Gość aqua aqua Napisano Czerwiec 3, 2014 e, porównanie do melantonu jest bardzo nietrafione. bo to jest środek który rzeczywiście ma niepożądane działania uboczne STWIERDZONE. napiszę jeszcze raz, dla osób, które mają kłopot ze zrozumieniem sytuacji - aquafilling nie jest zabroniony w niektórych krajach, ale WSZYSTKIE WYPEŁNIACZE do piersi są zabronione w niektórych krajach. z uwagi na nie do końca uzasadnione obawy o zaciemnianie obrazowania piersi przy USG i mammografii. a nie z uwagi na jakiekolwiek znane efekty uboczne. a cała ta afera jest pochodną złego podawania macrolane przez całe lata jego stosowania na rynku, kiedy lekarze ostrzeliwali piersi obwisłe (które nie powinny w ogóle być kwalifikowane do tego zabiegu) na około osobnymi małymi porcjami, jakby "kulkami" tego preparatu - co powodowało kompletną dezorientację przy robieniu badań USG i mammografii - bo wyglądało jak roziane wokół piersi "guzki". ale aquafilling jest rekomendowany do podawania w jednej "bańce", zupełnie tak jak implant! UFFFFF. ostatni raz to pisałam, moja cierpilwość też ma granice. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aqua aqua Napisano Czerwiec 3, 2014 *melanotanu - przepraszam za błąd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2014 jakie melanotan ma skutki uboczne, bo biore juz 4ty rok i nic nie zauwazylam? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2014 Dziewczyny, czy możecie mi polecić w Warszawie jakiegoś dobrego lekarza który wykonuje USG piersi. Jestem po Macrolane i Aquafilling. Wyczułam guzek i chciałabym go zbadać. Mam nadzieję, że to skutek uboczny tych preparatów. Chodzi o dobrego lekarza, z tego co wiem nie tak łatwo zdiagnozować gdy mamy wypełnione piersi oraz od którego nie będę słuchać, że powpuszczałam sobie to do piersi. Z góry dziękuję, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aqua aqua Napisano Czerwiec 5, 2014 jeśli jesteś prawdziwą osobą z problemem, a nie trollem z tego forum - idź najpierw do kliniki w której miałaś wykonywane zabiegi - tam także na 100% jest USG i niech zrobią ci obrazowanie gratis. to ich obowiązek, sprawdzić co się dzieje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sosko Napisano Czerwiec 5, 2014 Anna B ile miałaś podane i ile płaciłaś?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 5, 2014 Co za zalosna reklama. Ja mam implanty i jestem zadowolona. ..a tajie wstrzykiwanie wiaze sie z tym co pisala dziewczyna wyzej..takze nie ciesz sie za wczasu.... !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 5, 2014 Aqua, aqua. Ja robilam w Otwocku. Oczywiscie tam maja USG, dopelnienie Mialam pod kontrola USG ale to nie sa specjalisci od USG, dlatego sie zapytalam o lekarza ktory przeprowadza takie badania. Zreszta sama wiesz, ze przed pierwszym podaniem sama musialas a wykonac USG na zewnatrz a nie w klinice. Ale Dziekuje Za odpowiedz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aqua aqua Napisano Czerwiec 6, 2014 ja byłam w medicoverze, myślę, że tam jest różna klientela, także kobiety z implantami i wypełniaczami. w każdej płatnej klinice nie powinni robić scen, to inne podejście niż w państwowej śłużbie zdrowia. ale dziwię ci się, że jeśli jesteś w jakimkolwiek stopniu niezadowolona z zabiegu, nie pójdziesz na konsultację bezpłatną do chirurga, który robił ci zabieg. a druga sprawa, czy nie jesteś po prostu jeszcze za wcześnie po dopełnianiu, może te zgrubienia muszą się jeszcze rozprowadzić, każda z nas miała twardsze i miększe miejsca zanim całkiem piersi zmiękły i stały się całkowicie naturalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 6, 2014 Nie, po dopelnieniu aquafilljng jestem juz jakies 4 miesiace. Nie napisalam ze nie jestem zadowolona z zabiegu. A wrecz przeciwnie Otwock moge polecic.to