Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie zadluzenia

Polecane posty

Gość gość

Mam meza i dziecko. Sama na razie nie pracuje, siedze w domu z osmiomiesiecznym synem. Maz zarabia ok.1600zl. Mieszkamy z rodzicami. Zaszlam w ciaze na pierwszym roku studiow, na razie mam dziekanke. Chodzi o to, ze maz uwaza, ze jesli to on zarabia pieniadze, to on decyduje o wszystkim, na co je wydajemy. A sam maz wydaje ich za duzo. Nie potrafi nic zaoszczedzic. Na koniec miesiaca musimy pozyczac. Teraz zalozyl sobie karte kredytowa, a nie przedyskutowal tego ze mna. Ja jej nie chce. Znam meza i wiem, ze z tym tematem poplynie a pozniej nie bedzie z czego tego splacic. Jak z nim rozmawiac? On twierdzi, ze ja sie kompletnie nie znam na finansach i ze to on bedzie o nich decydowal. Martwie sie.

Gość gość
Placimy z rodzicami rachunki na pol. Mamy kredyt na meble - jakies 150zl miesiecznie. Uwierzcie, ze 150zl to dla nas duzo. I jeszcze teraz ta karta kredytowa..

Gość gość
dla ciebie dobrze by bylo jakbyscie mieli jakas rozdzielczosc majatkowa, bo taki nieodpowiedzialny maz moze cie wpedzic w niezle dlugi!

Gość gość
Nie chce czegos takiego. Chce rozwiazywac problemy wspolnie. Nie wiem, jak z nim rozmawiac.

Gość gość
rozwiązaniem waszego problemu jest wyjazd do innego kraju za granicę. Za granicą nie ma niewolnictwa jakie jest w naszym kraju! Znacie język uciekajcie! Może być jeszcze jedno rozwiązanie poprostu się zadłużajcie w bankach...... Zadłużajcie się bo i tak nic Wam nie zrobią !. Niedługo zmiana ustroju na Anarchie (tak sądzę) Niedługo anulują kredyty kredytobiorcą (nie wierzę żeby niewolnicy byli zmuszeni do spłaty kredytów które zaczerpneli w bankach na tak podstawowe rzeczy jakimi są :jedzenie i pieluchy ) Takze nie martw się Kochana ! Jak rozpocznie się anarchia nie będziecie musieli spłacać kredytówn zaczerpniętych w kapitalizmie!

Gość gość
Nie chce wyjezdzac, bo tutaj studiuje. Na razie jest system taki jaki jest, wiec zyje sie terazniejszoscia. Wzdryga mna, kiedy mysle o dlugach. Nie chce byc przy nich uwiazana

Gość gość
do autorki : Nie martw się kochan jedziesz z mężem na tym samy wózku co połowa świata - Będzie dobrze:)

Gość gość
wiec nie jestes w zwiazku partnerskim tylko ty-zona siedzaca w domu , maz-pan i wladca zarabiajacy. trzeba bylo przed slubem czy dzieckiem rozmwiac o takich sprawach, teraz my ci nic nie poradzimy; jak sobie to wyobrazasz? pojdziesz do meza i powiesz: osoby na anonimowym forum powiedzialy mi, ze masz zamknac rachunek w banku?

Gość gość
A ja wole byc w tej drugiej polowie swiata. O jeden problem mniej.

Gość gość
ty chcesz rozwiazywac problemy wspolnie, twoj maz -nie. I tu jest problem a problemy finansowe sa jednym z najczestszych powodow rozwodu Karta kredytowa w rekach takiego czlowieka jak twoj maz to katastrofa, jesli teraz sie nic nnie zmieni , to bedzie tylko gorzej.

Gość gość
ty chcesz rozwiazywac problemy wspolnie, twoj maz -nie. I tu jest problem a problemy finansowe sa jednym z najczestszych powodow rozwodu Karta kredytowa w rekach takiego czlowieka jak twoj maz to katastrofa, jesli teraz sie nic nnie zmieni , to bedzie tylko gorzej.

