Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

40tc skurcze uplawy itd

Polecane posty

Gość gość

Witam dzieczyny. Za dwa dni termin, jestem podekscytowana ale mojemu synkowi raczej sie nie spieszy. od jakis 3tyg mam upławy ale ten ostatni tydzien zauwazylam,ze sa one gestsze i czasem pojawia sie sluz bialy,ktory jest prawie niewidoczny. Czasem tez odczuwam z nikąd wode na majtkach czy to moga byc wody płodowe,ktore sie sączą.? Od wczoraj skurcze nieregularne bo raz co 30min pozniej co 10 min co 7 i co 5min ale calymi dniami tzn od wczoraj. Maly przy przerwie kopnie mnie ale bezbolesnie. Skurcze przechodza na krzyz w dolnej czesci. Odczuwam tez delikatny skurcz na lewej łydce , do toalety biegam co 5minut na siku a co ok 30min na to drugie (biegunka) . Wczoraj mialam skurcze kiedy lezalam,to wtalam pochodzilam wzielam prysznic i nie chcialy puscic byly dosyc bolesne ale przy ktorejs z pauzie udalo mi sie zasnc dzis tez skurcze nieregularne ale czeste jak wczorajsze. dzis tez odczulam takie mocniejsze bicie serca i goraco ale przeszlo, wiyta jutro ale nie moge zasnac zamartwiam sie choc wiem ze wszysttko jest ok. Co sadzicie o tym wszystkim . Bede wdzieczna za odpowiedz . A i jak leze skurcze sie pojawiaja wsaje pochodze ale i tak nie przechodza. Dajcie odpowiedz. Pozdrawiam

Gość gość
Abi jeszcze jedno, czop mi nie odpadł, bynajmniej nie zauwazylam

Gość gość
mnie to wyglada ze zaczełaś rodzic

Gość gość
Czop nie odpadl bynajmniej nie zauwazylam

Gość gość
Jak to zaczelam rodzic ??

Gość gość
A co lekarz na te ''upławy'', konsultowałaś to? Bardzo możliwe, że w taki sposób u ciebie się zaczyn poród. Ja bym się jutro zgłosiła do lekarza mimo wszystko.

Gość gość
czop nie zawsze widać ja 3 razy rodzilam i czop zauważyłam tylko raz

Gość gość
Moim zdaniem to już lub lada moment. Jedź do szpitala zrobią ci ktg, saczace się wody mogą być niebezpieczne. Równie dobrze ta woda o której wspomnialas może to być mocz. Lepiej jakby obejrzał cię lekarz. Trzymam kciuki.

Gość gość
Oczywiscie, ze konsultowalam mowilam ze mam uplawy i to takie mocniejsze moja ginekolog powiedziala tylko ze to normalne bez zadnej kontroli. Ja nie pdczuwam jalbym zaczela rodzic czekam na te skurcze prawdziwe . Ja jestem jakas spokojna nie boje sie moj narzeczony bardziej panikuje.

Gość gość
To jakaś nieodpowiedzialna ta twoja lekarka, w tak zaawansowanej ciąży nie sprawdzić co się sączy. Ciężko powiedzieć czy to na pewno już, ale na pewno coś się dzieje i lepiej sprawdzić, przynajmniej zadzwonić do szpitala.

Gość gość
Dokładnie pół roku temu miałam taki sam dylemat. Też skurcze nieregularne. I gęste uplawy, czasem różowe. Lekarz stwierdził po bdaniu, ze jeszcze "tu" jest nic nie gotowe na poród. Chodziłam z tymi skurczami do następnego dnia przyjęli mnie na oddział o 24, a o 10.45 urodziłam:)

Gość gość
Rzeczywiscie jezeli jutro niczego konkretnego sie nie dowiem to zotaje mi telefon do szpitala. Nie nazekam na swoja ginekolog bo to wporzadku kobieta, ale faktyczniemogla by udzielic wiecej informacji . Na jej wizycie zawsze mam sprawdzany cukier , serduszko synka i jak duza jest macica.

Ja też mam termin na 10-tego :) Upławy mam całą ciąże silniejsze, ale teraz jeszcze bardziej sie nasiliły. Mój Gin. też powiedział że to normalne - niektóre babki tak mają. I takie jakby wody tez czuje ale powiem ci że to niestety mocz :) hehe naprawde. Poziom wód płodowych w normie. Dzidzia tak napiera na pecherz ze nie czujesz a kropelka się uroni...też mam nieregularne skurcze. Pojedz dopiero jak bedą albo regularne, albo bardzo silne. Ja od nocy czuję za to coś nowego ból jak na okres... dziwna sprawa...ale zero skurczy... chyba się powoli zaczyna :) moja koleżanka tak miała. Cały dzien ją tak bolało a pozniej zaczeły sie regularne skurcze

Gość gość
Fasolka2013 ja tez mam bole jak na okres bez skurczy, od jakis 3dni. Dzis w nocy tez sie obudzilam bo takich skurczy dostalam na 13 -sta mam wizyte :)

Gość gość
Dzis wizyta u gina zakonczyla sie tym ze zbadala tylko seruszko synka i wszystko ok. Powiedzialam jej o tych uplawach ale mowi ze to normalne ,pytam czy moga byc to wody plodowe mowi zebym w domu wziela papier toaletowy wlozyla pomied nogi i jezeli bedzie tego duzo to zdzwoniv do szpitala powiedziec im o tym oni zdecyduja czy mam przyjechac czy nie