nie jedyne zabiegi ktore tam wykonywakam. Tylko ze ze mna sytuacja jest troche bardziej skomplikowana, gdyz Mialam najpierw przeszczep tluszczu : efekt: potrzeba by bylo jeszcze ze 2 razy powtorzyc a ja tluszczu wiecej juz nie mialalam. Wiec zdecydowalam sie na Macrolane, Potem przeszedl czas na dopelnienie, a ze byl juz aquafilling to Pan Doktor polecil te metode. Do tej pory Zadnych zgrubien, guzkow nie Mialam. A u mnie moze to byc np. Efekt przeszczepu albo Macro. Zreszta nie chodzi o zgrubienie jakie czuc po preparacie tylko pod palcem ziarno groc****akby, oddalone od wypelniacza. Chce sprawdzic u profesjonalisty. Moze rzeczywiscie sprobuje w Medicover, zreszta mam tam karte. Jakos po prostu przestraszylam sie tej nagonki na Nas. I nie chce wysluchiwac. Ale po moich 2 ciazach I dlugich karmueniach moje piersi narawde byly problemem. Teraz w Koncu czuje sie swietnie. Jestem pewna siebie I szczesliwa I jak tylko sie okaze ze wszystko ok. Chce zrobic dopelnienie. Macro robilam jakis rok temu, wiec juz tam malo zostalo. Pozdrawiam, M. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aqua aqua Napisano Czerwiec 7, 2014 no, to rzeczywiście. wygląda to na zmianę w tkance nie związaną z zabiegami. po to właśnie kobiety powinny badać sobie piersi na bieżąco. dobrze, że wykryłaś. idź jak najszybciej na badanie. trzymam kciuki, żeby się okazało, że to nic groźnego! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość A1A Napisano Czerwiec 11, 2014 Jestem drugi dzień "po". Przeraża mnie wygląd moich piersi...napompowane w górnej części tj. na dekoldzie.. Nie zaproponowano mi bandażem uciskającego. Boję się, ze ten kształt mocno zaokrąglonych u góry piersi już mi zostanie...Czy któraś z Was dziewczyny miała podobnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2014 Gdzie robiłaś zabieg? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2014 Nie czepiam się literówek ale to na dekoldzie to horror- do szkoły nie chodziły czy jak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość A1A Napisano Czerwiec 12, 2014 Faktycznie horror. Sama nie wiem jak do tego doszło..Stres? Emocje? Wybacz, jeśli uraziłam Twoje poczucie estetyki. Chociaż pewnie poczułaś się lepiej wylewając pomyje, prawda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2014 Pomyje ?Trochę przesadzasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2014 Napewno troche opadna Masuj w kierunku góra-dół Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aqua aqua Napisano Czerwiec 12, 2014 A1A - spokojnie! miałam identyczne wrażenie, że są za wysoko i jakieś napompowane. ale same się opuszczą, zmiękną całkowicie i się ułożą. przechodziłam przez to parę razy, bo miałam dodania i za każdym razem było to napompowanie, a potem ułożenie się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość A1A Napisano Czerwiec 13, 2014 Aqua Aqua jesteś dobrym duchem tego forum :-). Rzeczywiście miękną :-). Generalnie wwszystko przebiega u mnie (czasowo i objawowo) dokładnie tak, jak opisywałaś we wcześniejszych postach. Dziś mija trzeci dzień (bez żadnych dolegliwości). Ręce mogę podnosić bez problemu. Noszenie czegokolwiek też nie jest wyzwaniem. Żeby jeszcze efekt był wart tego wszystkiego... Ok, czekam spokojnie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 13, 2014 Zastanawiam się nad powiększeniem piersi tą metodą :) Chcę jak najbardziej naturalny efekt, okrągłe silikony w ogóle mi się nie podobają. Mam kilka pytań. 1) Ile taki zabieg kosztuje? Mam teraz 70A, chciałabym powiększyć chyba niewiele, bo do B/C. 2) Gdzie wykonać taki zabieg? Jakie miejsca polecacie? 3) Efekt utrzymuje się kilka lat, a ja chciałabym mieć dziecko za 2-3 lata. Jak karmienie piersią może wpłynąć na efekty? A może powinnam poczekać jeszcze kilka lat aż urodzę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 14, 2014 Do B powiekszysz, ale do C pewnie już bedzie problem. Na pewno trzeba bedzie robić dopełnienia. 