Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julitkaabcd

Ksiądz tajemnica spowiedź rodzice

Polecane posty

a ja nie rozumiem, po co tworzyć takie prowokacje w dobie nagonki na Kościół pt. "wszyscy księża bez wyjątku to pedofile". mało Ci?:O:O:O

Gość PraweaTywea
brokeninside - A moze Kosciol Katolicki sam sobie na to zapracowal? Jakos na inne koscioly nie ma takiej nagonki.

Gość Julitkaabcd
Jak zacznę sie spowiadać z jednych i tych samych to ksiądz będzie wiedział ze oszukuje i powie rodzicom. A wtedy już nawet nie chce wiedzieć co sie stanie. Kłamstwa i to przed Bogiem by mi nie wybaczyli. Do innego kościoła nie pójdę, bo to nie fair wobec mojej parafii, a w kościele jestem z rodzicami także nie ma opcji spowiadać sie u innego księdza. I morał z tego taki, ze właśnie zdałam sobie sprawę z tego, ze jestem na przegranej pozycji.

Gość PraweaTywea
Będe się modliła i jeszcze poprosze zbór by modlic sie w twej intencji 😘

Gość PraweaTywea
No wlasnie, a dlaczego sa neimiedialne? Bo sie nich w nich nie dzieje :) I nie zabiegaja o medialnosc jak kosciol katolicki. Ale modle sie zeby Kosciol katolicki sie opamietal i oczyscil, byc moze wasz papiez franciszek cos zmieni.

Gość gość
to prowokacja:) hehe dobre

Gość Julitkaabcd
Tak, pracuje w sklepie. I jestem samodzielna, w domu wszystko robię sama, od małej byłam uczona jak dbać o dom i cala rodzine. Nie mogę sie wyprowadzić, bo raz to nie mam męża, wiec sAmopas mnie nie puszcza, a dwA nie stać mnie na samodzielne życie. Tymbardziej, ze często jeżdzę na oazy i wycieczki z dziećmi parafialnymi i tym biedniejszym coś zawsze dokładam na wyjazd. Mama tez uczestniczy czynnie w dziejach kościoła i wiadomo, ze to trzeba coś odnowić bo stare, to obrazy pozmieniać, kwiaty świeże ci niedziele. I tak sie dorzucamy wszyscy po trochu, zeby pomoc parafii.

Gość gość
Musisz chodzić do kościoła z rodzicami??? A weź zrób zadymę, zbuntuj się, pokrzycz, trzasnij drzwiami, nie jedz z nimi obiadów, nie chodź z nimi na mszę, nie wpuszczaj ojca do swojego pokoju, wyprowadź się, zacznij żyć swoim życiem!!! Będą musieli to zaakceptować.

Gość gość
Jesli to prawda to wspołczuje ci. Rodzice wybieraja spowiednika, zamykaja w pokoju? Kobieto ogarnij sie i zrób coś, weż życie w swoje rece!!!

Gość PraweaTywea
brokeninside - Twoja wulgarnosc nie robi na mnie wrazenia, swiadczy tylko o tobie :) Koncze ta dyskusje z toba bo nei ma sensu, jestes fanatyczka.

Gość gość
ale ty p********z, na jakiej przegranej pozycji , a co to księdzu wolno wszystko?bo to ksiadz, a ty biedaczka musisz się u niego spowiadać , oj biedactwo, no jakze u innego wiarygodnego ksiedza się spowiadać , ty biedactwo nie masz wyjscia , musisz u tego własnie. Biedactwo , biedactwo

Gość Julitkaabcd
Przepraszam, ze przerywam Wam dyskusje, ale to jest temat o ksiedzu u złamaniu tajemnicy, a nie jaki jest kościół katolicki. Nie wezucajcie wszystkich do jednego wora.

Gość gość
Te spowiedzi są nieważne bo ich tajemnica jest zdradzana a winni temu sa twoi rodzice i ksiądz. Przerwij to natychmiast.

