Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurkawwodna

wyprałam telefon w zmywarce

Polecane posty

Gość kurkawwodna

pomóżcie mi, zadziała on jeszcze cyz nie ma na co liczyc nie pytajcie jak to się stało, nie mam pojęcia, szukałam telefonu całe przedpołudnie i znalazłam jak wyciągałam naczynia ze zmywarki hmm czy karta sim też już nie zadziała/

Gość gość
karta sim powinna zadzialac. wloz go do ryzu na noc, bron boze nie włączaj teraz. ale raczej po nim.

Gość gość
karta na 100% będzie działać, a jeśli telefon był włączony to już szmelc :classic_cool:

Gość kurkawwodna
no tel był włączony jak zawsze ehhh muszę jutro jechać po nowy kurde, jakby mało wydatków było, bo w pon. nie wstanę do pracy mam nadzieję, ze będzie jak piszecie i karta będzie działać

Nie sądzę żeby karta była dobra,Spróbować mozesz, nigdy o czymś takim nie słyszałem.Kiedyś ktoś wyprał telefon w pralce automatycznej i też wszystko było zniszczone.

Gość kurkawwodna
jestem załamana prowadzę firmę i miałam na karcie sim wszystkie kontakty K****A

Gość gość
rozłóż go i nad grzejnikiem zostaw do wyschnięcia, tylko żeby nie było tam za gorąco, jest szansa że będzie dobry, niezbyt duża ale jest.

Gość kurkawwodna
a moze wypłukac w Domestosie?

Gość kurkawwodna
już włożyłam go do ryżu, myslicie żeby zostawić na grzejniku/ wyciągnełam baterię i kartę, ale dalej nie da się otworzyć, chciałam rozkręcić i wysuszyć suszarką, ale jest zamkniety mikroskopijnymi nierozkręcalnymi śrubkami

Gość kurkawwodna
myślisz, ze domestos pomoze/

Gość gość
Z kartą raczej nic się nie stało, raczej! Sprawdź w innym.

Gość kurkawwodna
no nie mam w czym sprawdzić. myślicie, z emoge ją wziąc jutro do sklepu i mi tam sprawdzą nienawidze kupować takich rzeczy

Gość gość
Nie na a nad! Nie może być za gorąco. Ryż ogólnie dobry ale z tydzień zejdzie i wilgoci ze środka nie wyciągnie bo nie będzie miał z nią bezpośredniego kontaktu a może nawet odparowywanie spowolnić, mniejszy przepływ powietrza. Suszarka to niezły pomysł, ale trochę trzeba nią posuszyć, tak godzinę dwie.

Gość gość
mężowi w pralce na 60 stopni i była niestety lipa:-( 800 zł poszło się rypac

Gość kurkawwodna
naprawdę myślisz, ze mogłabym użyć domestosa do reanimacji komórki hahahaha no tel za 800 padł, ale jak z kartą, działała/

Gość ta od pralki
karta niestety nie działała :/

Gość ta od pralki
Ale u niego kontakty nie były problemem, bo miał je zachowane na emailu Google i potem je tylko przeniósł

Gość kurkawwodna
chyba się załamię jak karta nie zadziała ;-/ ale dzięki za info

Gość kurkawwodna
moje kontakty są ściśle tajne więc żaden Googl czy inny fagas ich nie mogł znać! a może zdefekować telefon wodą utlenioną?

Gość kurkawwodna
widzę podszywaczy, ze się dobrze bawisz lepiej byś wykorzystał swoja elokwencję na jakąs konstruktywną pomoc

Gość slu09
spirytus zaraz dokładnie napisze

Gość slu09
musisz rozkręcić go (śrubokręty za 5zł kupich u chinola), wyjmujesz płytę główną i odłączasz od niej taśmy, głośniczek, wszystko co się da. Płytę wkładasz do pojemniczka z czystym spirytusem (tak żeby płyta była zamoczona) co jakiś czas wstrząszasz tym pojemniczkiem ok 30minut w sprycie wystarczy. Później wszystkie złączki przecierasz pałeczką taką do ucha. Po wyjęciu płyty odstaw ją na kilka godz. Później składasz i powinno być oki.

Gość kurkawwodna
to jest za trudne i tajemnicze dla mnie :( A może oddac fona do serwisa na gwarancji? :)

Gość gość
serwis nie zrobi nic i nie będzie starał się przywrócić fona do życia

Gość kurkawwodna
czemu się podszywasz miernoto/ nie umiesz wymyśleć swojego nicka/ niestety nie mam czasu na latanie po chińczykach i szukanie śrubokrętów, raczej wątpie że dostałabym taki - ten śrubokręt musiałby mieć srednicę 1milimetra, albo i mniej i nie ejst to zwykły wkręt śrubokrętowy, ale taki z wkładką, zreszta nieważne ale dobzre,że napisałes/as może komuś się przyda ja muszę mieć sprawny telefon już jutro. myślisz, że kartę też szlak trafił/

Gość gość
zalany to nie podlega gwarancji na płycie są znaczniki zmieniające barwę po zalaniu

Gość slu09
wiem jaki to śrubokręt, bo zajmuje się takim czymś w wolnym czasie. kupuje za grosze zepsute, zalane i sprzedaje za duzo więcej :) karta sim nie powinna ulec uszkodzeniu

Gość gość
wyprałam w zmywarce? w pralce pierze sie a w zmywarce zmywa sie.