkowo nakręciła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. Idąc takim planem po miesiącu schudłam 9 pierwszych kilogramów ;) A z ruchu to tyle co spacery z dziećmi którymi się zajmuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam tylko na zdrowej diecie ale wcześniej nie było takich rezultatów ;) Zdecydowałam się po tym jak zobaczyłam że preparaty są sprawdzone przez głównego inspektora sanitarnego i przyjęte do sprzedaży w Polsce co ręczy ich pewność a to jest istotne i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle. A w tych tylko naturalne składniki co dodatkowo nasila bezpieczeństwo