Gość Julitkaabcd
Jejku nie musicie mi ubliżać. Nie napisałam ze zamykają mnie w pokoju, tylko ze muszę mieć drzwi otwarte zeby oni widzieli co robię. Ale ok, to rozumiem, b o chcą dla mnie dobrze, jak to na kochających u troskliwych rodziców przystało. Tym bardziej ze jestem jedynaczką i rodzice baaardzo długo na mnie czekali, musieli przejść długie leczenie, abym mogła przyjść na świat. Dali mi to życie i do póki oni żyją, maja prawo o nim decydować.

Gość PraweaTywea
brokeninside - Niestety rozmowa z toba nie jest przyjemnoscia bo jestes osoba wulgarna i niekulturalna wiec dyskusja z toba nie ma sensu :)

Gość Julitkaabcd
Chciałabym zmienić księdza, albo jakoś tego przystopowac. Tylko jak, nie pójdę z tym do biskupa, w ogóle poza drzwi naszego domu ten temat nue wyjdzie. Chce to zrobić tak zeby nikt nie był zły i chce zeby mnie choć trochę zrozumieli.

Gość gość
kafeteryjne pelikany łykną nawet historię o prawie 30 letniej babie, której rodzice pilnują, żeby łapy trzymała na kołdrze:D zlitujcie się.. a tajemnica spowiedzi jest święta. w seminarium omawia się casus księdza, który usłyszy, że ktoś zatruł wino mszalne, które będzie pił na mszy, a wy wierzycie, że ksiądz pobiegnie kłapać dziobem o jakichś bzdetnych grzeszkach mentalnej nastolatki:D

Gość Julitkaabcd
Ktos napisał wcześniej, ze jestem dziecinna... DlacEgo tak sadzis? Bo słucham rodziców? Śmieszne to. Ja ich poprostu szanuje i kocham.

Gość gość
Normalni ludzie buntują się w wieku lat klikunastu. Dawno by mnie jasny piorun trafił jakby ktoś mna tak rządził. Ale pocieszam sie ze to prowo :)

Gość Julitkaabcd
Ten ksiądz to przyjaciel moich rodziców!!!!!! Dlatego zrobił dyspense na ten jeden przypadek, bo on mnie traktuje jak córkę- bez podtekstów tylko.

Gość gość
Dzieci nie są własnością rodziców. Masz prawo do prywatności, masz prawo zmienić parafię, masz prawo się wyprowadzić. Dali Ci życie? No nie bardzo, teraz je odbierają. A już ten remont robiony po to, żebyś potem tam mieszkała, to śmieszne. I znaczy, że mają gdzieś tego męża, bo on może nie chcieć mieszkać z teściami...

Gość Julitkaabcd
Tonie jest prowo, proszę uwierzcie mi. Gdyby tonie był dla mnie problem tobym o tym nie pisała, prawda?

Gość Julitkaabcd
A dlacEgo zakładasz, ze mój "mąż" nie chciałby mieszkać z moimi rodzicami, kiedy to wszyTko by miał urządzone za darmo (przyszedłby na gorowe), żywność za darmo, zero opłat. Z reszta mam bardzo miłych rodziców i na pewno by sie polubili.

Gość Julitkaabcd
Ja wiem ze mam prawo. Ale nie zostawię moich rodziców samych. Nie po to tyle na mnie czekali, żebym teraz odeszła.

Gość gość
Z drugiej strony zdrada tajemnicy spowiedzi jest w KK nagminna. Wiekszość księży sie z tym nie liczy, bo nikt ich nie nakryje więc mogą sobie swobodnie plotkowac. Taki przypadek jak w tej prowokacji zdarzył się w życiu Rudolfa Hessa - spowiednik opowiadał rodzicom treść jego spowiedzi jak był małym chłopcem. Wiadomo, jakim zbrodniarzem potem został.

Gość gość
Jak wyjdziesz za mąż to bedziesz musiała współżyć z mężem przy otwartych drzwiach. Tata wam będzie przychodził do pokoju i patrzył, czy wszystko robicie po bożemu :)