Gość gość
Ech... Chce jakos na niego wplynac TERAZ. Poki jeszcze ani raz nie skorzystal z tej karty. Moze zerwac umowe, a nie chce o tym slyszec. Jak mam z nim rozmawiac?

Gość gość
Przeciez skoro nie ma intercyzy, to te pieniadze, ktore zarabia sa nasze. Ja rozumiem, ze moglby miec pretensje do mnie, gdybym wydawala za duzo na swoje potrzeby. A jest odwrotnie. To on wydaje za duzo, ja chce oszczedzac... Tlumaczy mi, ze nie chce biedowac i miec na jakies zachcianki, tylko chyba jak robil mi dziecko, to byl swiadomy, ile zarabia, nie? :/

Gość gość
A ja sie liczylam z tym, ze moze byc ciezko. Ale nie byloby tak zle, gdyby sie zaoszczedzilo nawet te glupie 200zl miesiecznie. On tego nie potrafi.

Gość gość
spokjnie czekaj na koniec kapitalizmu i pij wódkę z pieniedzy Prowidenta

Gość gość
Ale ja zadalam pytanie: jak z nim rozmawiac?

Gość gość
nad czym tu dyskutowac i co oszczedzać! za takie grosze nie da się żyć1 w dodatku dziecko ty szukaj pracy

Gość gość
Powiedz mu że nie jesteś winna temu że : niestarcza Wam na jedzenie, i aby Wam na jedzenie starczyło musicie pożyczać pieniążki z banku i płacić je z odsetkami. Odpowiedzialni za powyższą sytualcje są osoby które wymyśliły i zrealizowały obecny ustrój w którym musimy żyć a nie Wy. Dodaj że Wy jesteście tylko całkowicie niewinnymi ludźmi i nie ponosicie odpowiedzialności za to że postaliście pojmani do niewoli! I staliście sie niewolnikami! Możesz jeszcze oznajmić że jesteście "masą krytyczną". I stwierdzic że do masy krytycznej zaliczaja się 2 grupy ludzi : niewolnicy + ofiary kapitalizmu

Gość gość
Chce doprowadzic do tego, zeby zrezygnowal z karty.

Gość gość
co robi twój mąż? gdzie tak mało zarabiają

Gość gość
Juz go szantazuje, ze jak bedzie z niej korzystal, to ja nie wydam z niej na siebie absolutnie ani grosza. I tak zrobie. Ciekawe, jak bedzie sie czul, gdy bedzie widzial, ze nie kupuje absolutnie nic. Nie potrzebuje. Jedzenie rodzice nam zapewniaja, wiec jakos wytrwam przez powiedzmy... 3 miesiace. Moze wtedy sie opamieta. Chociaz zaczyna mi sie wydawac, ze nie zwraca na mnie uwagi w tym wszystkim

Gość gość
Jest kasjerem - sprzedawca na Orlenie.

Gość gość
i tam tak mało płacą? szok

Gość gość
No... Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale na Orlenie na Podkarpaciu. -,-

Gość gość
Wzięłas sobie nieodpowiedzialnego dupka a teraz pytasz jak z nim rozmawiać ???? Proszę cię, to chore co macie. 0 szacunku do ciebie .

Gość gość
Mam tego dosc. Najgorsze o, ze kompletnie sie ze mna nie liczy. Smieje sie ze mnie, kiedy poruszam ten temat.

Gość gość
jak kiedys pojdziesz do pracy to zaloz sobie swoje konto w banku a z nim zadnych wspolnych.

Gość ktoś z  forum
ktoś powiedział "jak kiedys pojdziesz do pracy to zaloz sobie swoje konto w banku a z nim zadnych wspolnych." W mojej ocenie to złe rozwiązanie problemu! Rozwiązaniem problemu zadłużającej się w bankach "masy krytycznej" jest zjednoczenie się jej w celu zlikwidowania kont w bankach. Gdyby masa krytyczna zlikwidiowała konta w bankach skończył by się KAOITALIZM !!!!!!!