Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żyjdługo

Mój chłopak każe mi brać tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość żyjdługo

Cześć, mam 24 lata a mój chłopak 26 lat, jesteśmy ze sobą 5 lat. Brałam kiedyś tabletki anty, ale miałam przez nie problemy(różne mi przepisywał Lekarz piguły). Ale mój facet tego nie rozumie, każe brać mi tabletki i grozi, że nie będzie seksu jeżeli nie będę brać ich. Jego to nie interesuje, że po tabletkach mam teraz problemy zdrowotne, zaburzenia hormonalne, mam brać i już(!!). Po za tym robiłam badania ostatnio i nie mogę brać tabletek. A gumek on nie chce używać. Jak mam go przekonać,że nie chce brać tabletek?

Gość gość
Jakie masz wyniki badań?

Gość gość
jak "grozi ze seksu nie będzie" - no kurde.. jak nie mozesz sie zabezpieczac a on nie chce dzieci to to nie jest zadna groźba tylko zastosowanie innej metody antykoncepcji. a co z plastrami czy innymi środkami? tez nie możesz?

Gość gość
nie musisz go do niczego przekonywac, mowisz po prostu "nie bede brac tabletek, a to co robisz to obrzydliwy szantaz" :O a jak nie zrozumie i bedzie sie fochal to sprzedaj mu kopa w d***la :D

Gość żyjdługo
Do plastrów nie jestem przekonana...

Gość żyjdługo
kochanka Franka gadałam z ginem, powiedział, że jak chce mieć kiedyś dzieci to lepiej dla mnie bym nie brała tabletek.

Gość gość
wg mnie rozsądny facet, gumki są średnio bezpieczne. Plastry może, omijają żołądek? Ja np używam i jestem zadowolona. Spirala bez hormonów też jest. Pierścień dopochwowy, można by wymieniać.

Gość gość
no k*****, ma brac tabsy, chociaz z***biscie zle na nia wplywaja, bo jasnie pan ksiaze grozi ze seksu nie bedzie? :O jak dla mnie patologia, nie zwiazek, bo mu zalezy tylko na twojej waginie i na tym zeby sie nie rozmnozyc, a nie na Tobie :O a gdyby powodowaly np. bialaczke albo jeszcze jakies inne gowno to tez by Cie szantazowal, bo on musi koniecznie spuscic z krzyza? :O

Gość gość
nie napisze ze masz go zostawic, choc po tym co napisałaś wydaje się strasznym egoistą. ale porozmawiaj z nim i pokaż mu np wyniki badań żę masz kiepskie i dlatego nie mozesz brac tabletek. sama używam plastrów ale to moja decyzja.jak miałam przerwe w ich braniu mój narzeczony tro rozumiał. fakt że woli bez prezerwatywy ale rozumie że zdrowe najważniejsze. nie wiem może twój partner myśli że zmyślasz co do tego że nie mozesz brac tabletek. ale nawet jeśli by tak było to twoje ciało i twoj wybór a nie jego.

Gość gość
jak ma zaburzenia hormonalne to co jej po plastrach "omijajacych zoladek"? k****a jaka tu ciemnota siedzi ja nie moge :O :O az zal was czytac ludzie :O

Gość gość
ja pastrów od pieciu lat używam, super są, nie czuję nic, a przy tabletkach była masakra. Nic mnie nie boli, nie przytyłam, raz na tydz wymieniam, nigdy się nie odkleił, a codziennie pływam wyczynowo, i uprawiam sportu dużo. Seks mam często i nie zaszłam, działają jak tabsy tylko przez skóre.

Gość blondyna 333
Metod antykoncepcyjnych jest mnóstwo i można znaleźć coś dla każdego. Tylko nie na kafeterii lecz u ginekologa.

Gość gość
Autorko, zastanów się, po co Ci taki chłop...

Gość gość
A jakie to zaburzenia hormonalne?

Gość gość
do zastrzyków też nie jesteś przekonana czy spiralki??

Gość gość
sama pisze że nie jest przeonana do plastrow więc nawet nie próbowała, tylko zaraz na nie. Zaburzenia hormonalne to może mieć baba z menopauzą a nie laska 26 lat, już nie przeginaj!

