Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wszystko  dla  Twej   miłości_

Czy możliwa jest jeszcze prawdziwa romantyczna miłość

Polecane posty

w której mężczyźni mają dobre maniery i traktują kobiety jak damy (a i one na to miano zasługują)?

Xen, właśnie taka miłość, jaka przewija się przez piosenki M. Grechuty. Delikatna, zmysłowa, urocza, niosąca coś ze sobą głębszego.

Rozumiem,niestety mam wrażenie że to miniona epoka.Zarówno z winy mężczyzn,jak i kobiet.

Pytanie, czy taka jeszcze istnieje i czy dzisiejsi mężczyźni są tak wrażliwi i pełni szacunku do kobiet?

Gość gość
tak ale pod warunkiem, że facet ma jaja... a często zdarza się, że to kobieta jest silna, przebojowa, niezależna - "ma jaja" a facet to du..p...ek

Gość ja przytyłam w ciaży 30 kg
dzisiaj nie ma takiej

Ja niestety też odnoszę takie wrażenie. Nad czym ubolewam, bo jestem osobą stosunkową młodą ( urodziłam się w ostatnich latach PRL-u) ale bliższą duchem czasom moich rodziców i mam taką staroświecką wrażliwość.

Wrażliwość nie wyklucza bycia silnym psychicznym i stanowczym. Wszystko zależy od sytuacji. Ja na co dzień jestem osobą raczej realistycznie nastawioną do życia, niemniej w środku odznaczam się ogromną uczuciowością.

Wrażliwość nie wyklucza bycia silnym psychicznym i stanowczym. Wszystko zależy od sytuacji. Ja na co dzień jestem osobą raczej realistycznie nastawioną do życia, niemniej w środku odznaczam się ogromną uczuciowością. x Mam podobnie,niestety ta wrażliwość często wykorzystywana jest przeciwko mnie.Najtrudniej z tym sobie radzić,gdy wykorzystuje to najbliższa sercu osoba.

Domaganie się szacunku jest rzeczywiście domeną dam lub gangsterów, policjantów, sędziów i nauczycieli. Jeśli myślisz o szacunku w romantycznej miłości to zostań jednym z nich.

Gość gość
tak możliwa romantyczna prawdziwa miłoś c;P

Otóż to. Dlatego też pozostaję odrobinę skrytą osobą i starannie dobieram osoby wokół siebie. Najlepiej dogaduję się z osobami urodzonymi w latach 60 i 70., natomiast z ludźmi z mojego pokoleniami znacznie gorzej.

Chłopaka to już tym bardziej trudno mi spotkać wartościowego. Nie chcę oceniać współczesnych mężczyzn, bo część z nich rzeczywiście coś reprezentuje, ale mimo wszystko ciężko się natknąć na tę jedyną osobę.

Gość Marlcia
naprawde to Ty ?

Tzn. kto?

Domaganie się szacunku jest rzeczywiście domeną dam lub gangsterów, policjantów, sędziów i nauczycieli. Jeśli myślisz o szacunku w romantycznej miłości to zostań jednym z nich. x Domaganie się? Ja uważam,że szacunek do drugiej osoby wynika z dobrego wychowania.Ludzi należy szanować.Jeśli są osoby nie zasługujące na szacunek,po co się z nimi zadawać.

Dziś ciągle o tym należy przypominać, niestety. Niewiele jest osób, które zasługują na miano dobrze wychowanych, uprzejmych. Może mężczyzn nie brak, ale co z tego, skoro niewielu jest takich, którzy byliby dżentelmenami i liczyli się z uczuciami kobiety?

Gość Marlcia
ja również to powtarzam w kółko nie będę szanować ludzi którzy mnie nie szanują

Najlepiej ignorować wszelkiego rodzaju prymitywnych chamów, którym obce są podstawowe zasady kultury. W dyskusję nie ma co z nimi wchodzić, bo to równoznaczne ze zniżaniem się do ich poziomu.

Pewnie ma"zły dzień",jeden z wielu.Nieszczęśliwi ludzie często tak mają.

Zobaczcie na Bonnie i Clyde'a. Dwójka chamów i zabójców, a doznali wielkiej i Szekspirowskiej miłości.

Względem siebie nie byli chamami.A o tym mowa w temacie.

Ano chyba że, bo odniosłem wrażenie że autorce chodziło o coś innego, o wydumane ogólne spojrzenie ale może faktycznie ktoś ją zle potraktował i to dlatego. No cóż.

Nie.Odniosłam wrażenie,że autorka jest emocjonalnie dojrzałą osobą.Przeczytaj,Ona nie oczekuje"cudów na kiju".

Czytając takie tematy trzeba albo strzelać z opcjami albo wgłębić się w uczucia autorki bo te mogą wypływać z różnych pobudek. Może faktycznie domaga się szacunku i zauważenia? Wtedy może zostać tym kim powiedziałem. W prawdziwej romantycznej miłości nie ma miejsca na przejmowanie się szacunkiem i tym aby partner traktował dziewczynę jak damę. Tego szuka się tylko w zawodach w których wspomniałem. Prawdziwa romantyczna miłość płynie własnym osobnym korytem. Myślisz że Bonnie domagała się szacunku od Clyde'a? Wątpię. Prawdziwa miłość łamie serca to nie brzmi jak fochy autorki o braku manier i obrażalstwie na mężczyznach. Jakby to zobrazować... prawdziwa miłość pozwoli sobie na zbesztanie i brak szacunku ale nie wybaczy np kiedy on pocałuje inną. Wtedy już jest koniec miłości i złamane serce. Miłość to bardzo głęboki temat.