Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korneli1988

marzenia o kolejnym dziecku starajace sie od pazdziernika

Polecane posty

Gość korneli1988
super kochana gratulacje :)

Gość czarneoczymam
Kornelia miałaś już pierwsza wizyte u lekarza? Na kiedy masz termin porodu? Powiedz mi w jakim odstepie czasowym miałaś cesarki. Ja druga cesarkę miałam 14 miesiecy od pierwszego porodu. ja sobie obliczyłam termin porodu na 4 lipca, ale bedzie cesarka to na 2 lipca w dniu moich urodzin:)

Hej dziewczyny jesli moge dolacze sie do tematu .My z mezem rowniez staralismy sie w tym cyklu pazdziernikowym @ miala byc 25 ale na szczescie nie przyszla zrobilam 3 testy pozytywne biore kwas foliowy wizyta na 19 listopada i podobnie jak czarneoczymam mam termin na 4 lipca mniej wiecej .Dodam ze mam juz 4 letnia coreczke.Pozdrawiam

Gość gość
Wszystkie kobiety, ktore znam, bedace po trzech, a czasem po dwoch cesarkach mialy podwiazane jajniki. Tak sie postepuje ze wzgledu na ryzyko jakie niesie kolejna ciaza. Wiec sie zapytam, czy Korneli sie nie boisz, ze ewentualne komplikacje moga sie skonczyc dla Ciebie, jak rowniez dla Twojej rodziny, tragicznie? Chyba lepiej wychowac te dzieci ktore juz sa.

Gość czrneoczymam
Lolunia Ja mam dwóch chlopców marze o córeczce. Na sobie chciałam sprawdzić metodę przed owulacją i zobaczymy czy jest wiarygodna. Stosunek był w 10 dc, a owu była w 12 lub 13 dc. miałam monitoring cyklu. Ja tez miałam okres dostac 25 października.Cykle mam 28 dniowe. To bedzie 3 cesarka i chciałabym miec powiazane jajniki. Moge cos takiego zaproponować lekarzowi?

Gość Mammma2
Czarne oczy mam - czy to nie bylo ryzykowne decydowac sie tak szybko na dziecko po cesarce? Co lekarz na to? Odpisz prosze. Ja jestem obecnie w ciazy ktora musi byc rozwiazana przez cc a tak bardzo chcialam wkrotce po porodzie postarac sie o jeszcze jedno dziecko. Mialam juz cc 8lat temu wiec teraz bedzie to drugie cc i potem kolejny porod pewnie tak samo bo krotki odstep czasu. A w praktyce jak to wyglada i co lekarz ci powiedzial ze tak szybko zaszlas (ile m-cy po cc zaszlas w ciaze?) mialas jakies komplikacje?

Gość czrneoczymam
Mammma2 Wszystkie ciaże były planowane. Płci nie planowałam przy 2 ciażach ,a teraz postanowiłam spróbować zaplanować płeć. Wracając do Twojego pytania...nie chciałam miec duzej róznicy wieku i chcialam miec jedno dziecko po drugim. W drugą ciaze zaszłam 5 miesiecy po pierwszej cc, a w 3 ciaze 16 miesiecy po drugiej cc. Moja gin nic nie mówiła, ze za wczesnie. Wszystko dobrze przebieglo...na szczescie. Teraz jak planowalam 3 ciaże to pytałam sie lekarza jak długo mam odczekac, zeby było bezpiecznie no i min. rok. Tym razem odczekała. ty juz masz starsze dziecko wiec za 3 razem chyba tyle nie musisz czekac . Poczekaj pół roku i bierz sie za 3 dzieciątko. Jakiej płci masz dzieci?

Gość Mammma2
Mam chlopca i dziewczynke, spodziewam sie drugiego chlopca i bede chciala postarac sie o druga dziewczynke teraz po tym porodzie. Mialam jeden sn drugi cc i teraz tez niestety bede miec cc wiec i kolejny, czwarty tez bedzie cc.

Gość czrneoczymam
Mammma2 Planowałaś płeć dziecka?na kiedy masz termin porodu? Ile lat mają dzieci?

