Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyskatyskatyska

nieplanowana ciaza w wieku 32 lat

Polecane posty

Gość tyskatyskatyska

moj swiat sie zawalil kiedy sie dowiedzialam o ciazy... nie wiem jak sobie damy rade po pierwsze organizacyjnie po drugie finansowo. mamy dwojke dzieci i mieszkamy z rodzicami w jednym mieszkaniu dwupokojowym nie mam pojecia jak sie pomiescimy. czy ktoras z was byla w takiej sytuacji? jak sobie dalyscie rade?

Gość tyskatyskatyska
?

Gość gość
jakie plany- cale zycie u tesciow/rodzicow w jednym pokoju???

Gość gość
tutaj nie ma nic do radzenia, skoro przy dwojce dzieci ciagle mieszkacie w dwupokojowym mieszkaniu z rodzicami, to tym bardziej bedziecie tak mieszkac jeszcze z trzecim dzieckiem. bedzie jeszcze ciasniej i tyle

Gość gość
a jeszcze zapytam, nie ze zlosliwosci, a raczej z ciekawosci. zabezpieczenie zawiodlo czy jak?

Gość tyskatyskatyska
latwo sie mowi ja sobie nie wyobrazam tego ze bedziemy mieszkali w piatke w jednym pokoju... juz teraz sie ledwo miescimy nie ma miejsca na lozeczko nawet.

Gość gość
a macie mozliwosci finansowe by wynajac sobie mieszkanie?

Gość gość
ale jakie mieliscie plany odnosnie mieszkania- cale zycie z rodzicami??? kupic, wynająć czy co??? czy czekacie az rodzice zemrą???

Gość tyskatyskatyska
mielismy taki plan zeby wynajac mieszkanie albo wziac kredyt i kupic bo zaczynalo sie nam dobrze powodzic. ale meza zwolnili z pracy dwa miesiace temu i do tej pory nic nie znalazl no a teraz jeszcze ciaza. nie mam pojecia jak to bedzie dalej.

Gość gość
a co z tym zabezpieczeniem, zawiodlo was?

Gość tyskatyskatyska
skoro ciaza nieplanowana to chyba logiczne?

Gość gość
no nie takie logiczne, niektorzy latami leca na przerywanym i potem zaskoczenie jak to mozliwe? ja sie strasznie boje wpadki wiec z ciekawosci pytam kto na czym wpadl

Gość tyskatyskatyska
niestety nie o tym jest ten temat to sie juz stalo i sie nie odstanie...

Gość gość
tu tego tematu juz chyba nie ma co roztrzasac, nie macie przeciez pieniedzy ani na wynajecie ani na wziecie kredytu na mieszkanie. jedynie mozecie sie starac o mieszkanie socjalne, ale z tego co slyszalam latami czeka sie w kolejce

Gość gość
hej! też jestem ciekawa jak wpadliście.czyli jak się zabezpieczaliście. Nie chciałabym niechcianej ciąży. Wiem, że to nie na temat ale jednak...chciałabym wiedzieć. Pozdrawiam.

Gość mamadwóchdziewczynek
Nie miałam takiej sytuacji, bo warunki mieszkaniowe mam dobre, ale też zaszłam w nieplanowaną ciążę po 30-tce i mimo szoku i niepewności dziś nie wyobrażam sobie życia bez malutkiej. Ja nie wyobrażam sobie wcale życia z rodzicami pod jednym dachem nawet w wielu pokojach a co dopiero w takiej ciasnocie. Niestety, skoro taką macie aktualnie sytuację to musicie jakoś się przemęczyć. Przemyślcie dobrze czy nie dałoby się w Waszym mieście wnioskować o mieszkanie socjalne, albo może ktoś z rodziny czy znajomych ma do wynajęcia coś niedrogo /niekiedy nawet za sam czynsz i dopilnowanie/ ...pomyślcie spokojnie. Jeżeli nie uda się zanim urodzisz to trudno, jakoś się zmieścicie a jak tylko staniecie na nogi to wtedy zmienicie mieszkanie. Warto byłoby jednak pomyśleć o swoim w miarę możliwości, może jakiś korzystny kredyt rodzinny... Zanim jednak musicie mieszkać u rodziców to jakoś musicie się zorganizować. Na pewno wszystko się ułoży. Będzie ciasno, to oczywiste, ale nie masz wyjścia raczej w tym momencie. Powodzenia Wam życzę i zdrowej ciąży.

Gość gość
na 1 pokoju z 2 dzieci, a za sciana ktos jest. i jeszcze jak BUHAJE SIE BZYKAJA.

Gość gość
nie mając warunków i lepszych perspektyw powinniście pomyśleć o lepszym zabezpieczeniu. Może nawet podwójnym...antykoncepcja plus prezerwatywa...skoro tak bardzo będzie wam ciężko,to po co pchać kolejną osobę na ten świat?teraz już za późno ale niech to będzie ostrzeżeniem dla innych...zabezpieczajcie się ludzie...I tak, żadna antykoncepcja nie jest 100% ale używając dwóch na raz to jakie są szanse?

Gość gość
Ja bym usunela....w zyciu bym nie sprowadzial kolejnego dziecka na swiat, nie majac warunkow dla juz zyjacej dwojki....

Gość tyskatyskatyska
latwo wam mowic...

Gość gość
ja rozumiem, ze to bylaby pierwsza ciaza. moze nie kazdy jest swiadomy jak szybko mozna zajsc w ciaze. ale pozniej pojawila sie druga, a teraz trzecia. jestescie po prostu nieodpowiedzialni

Gość tyskatyskatyska
no dobra tu nie chodzi o o ze macie mi teraz wypominac ze jestem nieodpowiedzialna bo to juz sie stalo i sie nie odstanie. prosze o jakies rady jak sovie poradzic w tej sytuacji jak sie pomiescic w 5 w jednym pokoju? z niemowlakiem i dwoma duzymi dziecmi?

Gość gość
a ile ten pokoj ma mkw?

Gość gość
dla dzieci lozko pietrowe. dla malucha lozeczko .

Gość tyskatyskatyska
20m2

Gość tyskatyskatyska
nie wiem czy lozko pietrowe to dobre rozwiazanie...

Gość gość
a czemu nie. moj pokoj ma 20 m2. 1 rog lozko pietrowe dla dzieci wasze lozko. i lozeczko.

Gość gość
a starsze dzieci ile maja lat?

Gość tyskatyskatyska
syn 12 i corka 9 lat

Gość gość
lozko pietrowe to chyba najlepsze wyjscie, w takiej sytuacji trzeba maksymalnie wykorzystac kazdy metr. wtedy lozko dla niemowlaka tez wejdzie