100ml do każdej piersi kosztuje ponad 10 tysięcy. Potem dopełnienia po około 450 zł za każde 10 ml. W Warszawie Ja akurat mogę Ci polecić Otwock, bo tam robiłam i jestem zadowolona ale na pewno są tez inne miejsca. Co do karmienia, z tego co lekarz mówił podobno nie ma wpływu. Według mnie nie musisz czekać. Zapisz sie najlepiej na konsultacje, lekarz wszystko Ci wytłumaczy. Poczytaj tez forum. Tam znajdziesz wiecej odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 14, 2014 Naiwna dziewczyno lepiej poczytaj o komplikacjach jakie niesie za soba ten zabieg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 14, 2014 aqua aquaa - czy mogłabyś odezwać się do mnie na meil-a ? Byłabym bardzo bardzo wdzięczna :) mloda_m@buziaczek.pl Pozdrawiam serdecznie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 16, 2014 Aqua Aqua bardzo Ci dziękuję za Twoje wypowiedzi. 30.06 mam umówiony zabieg u dr Kłosa, czy możemy jakoś skontaktować się mailowo lub na gg?mam parę pytań Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aszanti4 0 Napisano Czerwiec 16, 2014 dziewczyny, które sa po zabiegu, powiedzcie czy to cokolwiek boli?? wiem ze jest znieczulenie ale same wiecie to stres;) napiszcie jak to wyglada, dziekuję:) a wogole to mi pomóżcie bo zapisana jestem za miesiąc na macrolane a teraz czytam o tym i nie wiem co wybrać?? 27.06ide do lekarza na konsultację w sprawie aquafillingu ale może Wy mi coś doradzicie i dzieki za rady:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2014 W jedną pierś macrolain a w drugą inny preparat i porównasz który lepszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aszanti4 0 Napisano Czerwiec 17, 2014 mówiłam do dziewczyn, które są po zabiegu, więc raczej nie do ciebie, więc bez zbędnych komentarzy proszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2014 Szczerze mówiąc jak jest aquafilling, według mnie nie ma sensu robić macrolane. Ja miałam robiony niecały rok temu macrolane. A cztery miesiące temu dopełnienie już aquafilling. Macrolane cały czas mi się wchłania. Miesiąc temu mocniej się opalałam i miałam wrażenie że w moim staniku już mało co zostało. Kilka dni temu robiłam drugi raz dopełnienie aquafilling. pewnie czeka mnie jeszcze trzecie, bo cały czas trochę macro zostało. Z tego co rozmawiałam z moim lekarzem, Oni rekomendują aquafilling, ale zdarzają się ciągle Panie które życzą sobie Macrolane, np.: uważają że produkt jest dłużej na rynku, więcej o nim wiadomo. Myślę, że musisz sama przemyśleć. Ale z mojego doświadczenia, Macrolane wchłania się bardzo szybko. żeby utrzymać ten sam rozmiar musisz robić dopełnienia co 3-4 miesiące. Z aquafilling mam nadzieję, że będzie dłużej efekt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2014 A nie lepiej implanty? Kilka lat z głowy A jak chcesz tanio to push up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2014 Ach, a jeszcze co do bólu. Wiesz pierwsze podanie jest inne. Piersi nie rozciągnięte. Sam zabieg oczywiście nie, gdyż masz znieczulenie (Ja spałam) ale po zabiegu jest napieranie. Ja musiałam brać przeciwbólowe -Refastin. Jeśli chodzi o dopełnienie, to raz miałam robione w znieczuleniu miejscowym, i to był mój błąd - myślałam że umrę, tak rozpierało. Tragedia. Następne dopełnienia tylko w znieczuleniu ogólnym (spałam, chyba nazwa to sadacja), i wtedy o.k. czułam lekki ból przez około tygodnia po zabiegu. Ale właśnie, ból to sprawa względna. każda z Nas odczuwa go inaczej. Ja jestem bardzo wrażliwa. Dla innych dziewczyn dopełnienie w znieczuleniu miejscowym to ,,pryszcz". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach