Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak gustu i zaniedbanie na polskich ulicach

Polecane posty

Gość tyfhrjdek
Ja się myję, dbam o siebie i wyglądam ok, ale nie przyszłoby mi do glowy oceniac jak wyglądają inni, bo mnie to zwyczajnie nie obchodzi.

Gość tyfhrjdek
No moze poza ludzmi którzy się nie myją i śmierdzą w autobusach, ale to juz kwestia higieny a nie wyglądu. Jezeli chodzi o strój, makijaż itd to zwyczajnie nie zwracam na to uwagi u przypadkowych osób.

Gość gość
A co cię to obchodzi jak ludzie na ulicach wyglądają? Dbaj o siebie.

Gość gość
a co to znaczy dla was że ktoś dba o siebie ?

Gość Lycka0510
mój plan dnia: Wstaję ok.5:00, biorę jakiś szybki prysznic, narzucam coś na siebie, robię jakąś kawę i kanapkę. O 5:30 Lecę budzić dziecko do szkoły, myję, ubieram, szykuję. Jest ok.6:00. Wsiadam w samochód, odwożę dziecko do szkoły. Stoję w korkach. W pracy jestem ok. 7:00. Po dyżurze wychodzę ok. 17:00. Znowu jadę przez pół miasta, odbieram dziecko ze szkoły. Ok. 17:30 jestem koło domu, idę do sklepu. Odrabiam lekcje z dzieckiem. Kończymy ok. 20:00. Robię jakieś jedzenie (od rana nic nie jem). Idę spać ok. 21, jestem padnięta! Teraz proszę mi powiedzieć kiedy mam mieć czas dla siebie?

Gość gość
Jak sie chce to czas sie znajdzie, chociaz nie wiem kogo mialoby interesowac czy i dlaczego ktos jest zaniedbany. Nie chce wygladac dobrze - niech nie wyglada, co mnie to obchodzi.

nie pitol, znaczy caly dzien zajmujesz sie albo praca albo dzieckiem. nawet facetowi laski nie masz kiedy zrobic. wez sama sie zastanow... :P

Gość Lycka0510
"laskę" to ty możesz robić!

Gość gość
A może by ten facet minetkę ( tak na rozprężenie) zrobił, ani laski oczekuje.

Gość gość
I codziennie pracujesz od 7 do 17? Poza tym dziecko chyba moze odrabiac samo lekcje? Codziennie przez 3 godziny z nim siedzisz? (Tak poza tematem zadbania, bo to mam akurat gdzies, Twoja sprawa, ale dziwny ten Twój tryb życia)

Gość Lycka0510
A skąd od razu to przypuszczenie, że ja mam męża?

Gość gość
Nie wszyscy uprawiają seks oralny !

Gość Lycka0510
tak, 12 godzin dyżuru! Mój syn jest w 1 klasie, więc muszę z nim odrobić lekcje, pouczyć go!

Gość Lycka0510
A co do męża, to mam go. Ale on pracuje w tych samych godzinach co ja, poza tym on bardziej woli się zająć jakimiś pracami domowymi.

Gość gość
po czesci to niechlujstwo a po czesci brak kasy. ubranie nie musi byc ekstra modne byleby niezniszczone i czyste, czasami mozna kupic w second handach ladne rzeczy za grosze w b.dobrym stanie, paznokcie tak samo, zmycie starego lakieru to minutka roboty a juz lepiej wygladaja niepomalowane w ogole niz z resztkami lakieru, buty czyste. jak nie stac na farbe lub czeste wizyty u fryzjera to zejsc do naturalnego koloru, po co farbami niszczyc wlosy, koncowki mozna przyciac samemu

Gość gość
Przecież nie masz 12 godzin dyżuru dzień w dzień. Poza tym od 7 do 17 to jest 10 godzin a nie 12, ale może źle liczę :D W pierwszej klasie odrabia lekcje codziennie 3 godziny i nie moze sam? Boże.... :D

Gość gość
Polacy tak wyglądają bo pracują całe dnie i jeszcze do tego mają g******e pieniądze. Na głowie odrosty i żółty kolor bo po prostu Polkom żal wydać 200zł na fryzjera. Wolą za to kupić dziecku buty na zimę. Brudne paznokcie z odpryskami bo pracują a nie siedzą przed telewizorem. Naoglądasz się jełopie TV i widzisz tam same modelki co nic innego nie robią przez cały dzień tylko o siebie dbają i potem porównujesz je ze zwykłymi ludźmi, którzy pracują zawodowo i mają rodziny a nie siedzą u kosmetyczki przez cały dzień.

Gość gość
niektórzy mają taki styl na niedbalucha, inni nie mają pieniędzy, jeszcze innych to kompletnie nie obchodzi, jak wyglądają, bo wynieśli bycie flejtuchem z domu. zlotemyslizochy.pl

Gość gość
"pouczyc go". Dziecko wraca ze szkoły gdzie go uczono, a Ty jeszcze go musisz "pouczyc" przez 3 godziny i tak dzień w dzień? :D

Gość gość
a domowymi sposobami mozna rowniez zadbac o siebie, jakies maseczki na twarz czy wlosy, ziola, niedrogo i sama natura

Gość gość
Lycka0510 przecież się myjesz, nie śmierdzisz i ubierasz w czyste ubrania więc o co chodzi ? Ten topik jest o osobach zaniedbanych

Gość gość
Niestety c*****i nauczyciele g***o nauczą i jeszcze zadają cały podręcznik. Zwalają swoją pracę na innych. I dobrze, że matka siedzi z dzieckiem i dba o jego przyszłość a nie siedzi i maluje paznokcie.

Gość gość
Bo ludzie są bez pieniędzy, a ty nie masz co robić. Zajrzyj jeszcze za gacie i napisz czy myją cipki lub kindybały.

Gość Lycka0510
Dobrze liczysz, ja tylko podałam 10 h, bo tak średnio pracuję, 12 h robię tylko w środy i piątki. Inni siedzą nawet codziennie 12 h, ja nie dała bym rady...

Gość gość
A niech go uczy nawet i 10 godzin dziennie, tylko że jak jest nieogarnięta to niech się nie dziwi że nie ma czasu dla siebie. Dyżury 12 godzin codziennie... hehe :D

Gość gość
200 zł na fryzjera?! co wy na bale co miesiąc chodzicie?

Gość kuleczkakokosowa
Ja stosuje maseczki na twarz, peelingi do ciała, balsamy do ciała, odżywki do włosów, maski sera, i robię to dla siebie bo lubię dla lepszego samopoczucia. Wątpię jednak czy otoczenie by to zauważyło gdybym tego nie stosowała.