Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY UŻYWACIE SKOCZKÓW MOŻE POLECICIEJAKIŚ

Polecane posty

Gość gość

Planuje zakup i nie wiem jaki wybrać.

Gość gość
Kochana: żaden!! To jest gorsze od chodzika.. Nie rób krzywdy swojemu dziecku.. już lepiej kup huśtawkę ...

Gość gość
Moja ma 7 miesięcy i zastanawiam sie nad zakupem chodzika. Zawsze byłam temu przeciwna ale teraz już wysiadam. Do tej pory córka próbowała raczkowac by wkoncu sie nauczyła. Teraz już staje na nogi przy łozku. No i.. Chce tylko stać. Nie chce leżeć, siedzieć, bawić sie tylko ciągle na nogi. Dwgdg chodzikowi miałabym chociaż te 15minut dziennie.

Gość gość
lepsze od chodzika byłoby zabezpieczenie pomieszczeń barierką albo tak zwany wybieg (ogrodzony szczebelkami) dla takich maluchów. Chodziki są dobre dla pewności rodzica ale niezbyt praktyczne dla dziecka . Moja jak zaczęła stawać miała dokładnie 7 miesięcy nie tyle raczkowała co pełzała czyli podciągała się rękami i odpychała nóżkami i tylko do kuchni miała wstęp wzbroniony (barierka) a tak nawet to blatu nie dostawała czy wyższych szafek więc nie bałam się że coś się stanie.

Gość gość
To niech sobie stoi w łóżeczku... co Ci szkodzi? Za chwilę będzie Ci wstawała przy meblach i chodziła. Kup jej kojec (na allegro są takie fajne z plastikowych elementów, dosyć duże).. będzie się tam mogła bawić, potem sobie stać itp.. Mój synek też wstawal w łóżeczku jak skończył 7 miesięcy.. potem przy meblach... jak skończył 8 zaczął chodzić na czworakach i przy meblach.. Teraz ma 9 i wszystko doskonali..niedawno nauczył się również siadać z pozycji stojącej, schodzić w dół (wcześniej stał i coś tam stękał, ze ma dość)... więc albo jest w kojcu, albo w łóżeczku staje i sobie skacze.. albo chodzi po pokoju.. Na początku owszem.. kilka razy się przewrócił.. ale już kilka dni nie.. wsyzstko robi coraz pewniej.. Po co dziecku chodzik? Nie kupuj... i nie stój przy dziecku, kiedy ono chce stać.. przecież nawet jak upadnie, to nic mu nie będzie.