Gość gość
daj se z nim spokoj, to nie jest facet dla Ciebie :O nie stawiaj swojego zdrowia nizej niz faceta, bo on jak bedziesz miec problem to sie odwroci dupa, powie "ja cie do niczego nie zmuszalem, to byla twoja decyzja" i s*******i :O a Ty zostaniesz z szarganym zdrowiem :O

Gość gość
ja na miejscu twojego chlopaka raczej bym cie porzucił

Gość żyjdługo
Widział moja wyniki. Ba! nawet był przy mnie gdy robiłam badania. Rozmowa z nim nie pomaga. Myślę aby z nim zerwać, bo ostatnio traktuje mnie jak rzecz,a nie jak kobietę którą kocha. Tydzień temu potrafił mi powiedzieć,że chyba mnie już nie kocha. A wczoraj to już mi doyebał, powiedział, że jak nie ma seksu to pójdzie do koleżanek. ;/

Gość gość
"Zaburzenia hormonalne to może mieć baba z menopauzą a nie laska 26 lat, już nie przeginaj" Nie masz racji, a może raczej nie rozumiesz o co chodzi. Natomiast ja chciałabym się dowiedzieć jakie to zaburzenia.

Gość gość
kazdy moze miec zaburzenia hormonalne :o myslicie ze jak sie ma 20 kilka lat to nie mozna na nic chorowac i kazdy w tym wieku jest okazem zdrowia? no to sie grubo mylicie :O poza tym tabletki to ch*jostwo, nie jestem swietojebliwa i nie wystepuje przeciwko antykoncepcji, ale to straszne gowno, a wy sobie dajeci wmowic ze to cudowne srodki, bez zadnych dzialan niepozadanych jak jakies tiktaki :O :O

Gość gość
Nie rozumiecie głąby, że autorka nie może brać żadnych hormonanych środków aantykoncepcyjnych? Zostają jej barierowe, które już ktoś tu wymieniał. A co do tematu... To może zabierz faceta do ginekologa, niech mu lekarz jak idiocie wytłumaczy, że nie wolno Ci stosować antykoncepcji hormonalnej.

Gość gość
Dajesz mu od 5 lat? Okropne. A jego zachowanie to brak szacunku. Moj chlopak traktuje mnie jak matke swoich dzieci i powiedzial,ze zadne tabletki nie wchodza w gre, bo chce bym ja i dzieci byly zdrowe. Narazie czekamy do slubu. Jeszcze 2lata, mozna zyc bez seksu? Mozna. Po slubie bedziemy robic w to dni niepolone.jak bedzie wpadka to najwyzej urodze. I tak bedzie slubne

Gość gość
jesli nie urodzila dziecka, to zaden szanujacy sie lekarz nie jej zamontuje spirali :O

Gość gość
pewnie się nie dowiemy jakie to zaburzenia hormonalne,dziewczyna nie wie co odpisać...musi w necie doczytać;)

Gość gość
jedziecie po chłopaku, bo chce bezpiecznego seksu, a nie wpadki (najczęściej własnie przy gumkach się wpada) - ale jak inny mam w d***e zabezpieczenie a potem zostawia laske z brzuchem to tez źle, nie????????? Laska kombinuje, tabsy nie, plastry nie, niby zaburzenia, a nie wiem czy chociaz ma to dobrze zbadane, spirala BEZ HORMONÓW też nie??????????? Implant podskórny?? Laska chyba niewiele wie o możlwościach anty, niestety. póki co nie ma tabletek dla facetów, więc co się burzycie, feministki od siedmiu boleści??? Guma to ŻADNE zabezpieczenie. Pewnie, niech zostawi faceta, który myśli rozsądnie i nie chce wpaść w dzisiejszych czasach, swietnie jej radzicie, niech znajdzie takiego co od razu ją zapyli, BRAWO!!!

Gość blondyna 333
Jakoś nie chce napisać o tych zburzeniach? Prowo jak nic. Nie wszystkie środki ingerują w gosp. hormonalną.