Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak gustu i zaniedbanie na polskich ulicach

Polecane posty

Gość gość

nie wiem czy to jest z powodu braku pieniedzy czy taka mamy mentalnosc, na ulicach widze setki kobiet i mezczyzn, stan zaniedbania jest bardzo widoczny, szczegolnie jak widze takie kobiety to az zal serce sciska, odrosty na wlosach zreszta tlustych, kolor przewaznie zolty blond( czy naprawde one sie nie widza w lustrze, przeciez istnieja inne kolory farb) i jego rozne kanarkowe odcienie, brudne buty z obtartymi nosami,czasem w sklepie jak stoje za kims to widze u mlodych dziewczyn brudne paznokcie+lakier odpryskujacy, duzo kobiet chodzi w porwanych kurtkach, z obdartymi torebkami, spodnie porwane na nogawkach bo sa zadlugie,..mysle ze to nie jest brak kasy ale niechlujstwo+ ubrania albo za male o numer, ale trzeba miec albo wogole niedopasowane do figury duzo kobiet chodzi w dresach i to brudnych

Gość gość
sama wiem po sobie przedewszystkim brak pieniedzy, dodatkowo buty ciezko utrzywac w dobrym stanie gdy jest duzo blota i sniegu na ulicy

Gość gość
A co się dziwisz? Wiesz, że w Polsce bieda? Pracy nie ma? Albo ludzie haruja za 1200 albo nawet mniej? I myślisz, że kobiety czy mężczyzni mają czas się pindrzyć skoro nie mają co do garnka włożyć?

Gość gość
kazdy z nas chcialby uzywac dobrych kosmetykow a dobre sa drogie i tutaj sie kolo zamyka

Gość Lycka0510
k***a nie p*****l... nie każdy siedzi cały czas u fryzjera i kosmetyczki! ja u kosmetyczki nigdy nie byłam, a u fryzjera...hoho nie mam czasu zajmować się takimi pierdołami

Gość gość
Jak będziesz zarabiać 800 zł to zrozumiesz.

Gość gość
za to później mąż ma czas zaimować się innymi pannami. Można domowymi sposobami dbać o siebie, ale wy kobiety jesteście zbyt leniwe. Później płacz, bo odszedł do innej, chvj i frajer, bo nie chciał patrzeć na 30 wyglądającą na 40

Gość gość
Jakimi domowymi sposobami ?

Gość Lycka0510
a czy ktoś tutaj powiedział, że jak ktoś nie jest wytapetowany to jest brzydki?

Gość gość
Masz racje Autorko niestety ten problem nie dotyczy tylko Polek i Polaków ale w innych krajach szału nie ma pod tym względem.Moze ulice innych europejskich miast są bardziej kolorowe.Mnie zawsze dziwi widok starszych kobiet po 50 tce są bardzo zaniedbane właśnie w Polsce odrosty włosy obcięte na chłopaka zero polotu,kolorów,długie płaszcze przeważnie w szaro burych kolorach.

Gość gość
mało masz produktów w domu, które możesz użyć do pielęgnacji? poczytaj sobie poradniki dla kobiet. ogórek-maseczka, cukier- peeling, piwo- płukanka włosów

Gość gość
I tu nie chodzi tak całkiem o brak kasy tylko brak chęci i gustu poprostu.Przeciez w szmateksach są rzeczy sprowadzane z zagranicy,dobre jakościowo tylko troche polotu a za pare groszy mozna swietnie wyglądać.

Gość gość
Panuje moda zeby na sile wyglądać na starsza mimo ze sie ma tylko 3pare lat

niestety ale szarosc na ulicach jest powszednia. mnie zawsze kumple pytaja czy gdzies na rozmowe o prace ide, a ja po prostu lubie sie dobrze ubierac... :) ale zauwazylem, ze stroj moze tworzyc bariery miedzyludzkie, wiec trzeba uwazac jak sie wychodzi zeby poznawac nowych ludzi... :P:)

Gość gość
ale pleciesz bzdury, akurat na ulicy widać czy ja robiłam peeling cukrowy :D

Gość gość
No to nic nie rób ze sobą zostań taka jaka jesteś twoja sprawa.

Gość gość
brak mi słów kobieto na Ciebie. jak dbasz o siebie to wtedy to widać

Gość gość
To chyba w swoim otoczeniu , widzisz tak zaniedbane osoby, i Ty tez nic sobą nie reprezentujesz, zważywszy na ""'byki"'....no chyba , że jesteś solarą z tipsami, na wysokich obcasach, w których chodzisz jak czapla, i myślisz, że osiągnęłaś nie wiadomo co.A na ulicy, można spotkać różne osoby, nie tylko te zaniedbane, i mało kolorowe, jak piszesz.Nie byłaś chyba w Anglii, wtedy zobaczyłabyś, co znaczy zaniedbana kobieta.

Gość gość
Bo przeciez w polsce kobiety po 30 to sa juz stare pruchwy... wiec po co maja o siebie dbac.

Gość cvbnpp
A co to kogo obchodzi jak wyglądają ludzie na ulicach? Nie masz powazniejszych problemów tylko oglądanie stanu butów i torebek przypadkowych kobiet?

Gość gość
Ja nie mam jakiś drogich rzeczy stawiam raczej na dobre kosmetyki,zadbane paznokcie,cerę włosy.Teraz panuje taka moda ze minimalizm w ubiorze jest na czasie.W Polsce wiele jest tzw choinek z tymi skunksami na głowach i tak sie ładne dziewczyny oszpecja.

Gość gość
no i pojawiły się leniwe 30 letnie spinacze o wyglądzie Fiony

Gość gość
Autorka może nawet założyć temat o d***e maryni i nic wam do tego

Gość gość
I teraz sie Angielek czepiają zamiast przyznać racje

Gość izas S
bieda biedą ale tonie zwalnia z obowiazku mycia sie, chodzenia w czystych ubraniach, mnie to juz w ogole odrazaja takie wlasnie paznokcie z odprysnietym lakierem ! ludzie jak jedna z druga nie widzi ,ze jej odprysł, i to ba, zlazi ze wszystkich pazurow, to tak trudno zmyc lakier, ? a jak nie ma czasu na malowanie to niech nie maluje, ost pani mgr w aptece mlodziutka miala wszystkie pazury z odłazacym lakierem fuj no i tluste wlosy jeszcze rozpuszczone, fuj fuj, ja myje codziennie a mam dlugie, ednak mi sie bardzo przetluszczaja, i okropnie sie czuje jak od glowy mam kluski

Gość gość
Najbardziej mnie rozśmieszają właśnie takie modnisie na 15 centymetrowych obcasach z toną makijażu na twarzy i jeszcze tak śmiesznie chodzą w tych wysokich butach :D

Gość gość
Choinki ja na nie mowię ...czerwone spodnie niebieska bluzka i żółte kolczyki

przeciez ona ma racje ze ludzie o siebie nie dbaja.... a jest takie przyslowie: jak wygladasz tak cie cenia i tak ci placa... :):P