Gość Mammma2
Tak udalo mi sie zaplanowac plec calej 3 :)mialam bardzo regularne cykle nie liczac oczywiscie tych okresow poporodowych ale roznica miedzy nimi to 3 lata wiec zdazyly wrocic Do normy zanim zaczelam starania o kolejne dziecko, termin mam na koncowke listopada. Dzieci 8 i 5. Chce zeby mlodsza dwojka byla mozliwie mala roznica wieku.'zawsze wiedzialam, ze bede miec duza rodzine i daze do tego celu:)

Gość gość
hej a czy ja moge dolaczyc ? w prawdze jestem w 6tygodniu :) potwierdzone przez lekarza w 5.5 tyg teraz czeka nas USG zeby uslyszec serduszko , przeszlam 3 ciaze kazda z nich konczyla sie zanim sie zaczela ciaze biochemiczne mam nadzieje ze z ta bedzie inaczej :) mam 21lat

Gość czrneoczymam
Mammma2 Jaki miałaś sposób na planowanie płci?

Gość Mammma2
Na chlopca w owulacje, na dziewczynke przed, i sie sprawdzilo.0

Gość czarneoczymam
przy chłopcach stosunki były czeste,(przed , w trakcie i po owulacji), a teraz spróbowaliśmy w 10 dc, a owu. była w 12 lub 13. Zobaczymy czy sie udało.

Gość Mammma2
Trzymam kciuki za corke :)

Gość czarneoczymam
Nie dziekuje:) Ile masz lat jeżeli można wiedziec?

Gość Mammma2
Nie nie mozna. Za duzo osobistych pytan ;) Mam 33 lata. A ty?;)

Ja bardzo chcialabym teraz urodzic naturalnie .Myslicie ze to mozliwe ja cesarke znioslam okropnie. Dlugo dochodzilam do siebie dlatego tez tyle czekalam by zajac w druga ciaze.Tez mam a raczej mialam cykle 28 dni.Tak strasznie boje sie tej drugiej ciazy sama nie wiem czemu

Gość czarneoczymam
mam 29 lat. Na 30-stke chciałam zrobić sobie prezen w postaci dzieciątka. A jakby była córeczka to byłby mega prezent. Wiadomo, ze zdrowie najwazniejsze. Tak sie juz nie moge doczekac pierwszej wizyty u gin. z moich obliczen wedlug miesiaczki to 5 tydzień za tydzien chce pojsc do lekarza. Mam nadzieje ze bedzie bilo serduszko. Sorki za osobiste pytania. Jak myslisz bede miała tą córke teraz? Jak wrozylam sobie z obraczki to wyszlo mi 3 chlopcow i 4 -rta dziewczynka..hm..moze bedą bliżnieta?Hihi

Gość gość
podwiazuje sie jajowody a nie jajniki,

Gość czarneoczymam
Lolunia mysle, ze po tak długim czasie mozesz rodzic sn., ja miałam krótki odstep czasu i podjelismy decyzje, ze cc

Gość korneli1988
sorki ale mnie nie bylo :) nie bylam jeszcze u lekarza. po niedzieli ide, co do cesarek lekarz powiedzial ze moge miec kolejna.. a lekarz jest mega dobry i dzieki niemu mam te dzieci ktore juz mam wiec mu ufam

Gość czarneoczymam
Ja tez ide po niedzieli. Umówie sie na 5 listopada. jaki masz odstep miedzy cesarkami?

Gość korneli1988
10 pazdziernik 2007, 19 listopad 2008, 03.luty .2010

Gość czarneoczymam
Odstepy czasowe podobne do moich. Mysle, że tym razem bedzie dobrze. Wiesz kiedy tym razem wspolzylas przed owu czy w trakcie?

Gość korneli1988
co drugi dzien przez caly cykl :)

Gość czarneoczymam
A my przed owu. w 10 dc., a owu była w 12 lub 13 dc. No wczesniej tez oczywiscie ale to uwazalismy. Tym razem chciałam wiedziec kiedy doklanie sie udało no i zobaczymy ;)

Gość Mammma2
Lolunia - pewnie ze mozesz rodzic naturalnie. Pierwsza cesarka nie przekresla wcale szans na drugi porod naturalny. Czarne oczy mam - ja nie wierze we wrozby z obraczki bo u mnie sie nie sprawdzaja, chinski kalendarzyk tez raz pokazywal dobrze a raz inaczej. Pozostaje czekac i miec nadzieje ;)

Gość czarneoczymam
Witam wszystkie mamusie;) Jak sie czujecie?

Gość korneli1988
ja strasznie.. spac mi sie chce, a tu jedna zaprowadzam na 7 druga na 12 do przedszkola.. masakra jakas.. caly dzien w nosie.. a maz wraca po 22 :( ale od jutra ma wolne wiec troszke odpoczne :)