Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak rozpoznać że to już

Polecane posty

Gość gość

bo tak się zastanawiam czy wyznacznikiem jest czop śluzowy i odejście wód płodowych? Ja się czuję dzisiaj dziwnie. I latam do kibelka co chwilę i biegunkę mam i częściej skurcze, nie są regularne, ale częstsze niż zwykle.

Gość gość
jak sa nieregularne skurcze to nic sie nie dzieje:) Ja tak mam juz od miesiaca i nic ,dwa dni skurcze intensywne potem dwa dni ciszy. Bedziesz wiedziala kiedy to bedzie juz...bedziesz sie zwijac z bolu skurcze zrobia sie regularne a wody moge odejsc ,ale nie musza .Czasem trzeba przekluwac wody.

Gość gość
Ale jak to zwijać z bólu :-o

Gość gość
No kurcze bol porodowy nie nalezy do najprzyjemniejszych.Tylko bardzo maly procent kobiet przechodzi mniej bolesnie :)

Gość gość
Ból skurczowy nie jest wyznacznikiem tego ''że to już'' ja chodziłam w tą i z powrotem z bólem miesiączkowym.Czułam że coś się dzieje.Nie bolało bardzo a podczas badania w szpitalu miałam już 8 cm rozwarcia.Także u mnie zadziałała intuicja.Jak coś cię niepokoi to pojedz.

Gość gość
18.25 wlasnie jestes zadkim przypadkiem,zazdroszcze :) I mam nadzieje,ze tym razem bede miala lzej ,tez bym chciala jak ty :)

Gość gość
A jak częste są te skurcze? Mi czop wg nie odszedł, przynajmniej go nie zauważyłam.;D Skurczy przepowiadajacych tez nie miałam.. Jednego dnia złapały mnie skurcze ale też były nieregularne więc stwierdziłam że to nic takiego i poszłam jeszcze z mężem do znajomych, posiedzielismy, wróciłam do domu, prysznic i do wyrka. Jednak skurcze ciągle męczyły, nieregularne ale bolesne, postanowiłam zadzwonić na oddział i powiedzieć co i jak. Byłam po terminie i lekarz kazal przyjechać. Skurcze zaledwie na 40%, rozwarcia brak, szyjka zamknięta. Lekarz stwierdził że jeszcze kilka dni minie zanim urodze. Ale.. Okazało sie inaczej bo już 14 godzin później córka była u mnie na rękach.;)

Gość gość
no, ale bol skurczowy musi wygldac jak miesiaczkowy przy porodzie.

Gość gość
a czy bólowi porodowemu zawsze musi towarzyszyć twardnienie brzucha?

Gość gość
Wtedy jako pierworódka byłam w szoku bo leżała ze mną na sali dziewczyna mająca rozwarcie na 1 cm a chodziła po ścianach z bólu!! życzę lekkiego porodu :D

Gość gość
No dobrze ale to było tak delikatne że nigdy bym nie wpadła na to,że u mnie poród się zaczął.Pojechałam do szpitala pewna,że mnie do domu pogonią mimo to,coś mnie męczyło,że to już.Teraz podczas miesiączek boli bardziej niż wtedy.

Gość gość
Czyli porod super mialas, ja przy 8cm juz tracilam przytomnosc z bolu .